De gräver en grop åt sig själva!!!

Elmätare störs av energisparare

2009-08-27 (citat mentorline.se)

Fjärravlästa elmätare kan störas av energisnåla datorer, tv-apparater och lågenergilampor. I Västerbotten tvingas nu Umeå energi installera filter för att få bort störningar som kan påverka elbolagets 55 000 elmätare, nyss installerade för 80 miljoner kronor.

Fler bolag än Umeå energi i Sverige har haft liknande problem.

- Det fanns andra företag som hade problem i uppstarten, men man har löst det på olika sätt, säger Helena Olssén, regionchef vid branschorganisationen Svensk Energi.

FJÄRRAVLÄSNING KAN ÄVEN ske med radiovågor, via bredbands- eller mobiltelefonnäten.

- Ny teknik innebär alltid förändringar. Vi har haft en dialog med bolagen och de flesta har sagt att det gått bra, de har löst övergången på olika sätt efter sina egna förutsättningar, säger Helena Olssén.

FRÅN DEN FÖRSTA JULI i år har elkunderna rätt att få sina elmätare avlästa en gång i månaden, vilket fått elbolagen att satsa på fjärravläsning.

Och efter den 1 september ska matta glödlampor och klara lampor på 100 watt fasas ut vilket gör att lågeneriglamporna sannolikt blir fler.

- Men mycket ny teknik i samhället behöver inte innebära ökade störningar för energibolagen, det kan i stället minska problemen, påpekar Helena Olssén. /TT

Rockester kommenterar: Nä visst, "mycket teknik i samhället BEHÖVER inte innebära ökade störningar, det KAN istället minska problemen..."
Att bygga ut nätet på så lösa grunder och riskera stora skador och problem i framtiden är verkligen inte ett bevis på seriösa företagslösningar. Nä, jag säger som jag gjort tidigare: Fläska på med Er teknik bara. Snart är vi självlysande hela bunten och då behöver vi varken glödlampor, värme eller mobil kommunikation, allt kommer att fungera lika bra ändå. Hej å Hå!
(Bilden: Ja mycket antenner blir det.)