Ingen omtanke där inte!!!

Mariestads gamla järnvägskiosk. Det finns två bevarade exemplar i landet, varav en i Mariestad och den andra på ett museum (?)...
Men vad gör kommunens folk av detta faktum? Jo, ställer kiosken på en undanskymd plats, utan ens något fuktavstötande under.
Mycket regn har det kommit i vår, och man kan undra hur kiosken mår!?

Ideellt arbete ligger bakom renoveringen. Många röster har höjts som önskat kiosken skall placeras centralt. Torget, vid turistbyrån i hamnen bl a.

Nu har kommunen bestämt att kiosken ska stå vid stationen. Ett tillhåll för stadens promille-stinna personer. Dit ingen gärna går och tittar över huvud taget.

Kommunen har lagt över 200 tusen kronor till ett projekt som skulle få några arkitekter rita förslag på en offentlig toalett som skulle stå på torget - mitt i stan. Ett projekt som nu är nerlagt, och istället ska det köpas in ett billigt alternativ som är beskaffat så man inte behöver städa. Inte behöver städa??? Ett sånt koncept skulle jag vilja ha här hemma... hmmmm?

Skickade in följande dikt till vår lokaltidning, och hoppas att det åtminstone ska väcka någon av de koma-liknande politiker vi har i Mariestad.

Kul-tur med kultur 

I kommunen blir det mycket fel
när man sållar mygg och sväljer kamel
Betala dyrt för dassets planering
men inte en krona till stationens sanering


På torget ska nu pissas och skitas
och säkert med graffiti ritas
Medan kiosken som alla vill se
inte ens får stå breve´


Tomas Olsson slet och gjorde snyggt
bevarade kulturen i det han byggt
Det går kioskar minst hundratio
på det bältdjur (?) som ligger vid MIO 


Nä gott folk, nån smak har de aldrig haft
kommunens folk – med ”huve´t på skaft”
Vi andra som både tänker och tycker
får bara finna oss i deras nycker…

Kommentera här: