4,3 miljoner i månadslön - stolleprov eller inte?

Kalle Hellberg skriver (och jag håller med):
""Världen är full av psykopater som styr vår utveckling….. 
Inte minst bland makthavare! Hur kan det komma sig att de ekonomiska makthavarna, bland storföretagen, bankirer o d. som kanske äger 5000 gånger mer pengar än de kan göra av med under sin livstid, ändå strävar efter att roffa åt sig mer? Vad får en svensk politiker att tro att de är ”värda” en månadslön på 70 000:- eller en vd att tro att han är värd 200 000:- i månadslön + bonus + fri bostad + fria resor + en 13:e månadslön varje år (jodå, de finns i Sverige)? Om detta handlar bl a Wall Street rörelsens protester, men vi andra då, varför protesterar inte vi? Mot orättvisor, mot förtryck, mot våld…..""

Mycket bra fråga. Varför protesterar vi inte mer än vi gör? Civil olydnad? Tänk om ALLA vanliga "arbetare" stannade hemma en enda dag i protest. Alla, även de samhälls-stödjande yrkena som brandkår, ambulans m fl. Visst, det skulle bli kaos... men det skulle i alla fall visa vilka det är som gör jobben. För inte sjutton skulle det bli samma effekt om direktörerna eller makteliten stannade hemma en dag... eller hur?

Men å andra sidan... hur ska vi orka engagera oss, när myndigheter och samhälle gör det till ett litet helvete att vara vanlig arbetare... med all stress, alla krav på kontroll, skattemyndigheter, försäkringskassa, arbetsförmedling, arbetstillfällen som försvinner, barn som vantrivs i skolan, dagis som är överfulla, influenser och skit - allt i en strid ström. Har vi en stund över vill vi nog helst dimpa ner i soffan och strunta i allt! Och... detta (tyvärr permanenta) tillstånd för oss vanliga arbetare är nog en förutsättning för att makteliten ska kunna ta ut sina löner och leva sina överdådiga liv. De tröttar ut oss helt enkelt! Smart som fan!!!

Bilden:  Ane Uggla, dotter till den danske miljardären Maersk McKinney Möller och en av arvtagarna till danska Maersk-imperiet, drog förra året in en lön på hela 53,2 miljoner kronor. Därmed toppar hon listan på bäst betalda svenskar som fyllt 50 år, skriver Expressen.

Rockester tillägger: Med en månadslön på 4 430 000 kr kan man undra lite över vilka utgifter Ane Uggla egentligen dras med. Men det är också viktigt att i sammanhanget påpeka att jag INTE - på något vis - vill hävda att Ane Uggla är psykopat. Men, när en undersköterskas grundlön ligger på ungefär 19 000 kr i månaden, vilket innebär att A U`s månadslön skulle kunna betala 233 undersköterskelöner... då kan man faktiskt undra...

Dikt inför nya året!En liten dikt av mig Du får
inför Ditt nya år

Några enkla små ord
som färdas runt vår jord

Bara små ord att smaka
som av livets lilla kaka

Ord som flyter stilla och lugnt
utan nåt budskap före punkt

Ord lika lätta som en vals
eller bara ... som ingenting alls

Ord som är långa - ord som är korta
Men, som nästa stund är borta

Borta ur Ditt vakna sinne
för att bli blott till ett minne

Ord som alltid skänker frid
och en stilla önskan i vår tid

Nu 2011 dansas ut på ett golv
och går över i år 2012

Tacka för allt som varit
Välkomna allt som ska bli

Tacka för tiden som farit
Din framtid är nu underbar fri...

Rockester

Siku - isbjörnsunge...

En liten isbjörnsunge född på en djurpark. Mamman producerade ingen mjölk och dag två tog personalen hand om den lilla ungen. De får nu se efter den 24 timmar om dygnet i ett helt år. Vilket de gärna gör, förtäljer historien.

Romantiskt så det förslår, eller hur?! Men mitt i allt detta gullande blir jag heligt förbannad. Samtidigt som de tar hand om denna lilla unge fortsätter den moderna industrin att agera på ett sätt som fullständigt utarmar naturen. Och... i förlängningen får polarisarna att smälta. Vilket gör att isbjörnarna inte får tillgång till den is de behöver och därmed riskerar att drunkna. Bilden på den magra isbjörnen som klänger sig fast är inte lika "gullig", eller?

Detta är faktum som vi bör ta med när vi sitter och småleende tittar på följande länk.

Och en fråga jag ställer mig är också... varför producerar inte mamman mjölk? Detta tar ju udden av "gullandet" - tycker i alla fall jag.

Visserligen tror djurparken att man kan uppmärksamma pproblemet med isbjörnar och polarisarna genom Sikus popularitet. Men frågan är om de som verkligen kan göra något åt den saken bryr sig om detta. Vi kan väl bara hoppas.

Nåväl, vi får trots allt glädjas åt den lilla isbjörnsungens framgång, men nog är det väl legalt att bli förbannad på mänskligheten. (Naturligtvis ingen skugga över djurparken, de gör ett mycket bra jobb). 

Här är länken: http://tv.expressen.se/nyheter/utrikes/1.2660066/isbjornsungen-siku-allas-alskling
Ungen finns på djurparken Djursland, Jylland, Danmark.