Iphone 4...

Julia Östberg, 17 år, efter att ha köat i timmar och varit först att köpa en Iphone 4, säger: "Det är jättevärt det. Jag vill ha en Iphone 4 så himla, himla mycket".
Peter Pettersson, Aftonbladet, mannen bakom artikeln säger att vi får "facit om en vecka"... och hänvisar då till problem med mottagningen, vilket kan göra att Iphonen minskar i popularitet.

Jag säger: Facit får vi om några år, när vi får se effekterna av alla dessa ungdomars flitiga användande av den trådlösa tekniken.

Mobilindustrin måtte gnugga händerna rejält, när de har lyckats trycka in sitt budskap i huvudet på vår nya generation. Alla MÅSTE BARA HA det senaste. Risker? Finns inga! Sympton? Finns inga! Vi följer ICNIRPS riktlinjer, och tjänar miljarders miljarder. Kul! För dom ja... men hur blir det när alla dessa ungdomar kräver läkarvård, mediciner, sjukskrivningar eller ökad sjukfrånvaro, ärftliga genetiska skador med en hel NY generation med sjukdomar som följd? Jo, då gnuggar läkemedelsindustrin sina händer!
Sjukvården/sociala myndigheter lär få anställa mer personal? Frågan är bara... VEM ska jobba? För det lär ta mig f:n inte finnas en enda frisk människa i vårt samhälle om tio år. Sanna mina ord.

Ja visst ja, det talas om "död mans grepp" i artikeln.
När du omsluter mobilen/Iphonen 4 med dina händer då kan den inte koppla upp mot sändaren. Då dör mobilen...
Detta har man alltså lyckats eliminera med den nya Iphone 4. Tänk ändå va duktiga dom är...
Vad dom däremot inte upplyser om är, att hur du än gör så arbetar mobilen på högtryck och strålar mer än normalt varje gång den söker täckning, och har man lyckats eliminera det problemet, ja då torde mobilen stråla något alldeles fruktansvärt. Är du inomhus, ligger i sängen, med Iphonen bredvid kudden - jå då går den alltså på högtryck, och dina signalsubstanser i hjärnan och dina DNA lider alla helvetes kval. Men va gör väl det när du kan ladda upp över 300 000 "appar" i f:n-skapet.
Vad kostar då tingesten? Ja mellan 6 och 7000 kr utan abonnemang. Och DET har vi väl alla råd med. Säljs det hundratusen sådana i Sverige (ingen orimlig siffra alls) har marknaden dragit in 550 miljoner... inte dåligt!
Grattis mobilindustrin - till ännu en produkt som spär på det värsta missbruk som någonsin i historien drabbat vår mänsklighet...

Är vi aliens?

Såg en film på TV i kväll. Ett virus från yttre rymden drabbade jorden och förvandlade alla människor till okänsliga, kalla likasinnade människor. Det blev fred på jorden och vi var alla exakt likadana.
När det blev reklampaus visades en reklam där ett tiotal människor sitter på en strand i eldens sken, alla med varsin laptop i knät och beter sig exakt likadant.
Kanske är det så... att vi har blivit invaderade av rymdvarelser. De vill forma oss efter en och samma mall, få oss att leva efter samma mönster - exakta kopior av varandra - vara utan känslor och på så sätt tar De över oss och vår värld.
Tänker man efter så är vi på god väg att inte bara bli anpassade efter teknikens normer och därmed bli exakta kopior av varandra. Vi är även på god väg att bli helt känslokalla.
Våra barn spelar våldsspel på datorn, vi ser "underhållning" i form av mord, krig, tortyr, misshandel och otrohet. Vi blir helt blasé av allt konsekvenslöst våld som flödar mot oss genom olika medier.
För att sedan kunna fly eländet drömmer vi oss bort framför våra TV-apparater och våra datorer... fantiserar om ett liv som kändis... om den stora kärleken... skönhetsoperationer... den stora lottovinsten...
Har det kanske redan gått för långt? Har våra kroppar kanske redan blivit intagna av aliens? Har vi slutat bry oss om våran nästa? Är vi känslokalla inför andras olyckor? Är vi redan förlorade? Är det för sent?

Hej på Er igen!

Det har varit lite mycket ett tag. Jobb, åsknedslag i datorn och annat. Men nu har det lättat lite.
Har funderat på dagens ungdomar. Eftersom jag haft fem stycken anställda i sommar kan jag nog påstå att jag fått lite mer insikt i ämnet.
Min fråga är först och främst: VAD I HELVETE GÖR SKOLAN EGENTLIGEN???
Tänk Er följande...
16-årig tjej med jättebra slutbetyg i nian, funderar på att bli polis... står i ett kafé och säljer fika till besökare. En kund köper kaffe 10 kr, bulle 10 kr, rulltårta 10 kr...
Hon tar upp miniräknaren slår in alltihop och säger: 30 kr tack...får en hundralapp, tar upp miniräknaren igen och ger kunden sina pengar.
En kille säljer smörgås 35 kr och kaffe 10 kr, får betalt en hundralapp och ska ge tillbaka 65 kr. Vid påstötning och försök att lära honom räkna baklänges begriper han ingenting, ber honom då ta miniräknaren... men den vet han inte hur man gör med. Han är 17 år.
Ytterligare en lägger ihop smörgås 35 kr och kaffe 10 kr med miniräknare, får en 50-lapp, tar upp miniräknaren och ger sen kunden 5 kr tillbaka.
?????????????????????????????????
Vad gör skolan? Dessa ska vidare till gymnasiet... Okej, man kanske kan kräva större intresse hos dagens ungdomar, att själva ta initiativ... att själva vilja lära sig...
Men, NÄR JAG GICK I SKOLAN (!) då var miniräknare förbjudna. Man var tvungen att kunna räkna innan man fick använda den. Räkna med papper och penna, räkna huvudräkning och kunna gångertabellen. SEN KANSKE man fick använda miniräknaren. Men på proven var de förbjudna.
I dag heter det: Dom kommer ju ändå att använda miniräknaren efter skolan, så dom kan lika gärna använda den i skolan direkt.
Det stora problemet är ju att man lurar ungdomarna. Hur ska de kunna kolla en löneavi, räkna ut sina deklarationer, ha koll på sina konton - om dom inte ens kan tians gångertabell. Och dessa ungdomar är vår framtid.
Till sist... ungdomarna är ju bevisligen godkända i ämnet???
Än en gång... Gud hjälpe oss för dagens lärarkår!