JÄV...la Ahlbom!

Man borde inte bli förvånad... Journalisterna fegade ur när det gällde Ahlbom. Det är tyst, så tyst om skandalen runt denne man.
Olle Johansson, docent och forskare på Karolinska instiutet utsågs 2004 av Vetenskap & Folkbildning till "Årets förvillare". ( länk http://www.vof.se/visa-forvillare2004 ) Läs följande:

""Till Årets förvillare 2004 utses docent Olle Johansson, Karolinska Institutet, för hans mångåriga, lika tvärsäkra som onyanserade varningar för allehanda negativa hälsoeffekter av elektromagnetiska fält. Olle Johansson får priset som en av de främsta representanterna för de alltför många forskare som, för att dra uppmärksamhet och medel till den egna verksamheten, sprider oro bland allmänheten genom att i massmedia presentera obestyrkta hypoteser som etablerade fakta. Johanssons egen forskning håller låg kvalitet.""

"... för att dra uppmärksamhet och medel till den egna verksamheten..." ÄR DET INTE PRECIS DET SOM MOBILINDUSTRIN GÖR SIG SKYLDIGA DAGLIGEN???



2010 hade Etikrådet uppe ett ärende där Olle Johansson beskyllde Anders Ahlbom för jäv. Denna lämnades utan åtgärd. I dag, ett år senare, är jäv-anklagelsen mot Ahlbom ett faktum. Och vad händer? INGENTING... inte i media i alla fall!

Anmälan om jäv

Etikrådet har mottagit en anmälan från professor Anders Ahlbom som i en

debattartikel beskyllts för jäv av universitetslektor Olle Johansson vid KI. Båda parter har skriftligen kommenterat anmälan.

Insändaren handlar dels om tillämpningen av försiktighetsprincipen när det gäller

utbyggnad av trådlös teknik, dels om experters bindningar. Jävsituationen skulle

bestå i att Anders Ahlbom både varit med om att utforma ICNIRPs gränsvärden och

också lett de expertgrupper som SSI replierar på.

Etikrådet beslutar att Anders Ahlboms anmälan mot Olle Johansson lämnas utan

åtgärd. Bindningar bör alltid anges. I frågan om jäv bedöms situationen utgöra en

tolkningsfråga.

Stefan Einhorn

Delges: professor Anders Ahlbom samt universitetslektor Olle Johansson

Rockester kommenterar: Jag säger det igen... och kommer att säga det om och om igen... Svenska journalister är en feg skara, som inte vågar eller vill bedriva undersökande journalistik i ärendet. Detta är, och borde vara betydligt viktigare för medborgarna att ta del av, än mycket av det slask-skriveriet som i dag ägnas all möjlig skit!!!