Tillväxtverket!!!

Ha ha ha... ja tror jag skrattar ihjäl mig. Bara det faktum att vi har ett sådan statligt verk gör ju våran riksdag till ett stort skämt. Med en budget på 3,7 miljarder dessutom och 350 anstäldla på nio orter runt om i landet. Milde tid!
 
På deras hemsida kan vi läsa följande:
""Vi stödjer affärsutveckling i små och medelstora företag. Vi bidrar till att affärsidéer kan förverkligas och till att företag kan utveckla sin kompetens och öka sin konkurrenskraft på internationella marknader.""
 
I TV citeras DN som säger:
""Under 18 månader har Tillväxtverket spenderat 16,5 miljoner på konferenser och interna utbildningar och utav de ungefär 7,5 miljoner på interna seminarier och representation däribland spa-besök, vin-provningar och andra nöjesaktiviteter. Christina Lugnet är generaldirektör på tillväxtverket.""
 
De blir 916 600 kr i månaden eller ca 30 500 kr/dag.
Lite skämtsamt kan man ju faktiskt säga att det är precis detta som verket är utsänt att göra. "Stödja affärsutveckling i små och medelstora företag" kan ju faktiskt innebära att man åker till olika ställen och äter mat, dricker alkohol, festar och får spabehandlingar. Det ökar ju omsättningen hos just dessa företag i alla fall... eller?
 
I DN säger Christina Lugnet vidare:
"– Med de restriktioner och be­sparingskrav vi har fått nu, så finns det ingen möjlighet att fortsätta som vi gjort, så är det ju. Utan det kommer bli än mer videolänk än vi har i dag. Det går ju, men det är inte lika bra som det fysiska mötet, säger hon."
 
Min fråga är då ganska rimlig.... Fysiskt möte? Har de inte några konferensrum på Tillväxtverket? Om dom nu har det... kan dom inte vara där då, och beställa upp kaffe med fralla som alla vi andra får göra när vi har sammanträde. Sen får var och en gå ut och äta och betala för sin lunch själv. Så... vad är deras problem egentligen? Kanske storhetsvansinne? Men å andra sidan är inte det alls något nytt i så fall... jag menar... när det gäller TILLVÄXT!
 
(Bilden: Christina Lugnet... så ser hon ut när hon försvarar utgifterna de haft på verket... Och vinprovningen? Ja då fick dom bara en fingerborg var att dricka, säger hon. Och just den vinprovningen betalade hon 20 000 kr för ur egen ficka. Smart fruntimmer de där...)

Tillväxt, tillväxt och åter tillväxt!

Det ter sig helt ofattbart hur våra politiker och övriga makthavare världen över så total kan sakna insikt. Insikten över att världen inte är oändlig och att våra resurser faktiska är "ändliga".
Vi brukar och vi förbrukar - dag ut och dag in. År efter år. Vi utvecklar tekniken och tär på jordens resurser på samma gång. Bara all denna mineral som går åt vid tillverkning av mobiltelefoner. Men, den produkten är ju bara en av hundratusentals andra... men mobilen används dock av flest individer.
 
Miljöproblemen är många, katastroferna avlöser varandra. Och för att bara nämna ett av de största akuta problemen - förutom oljan, giftutsläpp, klimathot och annat - så har vi sötvattenbrist i världen! Grundvattennivån sjunker ständigt och t ex Nilen, Egyptens största flod, har förlorat 90 % av sina vattentillgångar. 90 procent? Antalet människor som kommer att drabbas av vattenbrist förväntas år 2025 överskrida 3 miljarder. Alltså var tredje person på detta jordklot! I dag är det var femte person som lider av vattenbrist - så alla förstår att det kommer att gå fort. Det är bara 13 år kvar till 2025...
 
Vi alla vanliga människor, du och jag, som flyter runt i vardagen och är beroende av olika "ting" för att - som vi tror - vårt liv ska fungera... vi alla går och hoppas att "alla dom där som begriper något ska fixa problemen" och så går vi lugnt vidare med våra vardagssysslor.
 
Men Gud så vi lurar oss själva!
 
Först och främst så lever vi i ett bedrägligt lugn här uppe i Norden. Skygglappar på, strutsmentaliteten hägrar. För inte kan väl jorden gå under? Nej nej, det är bara skitsnack och konspirationsteorier. Det ordnar sig alltid!
 
Vi glömmer dock alla dessa aktieägare, stordirektörer och övriga kapitalister som hårt håller i sina plånböcker och inte på något vis vill sänka sin levnadsstandard. Dom är oerhört giriga och våldsamma, och de tar till vilka knep som helst för att rädda sig själva. Oss skiter dom fullständigt i. Så NÄR (inte om) den dagen kommer, då det tagit slut på olja, då marken är förorenad och grundvattnet är historia då är det kapitalet som klarar sig bäst, de har skydd och back up. Vi däremot? Ja vi får klara oss så gott vi kan på egen hand. Och... det är först DÅ som vi inser att vi faktiskt inte behöver allt som vi idag inbillar oss att vi ej kan leva utan.
 
Det är så oerhört tragiskt och bedrövligt att det ska behöva gå så långt innan vi alla förstår att tillväxten inte är gränslös. Suck!
 
 
(Bilden: Vindkraften förväntas lösa energibehovet i framtiden. Gör den verkligen det? Eller är det bara ännu en produkt som produceras för att öka vår tillväxt?)

Små vackra ting....

Så var det då det där lilla i tillvaron. Det som blicken ofta missar. Nedan tre bilder som jag tagit... först en liten blombukett mellan mina fingrar. Sen samma bukett i en liten minivas, och till sist en liten luddig sak. Så sött!