Lena Hillert förnekar sig inte!

 

"Mobilernas radiovågor kan möjligen påverka din sömn. Det framgår av en studie som forskare vid Karolinska Institutet, KI, i Solna gjort."
Detta redogjorde Karolinska för redan i november 2007.

I dag fick vi på nyheterna höra att forskare i Schweiz kommit fram till att sömnen påverkas av mobiltelefoner. Lena Hillert kommenterar detta i SVT, men säger att det "därför inte betyder att det skulle vara farligt".

Lena Hillert förnekar sig alltså inte.  (Bilden)


Med tanke på hennes nära kopplingar till mobilindustrin är hennes uttalande inte överraskande.

Faktum är dock, att sömnen påverkas av mobiltelefonen. Dect-telefonerna strålar 10 ggr mer än mobilerna, (hur många är det inte som har en sån bredvid sängen?), vad gör dom med vår sömn/hälsa? GSM-masterna strålar ännu mer och finns mycket nära oss hela tiden. Vad gör dom med vår sömn/häsa?

Frågar vi Lena Hillert så vet vi svaret. Visst påverkas vi, men det är inte farligt...

Sedan 1998 sitter Ulf Bergkvist, Lena Hillert och Elisabet Birke i Telias vetenskapliga råd. För att därigenom kunna "begära ut tekniska uppgifter för sin forskning", sägs det.

Tar man då med det faktum att Telia Sonera planerar att lägga ner det fasta nätet, och att vi i framtiden endast kommer att kunna använda digital telefoni och mobiltelefon, torde inte Telias intresse för att lämna ut negativ information till rådet vara så stort.


Sponsorer för enkäten jag tidigare talat om kommer från Ericsson, Telia-Sonera och Telia. I min vildaste fantasi kan jag inte tänka mig att dom vill få fram något som talar för att trådlös teknik är hälsovådlig. Inte NU - när man ligger i startgroparna för att lägga ner hela det fasta nätet...

Vad tror Du?