Vi luras från första andetaget...

Vi har alla sagt och hört, många många gånger, följande fraser:
"Alla ska vi dö", "Ingen kommer undan lie-mannen", "Vi ska alla den vägen vandra", Dö ska vi alla" o s v, o s v.
Från första början får vi som människor veta att vi en dag ska dö och inte kommer undan.
Nu är det tyvärr så, att det stämmer. Men, vi behöver nädvändigvis inte dö redan i 80-årsåldern.
Nej...
Den mänskliga kroppen har förutsättningar för att leva i minst 150 år - om vi tar hand om den!
Istället för att intala oss att "Jag ska dö en dag" borde vi istället säga oss själva - att vi inte ska dö. Att vi ska leva minst 150 år. Och, om någon frågar efter vår ålder ska vi svara "Jag är 194 år, men jag tänker bli närmare 300 år.

Tankens kraft är gigantisk!

Min son sa något så bra häromdagen. Han hade sett det program på TV där Martin Lidberg tränar en kille inför ett triathlon. Programmet finansieras av Powerade, en energidryck. Drycken tillverkas av Coca Cola och sägs vara hälsosam, men innehåller 4 E-ämnen och aspartam. Aspartam är en produkt som tagits fram i USA. "Handläggningen då medlet godkändes i USA lämnar en del frågetecken, framhåller docent Michael Sjöström vid Enheten för preventiv näringslära i Huddinge". (Källa Aftonbladet 00-09-12). Aspartam sägs bidra till både cancer, diabetes och sterilitet.

Okej, åter till min sons kommentar. Han sa: "Här har vi stora idrottsmän som bara dyngar i sig sådana här produkter, dagligen i flera års tid. Sen säger dom vid 30-års ålder att deras kropp är sliten efter allt tränandet och tävlandet. Det är väl inte konstigt, med tanke på all skit som dom trycker i sig."

Jag måste hålla med. Hård fysisk träning behöver inte per automatik betyda att du är sliten vid 30 år. Vi har all möjlighet att med bra mat och noggrann återhämtning kunna träna, tävla och framför allt LEVA under helt andra former. Men trycket ute i världen att vara störst, bäst och starkast inom idrotten lurar många duktiga atleter att äta både det ena och det andra. Detta gäller även amatöridrott OCH alla de människor som tar genvägar i matlagningen och inte har någon som helst koll på innehållet i maten dom äter.
Aspartam är bara ett ämne i mängden av giftiga produkter vi äter - dagligen! Lägg sen till alla kemiska E-ämnen, värktabletter och andra mediciner och vacciner av olika slag från dag ett - plus ett mantra att vi alla "den vägen ska vandra". Ja, då har vi gjort oss betydligt dödligare än vi är.
Låt oss istället vända på steken och från och med i dag undvika att misshandla vår kropp och skapa ett nytt mantra...
"Jag är frisk och stark och kan leva hur länge som helst!"
Är det inte dags att Du äntligen tar kommandot över Ditt liv?
PS! Sen har vi ju förstås miljön omkring oss med gifter, strålning och annat. Men DET är en helt annan historia... Vi kan ju i alla fall börja med en förändring med det som vi har i vår direkta makt! DS
#1 - - Robin:

Betänk att aspartam är förbjudet i Usa, men ändå skeppar dem det till övriga världen som bara tackar och tar emot. E ämnen, falska nyheter och skrämsel propaganda är deras taktik för världs herravälde!!