Välmående!!!Det finns ingenting
jag kan stoppa i munnen
som smakar så gott -
att det överträffar tillfredsställelsen
att vara välmående och smal.

"Rockester"


Är dom odödliga eller?

Nu återkommer jag tyvärr till Karolinska Institutet och forskare i allmänhet - men Lena Hillert i synnerhet. Ni som läst mina tidigare inlägg vet och förstår att Lena Hillert är en stor förnekare av det hot som strålningen i dag innebär. Hon predikar stenhårt enligt ICNIRPS linje och menar att så länge vi inte överstiger deras riktvärde så finns ingen risk för oro.
Men, jag undrar... Har Lena Hillert någon mobil? Har hon någon dator? Laptop? Trådlöst nätverk i hemmet? Trådlös digital-TV? Trådlös läsare av elförbrukningen? Microvågsugn? DECT-telefon?
Om så är fallet - tror hon sig vara odödlig eller?
Som representant för kvinnorsläktet - borde hon ju sätta sig över den manliga tanklösheten/penninghungern och vara livsbejakande?

Har hon barn, barnbarn eller andra nära och kära som betyder mycket för henne?
Lika sant som vi inte fanns innan vi blev födda - lika sant är det att vi en dag är borta. Hur långt vårat liv är vet ingen, inte heller om vi ska drabbas av sjukdomar som gör vår ålderdom svår, eller som helt enkelt stoppar vårt liv i förtid. Vi vet inte om vi går bort hastigt "och lustigt" eller om vi ska plågas och sakta men säkert sluta andas i en skog av sladdar och mekaniska pinaler på ett sjukhus.
Tror sig Lena Hillert vara ett stort undantag? Kan hon inte bli sjuk eller drabbas av symptom p g a strålningsdimman? Hon kommer ju inte undan - lika lite som du och jag gör. Vi kan ju inte avsäga oss tekniken och leva ett strålningsfritt liv i våra hem och vi så önskar.
Och - hur vill Lena Hillert bli ihågkommen egentligen? Den dag hon till slut drar sitt sista andetag? Ska vi minnas henne med glosor som förnekare, tanklös, ansvarslös, absurd, befängd, cynisk? Eller som den forskare som gjorde en helomvändning för mänsklighetens fromma, som satte ner foten och krävde en förändring och ödmjukt bad om ursäkt, bejakande den befogade kritik som haglat över henne de senaste åren?
Hennes barn, barnbarn och nära - hur ska de minnas henne? Den dag då hela världen drabbas av eftertankens kranka blekhet? Ska vi säga: "Lena Hillert var en idiot som vidhöll sina åsikter in i det sista" eller ska vi säga: "Lena Hillert var en föregångare, en pionjär då det gällde strålningshotet, för hon erkände till slut att hon haft fel, att hon blivit påverkad av alla lobbyister från mobilindustrin, och att hon satt pengar före hälsa".
Faktum är och förblir - ingen kommer undan döden, i vilken skepnad den än uppenbarar sig. Men vi har faktiskt möjlighet att påverka livet. Hur vi vill ha de när vi är HÄR!
Själv vill jag må bra och ha en chans att påverka min hälsa - vilket inte går så länge Hillert & Co fortsätter med sin förnekelse-iver...
Ingen är odödlig - förutom de som uträttat stordåd och som man minns med vördnad och ibland även kärlek.

USA`s dröm blev verklighet i och med jordbävningen!


""Bakom hjälpinsatsen till Haiti utspelas en makaber maktkamp, där USA just nu ser ut att vinna. USA, Frankrike, Brasilien, och kanske FN, slåss om vem som blir starkast. Frågan är: Blir Haiti en USA-koloni?
 

Ett redan sargat land
Regeringen i Haiti har i praktiken upphört att fungera liksom resten av landet. Det läget rådde redan före jordskalvet:
Sen 1994 har landet varit ett skyddsområde, ett protektorat, under FN:s ledning. Största antalet soldater har Brasilien skickat. Men också FN-ledningen i landet har förintats av jordskalvet.
Landets president har i sin maktlöshet gett USA ansvaret för flygplatsen i huvudstaden. Resultat: USA:s marinsoldater landar obehindrat.
Protester

Frankrike och Brasilien protesterar och många hjälporganisationer måste ta vägen över flygfält i Dominikanska Republiken för att nå fram till Haiti.

USA var först på plats. För USA handlar det bl a om att ta tillbaka något av initiativet i regionen.

USA måste tänka på att det karibiska området kan bli en framtida krutdurk. Det handlar t ex om hur länge kommunistregimen på Kuba där kan hålla sig vid makten.

Det handlar om att markera mot Venezuela som har skapat en antiamerikansk allians och fått med sig en rad vänsterinriktade regimer.

Narkotika och flyktingar
För USA handlar det också om att kontrollera narkotikahandeln med Haiti som bas. Plus att förhindra en ökad ström av illegala flyktingar från området. Om katastrofen orsakar inbördes strider kan det också sprida sig över hela regionen.

Men USA har konkurrenter som misstänker att USA vill göra Haiti till ett slags koloni: Brasilien har största FN-styrkan Brasilien är den kommande regionala stormakten i Sydamerika. Nu oroas Brasilien av att USA gått ut så hårt.

Frankrike anser att Haiti är ett franskt intresseområde som USA ska hålla sig borta från. Mycket handlar om prestige. Vi kan räkna med att Frankrike försöker få med sig hela EU på en linje som motverkar direkt USA-inflytande.

USA tar tillbaka
Sen George W. Bushs tid har Sydamerika avlägsnat sig från USA. Obama liksom Bush har sitt fokus i Mellanöstern, Iran, Afghanistan och Pakistan. USA:s stora insats i Haiti handlar nu också om att ta tillbaka förlorad mark.

Hela tiden måste Obama akta sig för att USA:s insatser i Haiti kan likna ockupation. Men en sak är säker:
Vem orkar hjälpa Haiti? För många år framöver kommer Haiti inte att klara sig själv. Redan före skalvet var landet en katastrof - en naturkatastrof, en politisk katastrof, en ekonomisk katastrof.

Det behövs någon som kan träda in. FN har börjat markera plats mot USA. FN anser att att man ska fortsätta leda utvecklingen. Men klarar FN av ett utökat ansvar? Eller är det USA som måste träda in som räddare? Vem orkar hjälpa?

Bo Inge Andersson, utrikeskommentator, SVT""


Rockester kommenterar: USA har i åratal kämpat för att förstärka sitt fäste i Karibien genom att undergräva demokratin på Haiti. Kan det verkligen vara så illa att den stora katastrofala jordbävningen äntligen löser deras problem? Bäva månde alla de miljoner Haitier som inte har någon kraft att stå emot. Jag känner oerhört med dessa människor som faktiskt inte har något val. Pest eller kolera - jordbävning eller USAs övertagande? Gud hjälpe dom...