Ingen dålig lönehöjning!

År 2006 uppgick hovets apanage till 48 miljoner kronor. I år var det 94 miljoner och till nästa år 2010 önskar kungen höjning till jämna 100 miljoner. Bl a för att båda döttrarna ska gifta sig.
Detta är mer än en fördubbling på 4 år. Vad är det som blivit så mycket dyrare i Hans Majestäts tillvaro som ursäktar denna höjning? Boendet, bensinen, maten, kläderna? Har han skaffat sig fler anställda? I så fall varför?
Hovet behöver inte redogöra för sina kostnader, märkligt bara det. Inte heller kan man döma kungen för något brott. Så om han nu gjort sig skyldig till ekonomiskt lurendrejeri - står vi där handfallna och kan inget göra.
Är det verkligen en sådan man vi vill ska representera Sverige utåt?
Dessutom kan ju tilläggas det faktum, att våra annars så kritiskt undersökande svenska journalister bara ser på, och blir alldeles till sig i trasorna om de får en stund på tu man hand med Carl Gustaf. Istället för att ifrågasätta kungahuset, apanaget och allt därikring, följer de lydigt etiketten och bockar snällt när kungafamiljen passerar.
Förresten... betalar kungen något skatt? Hundra miljoner plus inkomstskatt och sociala avgifter - då hamnar vi över 150 miljoner! Vem betalar kungens pension? Har han sparat själv? Var kommer dom pengarna ifrån?
Allt som vi vanliga medborgare reglerar med skattepengarna tar kungen också del av, eller hur? Är det rätt? 
Vi ser på en del medborgare som går på bidrag som parasiter. Apanage är också bidrag. 

Nu säger en del att kungen gör reklam för Sverige och hjälper till med handelsförbindelser och annat. Vad för slags människor imponeras av kungahuset? Ett slutet sällskap som solar sig i glansen av varandra, festar och dricker ihop och sen med ett handslag bekräftar affären. Ska det inte behövas mer? Suck! 

Ja, hur ska vi göra?

Sitter och lyssnar på P1 - ja hej och hå. Folk har ringt in och sagt att de inte tänker vaccinera sig utan ta influensan som den kommer och låta naturen ha sin gång. Då svarar "smittsskyddsläkaren Inger Andersson-von Rosen att den här influensan är ny och man inte vet hur den drabbar och att det är problemet med en pandemi. Nästa sekund säger dom att de upphandlade vaccinet 2007? Men. då fanns ju inte svininfluensan. Den är bara fem månader gammal. Då frågade programledaren hur de visste det 2007? Svaret blir, att det är fågelinfluensa-vaccinet som gjordes 2007 som snabbt har ändrats i en beståndsdel för att fungera på svin-influensan. Herregud, va sysslar dom med? Beställde dom så mycket fågelinfl.vaccin 2007? Är det verkligen så lätt att byta ut en beståndsdel i ett vaccin? Vaccinet inte är utrett, det vet vi ju, och även att tillverkarna har fått befriat ansvar från framtida skadeverkningar, det vet vi också.

18 miljoner doser, vad kostar det? Gardasil kostar 1118 kr per dos , och vi kan nog räkna med att svin-vaccinet kostar däromkring. Det skulle bli 20 124 000 000 kr. Alltså över 20 miljarder! Ur vilken budget tar staten dessa pengar? Tänk vad samhället skulle kunna göra med dom pengarna när det gäller skola, vård och omsorg.

Nu frågar programledaren om man inte NU kan strunta i att vaccinera sig, eftersom antal sjuka minskar och att influensan inte verkar så allvarligt. Då svarar Inger Andersson-von Rosen: "Nu talar du om sådant vi inte vet, vi vet ju inte om influensan ger sig. Det är bäst att ta vaccinet oavsett - för det kan komma en våg två eller tre och drabba oss framöver.
Hmmmm, programledaren visste inte hur det skulle gå och avfärdades. Men HON vet ju inte heller om det kommer en våg två eller tre, och ändå uppmanar hon oss att ta vaccinet.

Vi har alla ett ansvar för vår egen hälsa och hur vi möter andra människor i vår omgivning. Hur Ni än tänker göra - vaccinera Er eller inte - så sök information och ta ett eget beslut. Men glöm inte - det finns ingen att ställa till svars om Du blir sjuk av vaccinet. Då får du klara dig själv.

Bild: Hur ska jag göra?