Svar från en bloggläsare!

Ibland händer det att svar dimper ner i bloggen. Vill gärna delge en läsares kommentarer på ett av mina inlägg gällande SD och att de inte längre ska tillskrivas nazistiska och rasistiska sympatier. Mitt inlägg gjorde gällande, att vad SD gjorde förr inte längre är intressant. Alla kan vi utvecklas och förändras, så även SD.

"Du är helt rätt ute - det finns flera exempel på partier som står på en från början "odemokratisk grund". Nuvarande KD har sin grund i ytterst högerextrema partier i bl a Italien. Går vi tillbaka i tiden till när nuvarande C grundades och då kallade sig Bondeförbundet så kan vi finna ytterst nationalistiska grundteser. Sist men inte minst självaste M. Så sent som på 1950-talet gick det, särskilt på ladsbygden, omkring "högergubbar" i bruna skjortor och spetsbyxor! Läs på lite i historien... där finns mycket underlag".

Rockester tackar varmt för svaret!

Strålning och insekter

Att EMF (Elektromagnetiska fält, strålning) påverkar våra insekter har vi länge kunnat läsa om. Främst vad gäller bina och att de minskat drastiskt i antal världen över. Men vad händer då om alla insekter försvinner? För att få svar på denna fråga mailade jag Jourhavande biolog (jo det finns en sådan). Lars-Åke Janzon fil dr, 1:e intendent Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.
Min fråga var: Vad händer med all växtlighet om alla insekter skulle försvinna? Och hur påverkar det födan för människor? Skulle vi svälta ihjäl?

Svaret blev:
"Frågan är inte så enkel att svara på som det tycks. Många växter är vindpollinerade, vilket inberäknar gräs (alltså alla sädesslag också), som alltså inte alls störs. Vidare störs ej heller växter som är självbefruktande, apomikter eller som förökar sig på annat sätt som ex med groddknoppar, utlöpare.
Vidare är många växter två- eller fleråriga, varför få skulle gå under.
De som kanske skulle få det svårt är de strikta 1- eller 2-åriga växter samt en hel del fruktträd och bär. Å andra sidan kan de flesta växter med lätthet klara sig eftersom det finns frö i marken som kan klara en tvåårsperiod utan nytillskott.
Med andra så skulle några växter drabbas och vi skulle se mindre av ex äpplen, päron, blåbär och andra bär. Vänligen Lars-Åke Janzon...
PS Var snäll och tänk på miljön innan du skriver ut detta e-mail"

Rockester: Ser Ni det jag ser i svaret? Ingen oro alls... det finns ju frön som klarar sig i jorden upp till två år. MEN SEN DÅ? Gräs och säd är vindpollinerade och påverkas inte alls. Vi skulle se MINDRE av äpplen, päron, blåbär etc... Hur länge skulle den minskningen pågå? Och sen då?
Nåväl, jag nämnde aldrig EMF i min fråga, då erfarenheten säger mig att svaret då helt skulle utebli, eller total förnekelse gällande problemet skulle infinna sig.
Jag är heller ingen biolog, men tanken är ändå skrämmande. Försvinner våra insekter - då försvinner vi också i längden. DET är jag övertygad om.
Men han tycker att jag ska tänka på miljön när ja skriver ut mailet. Ja jösses!


Mona Sahlin - gör det igen!

Vad är det som händer? Vad menar socialdemokraterna och Mona Sahlin egentligen? Tycker dom inte om oss svenskar över huvud taget? Vad har vi svenskar gjort Mona Sahlin för ont?
Kolla in bilden... den handlar om utveckling och framtiden för våra svenska skolor. Inte ett enda "svenskt" barn på bilden. Varför?
Än en gång undrar jag: "Vad handlar det här om?" "Vad sysslar dom med?" och till sist... "Varför blir dom förvånade när svenskarna röstar in SD i riksdagen?"
Självklart ska vi hjälpa andra människor, släppa in flyktingar och invandrare i Sverige. Men, vad är orsaken till Mona Sahlins flitiga användande av "nysvenskar" i media? Röstfiske? Fan tro´t... (Totalt fanns det 481 141 utländska medborgare bosatta i Sverige den 31 /12 2004. Det fanns 1 100 262 utrikes födda och 326 031 personer födda i Sverige med bägge föräldrarna födda i utlandet. Totalt cirka 1,4 miljoner.)

Här har vi anledningen till att svenskarna tröttnat. Sverige ska vara svenskt. Precis som Frankrike är franskt, England är England, Turkiet är Turkiet, Ryssland är Ryssland osv. Vi måste värna om mångfalden när det gäller ländernas olika kulturer - inte bara mångfalden vad gäller kulturer inom Sveriges gränser.
SD får kritik för att de uttrycker sig "Vi och Dom".
Rockester undrar: Varför är det nu plötsligt rätt för etablissimanget att säga Vi (dvs de etablerade partierna) och Dom (SD)?
Utan integritet, utan öppenhet och utan demokrati - barnsligt uppträdande, småaktiga uttalanden och snörpna munnar med näsan i vädret. Helt utan möjlighet till samförstånd.... så vill S har det i Sverige.
Mona Sahlin - vem är Du egentligen?
(Bild: Ur tidningen Skolvärlden nov 7/2010)