Solen skiner och strålningsdimman viner...

Så trist att ideligen höra att solen är skadlig och ger ökad risk för hudcancer. TRÖTTA MIG!!!
Solen är INTE skadlig, den ger  nödvändiga vitaminer under en kort sommarperiod. Den ger oss värme och glädje. Får oss att bli hoppfulla igen efter en mörk och kall tid. Och inte minst - ger oss nytt liv - med insekter, fåglar, gräs och gröda, frukt och bär.
Förr arbetade människor utomhus på sommaren, män med bara överkroppar vistades ute på gärdarna timvis med höskörd och annat.
Skillnaden på förr och nu är att vi tvättar oss alldeles för mycket och för ofta. Att vi sedan inte kommer ifrån strålningsdimman gör att vårt immunförsvar blir sämre och huden känsligare. Mest p g a alla kemikalier som finns i luften omkring oss, både tack vare "dimman" och andra miljögifter.
Vi människor fungerar inte lika bra som förr. För mycket tvål och för mycket trådlöst nätvärk (jo jag stavar det med ä, för det är just var det är - värk!). DÄR har ni orsaken till den ökade hudcancern. Låt ingen inbilla er något annat!
Solen kan däremot ge brännskador om vi vistas i den för länge. Vi kan bränna oss på stearinljus oxå - men inte betyder det att vi ska sluta elda ljus för det.
Vi får vara lite försiktiga bara, eller hur!
(Bild: Från viivilla.se)