...och så var det då Breivik...

Tack och lov har rättspsykiaterna i Norge kommit fram till att han är sjuk, att han inte var "straffrättsligt tillräknelig den 22 juli" när massmorden ägde rum. Tack och lov säger jag.

Detta är ju det absolut sista som Anders Behring Breivik vill höra. Han vill inte få stämpeln som galning eller en man som inte visste vad han gjorde. Han ville få ett straff värdigt en massmördare, något som legaliserar hans gärning och som får honom att framstå som en riktig "hejare", med extrema åsikter. En man som vågar göra allvar av sina hot, en man som står för vad han tycker. En riktig framåtsträvare...hej å hå!

Tji fick han! Nu riskerar han istället dömas till evig "vård".... han lider av paranoid schizofreni. BRA!!!

Det är ju faktiskt så, att ingen frisk människa i sin vildaste fantasi skulle kunnat genomfört det han gjorde.

Tack Norge!

Tyvärr kan man också läsa följande i Aftenposten: "Egentligen har man inte något val. Straffen i Norge är så milda att Breivik skulle slippa ut från fängelset förr eller senare med de faror det innebär. Det enda sättet att undgå det är att döma honom till sluten psykvård resten av livet."

Tråkigt med sådana kommentarer. Bättre vore det att han klart och entydigt ansågs sjuk, sjuk och inget annat än sjuk! Varför måste alltid journalister säga vad de tycker? Även om detta är ett faktum vore det bättre OSAGT. Sådana här kommentarer ger inte bara bränsle åt människor som tycker att han gjorde rätt, de framställer också Breivik som en martyr. Han döms till sluten vård för att samhället vill bli av med honom - inte för att han skulle vara sjuk. Han blir helt enkelt en rättshaverist som inte dömts på sanna grunder. Inte bra, inte bra alls.
Men det är ju så typiskt journalister. De bara MÅSTE säga/skriva va de tycker/tänker, hela tiden. Sanningen måste fram - till varje pris... pyttsan!

Bilden: Geir Lippestad, Breiviks advokat.

Det jobbet vill jag ha!!!

I TSL i dag kan man läsa ett uttalande från servicenämndens ordföranden Lena Hult (s), i samband med processen med kostnaderna inför budgetåret 2013. Och vad säger man då om sjukhuskökets vara eller inte vara? Jo, nämligen följande:
"Någon form av kök måste det finnas på varje sjukhus."

Rockester undrar... hur mycket har Lena Hult i lön varje månad för att komma med ett sådant genomtänkt och intelligent svar? Jag lovar här och nu, att jag själv skulle kunna fixa hennes jobb för halva den summan. Det vore väl en bra "sparåtgärd"... anställ mig!

(Bilden: Stekt strömming vid ett sjukhus på Åland, där lagar man all mat på plats... härligt!) 

Mora släcker ner ?

Expressen i dag 25 nov 2011...

""Trots omfattande forskning har det inte gått att visa att människor kan bli sjuka av strålning från mobilmaster.
Det har heller inte gått att visa att elallergiker kan känna skillnad på när strömmen är av eller på.
Ändå är Mora kommun på väg att införa en "strålningsfri zon".
Det efter att Dan Bengtsson, 62, säger sig vara elöverkänslig. Han får huvudvärk, stickningar i hjärtat och tinnitus.
När det är som värst går han omkring i en silverdräkt hemma. Dräkten har ett avskärmande tyg och den är sydd helt tätt. ""

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser detta. Är det sant? Överväger dom verkligen att släcka ner? I så fall blir det ju prejudikat, eller?
Artikeln fortsätter:

""Men det kan göra att boende blir utan både tv och mobiltäckning.
Yngve Hamnerius, professor vid Chalmers tekniska högskola, tror att halva Dalarna kan bli utan tv om miljökontoret får som de vill.""

Se hela artikeln under länk http://www.expressen.se/nyheter/1.2632604/eloverkanslig-kan-slacka-mora

Kanske, kanske sker det lite lucköppningar i vår samhälle... den som lever får se...

(Kolla in bilden... vad är det för telefon de talar om i bildtexten, finns den verkligen?:
Det kan bli svårt att prata i mobiltelefon i Mora om mobiloperatören riktar om sina master. Telefonen på bilden är faktiskt framtagen just för elöverkänsliga men mannen på bilden är inte Dan, 62. Foto: Sven-Erik Johansson)