Vi tar vaccin för att slippa bli sjuka?

Uppslagsverket säger:
"Narkolepsi
, av grekiskans lepsis, gripande, anfall. Det är ett neurologiskt tillstånd med obetvinglig sömn som uppträder i korta anfall. Anfallen kan ibland uppträda i samband med att den drabbade kommer i naturlig affekt, till exempel skrattar, men i princip kan en narkoleptiker falla i sömn i vilken situation som helst. Med anledning av detta får narkoleptiker, precis som epileptiker, i vissa svårare fall inte inneha körkort eller arbeta med tunga maskiner.
Narkolepsi är en relativt ovanlig sjukdom som drabbar cirka 1/2000. Narkolepsi orsakas av en selektiv förlust av en grupp nervceller i hypothalamus, som i sin tur tros orsakas av en autoimmun reaktion.
Något botemedel mot narkolepsi finns inte. Däremot kan narkoleptiker i många fall leva nästan helt normalt om de behandlas med centralstimulerande eller andra uppiggande mediciner."

Tidskriften Dagens medicin säger:
En avslutande sammanställning visar att Läkemedelsverket har fått in cirka 4 380 biverkningsrapporter från massvaccineringen.
Av de inkomna biverkningsrapporterna klassificeras 430 som allvarliga. Det finns också fyra rapporter om dödsfall där ett samband med vaccinationen inte kan uteslutas.
– Med tanke på hur många som har vaccinerat sig i förhållande till antalet allvarliga biverkningar som rapporterats bedömer vi att säkerheten med vaccinet är betryggande, säger Ingemar Persson, professor vid Läkemedelsverket, i ett pressmeddelande.
Totalt har Läkemedelsverket nu fått in tolv rapporter om misstänkta fall av narkolepsi från sjukvården, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Dessutom finns tolv fall till där patienter har drabbats av snarlika symtom som vid narkolepsi, men där ytterligare utredning krävs.
Läkemedelsverket har även fått svar på sina förfrågningar från 18 andra europeiska läkemedelsmyndigheter. Liknande misstänkta fall har rapporterats in i Finland, Norge, Tyskland och Frankrike."

Rockester kommenterar: Det borde räcka med att misstanken finns - huruvida vaccinet är skadligt eller inte - för att våra myndigheter skulle backat. Enligt uppgift dog i Sverige 15 personer till direkt följd av svin-influensan. 12 av dessa tillhörde riskgrupper. Om de blev vaccinerade i samband med sjukdomen sägs icke i artikeln. Dessa 12 hade kanske avlidit ändå??? Jämför det med de 430 allvarliga fall som rapporterats till följd av vaccineringen samt de ökade diagnoserna bland barn gällande "sömnsjukan" - narkolepsi.
Vi lever i ett samhälle där myndigheter, forskare och läkare förväntas skydda oss från risker, förväntas ta obekväma beslut för vårat bästa, med sin "gedigna kunskap" förväntas de ifrågasätta allt som kan skada oss människor. Men vad händer? Ingemar Persson, professor vid Läkemedelsverket säger: "Med tanke på hur många som har vaccinerat sig bedömer vi att säkerheten med vaccinet är betryggande."
Han är anställd för att skydda oss... Är det bara jag som ingenting begriper?
(Bilden: Sveriges Riksdag)

Bamse tuggar tuggummi...

... men i "verkligheten" äter han honung!!!

"Bamse är ett sockerfritt tuggummi för barn. Innehåller både Xylitol och karbamid. Xylitol är bakteriehämmande och karbamid höjer pH-värdet i munnen, vilket motverkar eventuella syraangrepp på tänderna.
-Är lätt att använda mellan måltiderna då tandborsten inte finns till hands
-Är ett nyttigt alternativ till godis."
Så säger reklamen om Bamse-asken - som du köper på Apoteket för 13:50 kr.

På askens innehållsförteckningen står:

Sötningsmedel (sorbitol, xylitol 4%, maltitolsirap, aspartam, acesulfamkalium) gummibas, karbamid 2%, kalciumfosfat 2%, aromämnen, syre (E269), färgämne (E171), emulgeringsmedel (E322), lecitin från solros, ytbehandlingsmedel (E903).
Överdriven konsumtion kan ha laxerande effekt. Innehåller en fenylalaninkälla.

Jaha, och detta ska vi stoppa i munnen på våra minsta.
Nä, ta med tandborsten på utflykten. Och är dom sugna på nåt sött -
ge ungarna en sked honung istället. 

En sista stilla undran... vad skulle Rune Andréasson, Bamses skapare, sagt om detta?Moder Jord del V - utbrottet vi glömde!Tack för Din vrede, Ditt mod
när Du spred aska över vår jord
Du skrinlade våra planer
du stoppade vår värld
Vi fick ändra våra vaner
ställa in vår färd

Vi blev varse att Du fanns
där i jordens djupa håla
i samma stund
som vi hörde Dig vråla

Du skrämde oss med dånet
vi insåg Din styrka
Hur kunde det ske
hade Gud somnat i sin kyrka?

Men vad hjälpte ditt utbrott?
Vad gjorde det för gott?
Det blev en daglig slända
som vi snart glömde bort
så snart askan åter vända…

Vad ska till för att vi ska vakna?
Vad är det som måste ske?
Ska hela jorden täckas av aska eller is
för att det ska tolkas som en kris?
Eller måste vi dö för att förstå
att jorden inte går att ändra på?

Det är inte bara lava som kan glöda
och komma upp ur jorden
Där finns också vatten, luft och föda
som ska ge oss mat på borden.

Jag blickar upp mot Solen
som värmer min hud
Kanske Du ska sluta brinna
för att lyckas väcka vår Gud...

Rockester