TRÅDLÖS KONTAKTLINS? Bra va...

Smart kontaktlins med inbäddad trådlös sensor
STMicroelectronics utvecklar en trådlös sensor för Sensimed för kontinuerlig tryckmonitorering i ögon.

""STMicroelectronics har meddelat att de kommer att utveckla och leverera en trådlös mems-sensor som fungerar som givare, antenn och mekaniskt stöd för ett elektroniskt avläsningssystem i en plattform som utvecklats av det schweiziska företaget Sensimed AG. Denna lösning kommer att möjliggöra en bättre hantering av glaukompatienter genom tidigare diagnos och behandling som är optimalt anpassad till den enskilda patienten.

Sensimeds lösning är ett tvådelat system med en smart kontaktlins och en liten mottagare som bärs runt patientens hals. Strömförsörjning sker via mottagna radiovågor och inget batteri behövs.

Läs mer: http://evertiq.se/news/20073 ""

Rockester kommenterar: Att elektromagnetiska fält i oberoende studier visat sig påverka synen, hjärnans signalsubstanser och gett många "oförklarliga" symptom - det tycks inte alls vara intressant alls för STMicroelectronics.

Ja jisses...

Medialt oförstånd?

När gärningsmannen omtalas i media kallas han allt mellan nazist och terrorist.
Det är synd, det är fel och det är ett stort misstag...

Vi måste vårda vårt språk och vakta våra ord när det gäller rapporteringen om händelserna i Norge.

För varje gång vi kallar gärningsmannen nazist så vinner han mark bland höger-extremisterna...
När vi kallar honom terrorist - då jublar andra terror-nätverk - och han får än fler anhängare, än fler som beundrar honom.

Men om vi kallar honom förvirrad, sjuk, psykiskt störd eller galning... liknar hans handlingar vid vansinnes-dåd...
då kanske vi hindrar folk från att se upp till honom.

Media har ett jätte-ansvar - gränsen är så snäv mellan att det blir en hyllning eller att det blir ett beklagande.

Nazist och terrorist, högerkämpe, härförare och muslimhatare... dessa uttryck blir till hyllningar inom sådana kretsar där vi verkligen inte vill spä mer bränsle till deras redan så extrema ideologier.

Vi måste välja våra ord - och beklaga att han är så sjuk. Beklaga att han ätit alla dessa tabletter och annat för att "våga" göra det han gjorde. Beklaga hans feghet och beklaga hans sjukdom. INTE kalla honom vid redan etablerade epitet, som så många andra förvirrade människor lätt kan identifiera sig med.

Bilden: En tom människa, utan huvud... där har Ni gärningsmannen!

Rockester avslutar: Med detta inlägg anser jag att jag uttömt alla kommentarerna gällande händelserna i Norge. Förmodligen finns där mer att säga... men, vi har nog alla sagt för mycket. "Han" har tyvärr redan nått sitt mål - att bli känd och få uppmärksamhet. Detta faktum kan enbart tillskrivas medias "sjukliga" iver att överträffa varandra när det gäller artiklar, bilder, reportage och inte minst försäljningen av lösnummer...
Man kan undra egentligen, vad som är värst... extremism eller medialt oförstånd...

I dag skiner solen...

... och den blå himlen spricker fram mellan gråa lätta moln. Det regn som härjat har släppt greppet om oss för en liten stund.
Mycket tankar snurrar i mitt huvud, och har gjort även på kvällarna när jag ska sova.
Det har varit många utspel i TV och media de senaste dagarna. Norge har varit huvudtemat.
Det gör så ont i mig när jag tänker på föräldrar och anhöriga till dessa ungdomar och övriga döda.

Vi har ingen beredskap känslomässigt i vår trygga värld för sådant här. Det blir så oerhört stort, och sorgen blir så rå...

Ute i övriga världen är detta vardagsmat. Att se människor dö är för många miljoner andra en verklighet som de lever i dagligen. Där finns inga "skyddsnät" som vi har här. Ingen "social famn" att krypa upp i. Ingen media som förklarar och ställer frågor. Bara ödslig, själslig tomhet och en mängd frågetecken som aldrig får något svar.

Mitt i allt detta elände bör vi därför tänka även på de som aldrig någonsin får vila från våldet. De som har det runt sig dagligen. De som inte förstår varför vi "fria" människor inte kan hjälpa dom att få ett slut på kriget.

Vi har det bra här upp i norden, trots det som hänt. Vi har ett stort skyddsnät, vi har en kyrka som är fredad och som kan trösta. Vi har varma medmänniskor och trygga hem. Vi har varandra och vi bryr oss. Det är stort, mycket stort. Så glöm ej tacksamheten mitt i allt det svarta... glöm aldrig den...