Är vi aliens?

Såg en film på TV i kväll. Ett virus från yttre rymden drabbade jorden och förvandlade alla människor till okänsliga, kalla likasinnade människor. Det blev fred på jorden och vi var alla exakt likadana.
När det blev reklampaus visades en reklam där ett tiotal människor sitter på en strand i eldens sken, alla med varsin laptop i knät och beter sig exakt likadant.
Kanske är det så... att vi har blivit invaderade av rymdvarelser. De vill forma oss efter en och samma mall, få oss att leva efter samma mönster - exakta kopior av varandra - vara utan känslor och på så sätt tar De över oss och vår värld.
Tänker man efter så är vi på god väg att inte bara bli anpassade efter teknikens normer och därmed bli exakta kopior av varandra. Vi är även på god väg att bli helt känslokalla.
Våra barn spelar våldsspel på datorn, vi ser "underhållning" i form av mord, krig, tortyr, misshandel och otrohet. Vi blir helt blasé av allt konsekvenslöst våld som flödar mot oss genom olika medier.
För att sedan kunna fly eländet drömmer vi oss bort framför våra TV-apparater och våra datorer... fantiserar om ett liv som kändis... om den stora kärleken... skönhetsoperationer... den stora lottovinsten...
Har det kanske redan gått för långt? Har våra kroppar kanske redan blivit intagna av aliens? Har vi slutat bry oss om våran nästa? Är vi känslokalla inför andras olyckor? Är vi redan förlorade? Är det för sent?