"Det sticker i ögonen på folk..."

Citat ur SvD
"2007 tjänade de 17 högsta cheferna inom Volvokoncernen 90 miljoner kronor inklusive bonusprogram.

- Ser vi till 2008 som var ett svagare år föll de sammanlagda ersättningarna till 58 miljoner kronor. Detta visar att den här rörliga delen har fungerat, säger Finn Johnsson (bilden).

Volvokoncernens styrelseordförande Finn Johnsson, som också är ordförande för koncernens ersättningskommitté, har förståelse för att förslaget kan sticka i ögonen."

Helle dosingen då! Fungerar den rörliga delen så cheferna får mindre pengar i dåliga tider. Men så bra då!!!
Alla dessa bonusar och pensioner som dräller både högt och lågt bland industrimagnaten och folkvalda. Miljoners miljarder och tusen hundra till.
Flera gånger den senaste veckan har jag hört folk bli intervjuade på TV - där de uttalat sig om dessa "fenomen". Lika många gånger har jag hört båda sidor använda sig av meningen: "Vi kan förstå att det sticker i ögonen på folk när de hör dessa summor."
STICKER I ÖGONEN PÅ FOLK??? Menar dom att vi skulle vara avundsjuka. Sticker i ögonen? Hur kan man säga så? Varför finns det ingen som rent ut säger att det är åt helvete, icke försvarbart och att det är helt FEL?
Om grannen åker till Thailand på semester och jag själv med nöd och näppe tar mig till stranden med barnen - DET kan "sticka lite i ögonen" på mig...
Men när en ensam person får miljoners miljarder för att ha suttit i en styrelse eller på en direktörspost (där man ändå bara delegerar jobben till andra???) - eller De som förvaltar VÅRA PENSIONSFONDER skor sig - då blir man förbannad och djupt förolämpad som medborgare!
Inte fan "sticker det i ögonen" i alla fall.
Bilden: Glada vinnare i AP-fonden...


Mikael Lillius (bilden), vd, får 22.517.880 kr i GULDREGNbonus för 2004 och 87.595.200 kr för 2005-06, totalt 110.113.080 kr.
Summa: 220 miljoner 280 tusen 160 kr.
Vem han är? Fortums finske vd.
Undrar om han släckte i sitt hus i lördags under Earth Hour?

Hudcancer av solen eller strålningsdimman?

Trots alla negativa uttalanden om att solen orsakar vår vanligaste cancerform - hudcancer - finns det inga bevis att så skulle vara fallet. Det finns snarare flera bevis som talar för att det skulle vara tvärtom. Att solen med sina D-vitaminer skyddar kroppen mot hudcancer. Uttalandet kommer från Professor Robert Heany (googla gärna på honom och läs vidare).
Orsaken skall istället, enligt Dr Robert Heany vara den magnetiska strålningen runt omkring oss. Var på kroppen som cancern uppträder är ett av bevisen. Ofta får man fläckarna på ställen som sällan utsätts för sol. Statistiken visar också att hudcancer i största omfattning drabbar människor som arbetar inomhus - och inte människor som vistas mycket i solen. Detta faktum hör man aldrig talas om i media, enligt Dr Robert Heany.

I European Journal of Cancer june 2008 kan man läsa att cancerpatienter istället blivit friska då de utsatts för mer solstrålning.
Se hela bilden
Hur det ligger till med ovanstående kan vara värt att fundera över. Själv skulle jag gärna se en debatt mellan våra svenska forskare i ämnet. Men, tror ni det går?

Hur som helst så är ämnet mycket intressant.....

Jag tar mina rynkor och går...

Jag går sällan utanför min dörr
hindret är min tunga andning
Inte lika pigg och kraftfull som förr
har jag fått stoppa min vandring

Mitt hjärta slår så tungt
och grumlade är mina sinnen
Trots det är mitt inre ungt
jag har ju mina minnen

Visst finns mina nära och kära
men dom har ju sitt å sköta
Inte ska dom min ensamhet bära
inte min sorg behöva möta

Det går mot sitt slut
det liv som jag haft
Har förbrukat mitt krut
och förlorat min kraft

Jag tar mina rynkor och går
mot nya mål bortom livet
och ber att Du en ålderdom får
där sällskap och glädje är givet

Rockester