Jan Björklund och dubbelmoralen!

""Skolverket gav för några dagar sedan klartecken till advents- och julavslutningsfirande i kyrkan. Men det får inte förekomma några religiösa inslag, och om en präst närvarar får han eller hon varken be böner eller välsigna.

– Vi kan sjunga Stilla natt, den har blivit godkänd. Vi har haft "Nu tändas tusen juleljus" också, men nu har den blivit psalm så nu vet jag inte om vi får sjunga den. Men den spelas å andra sidan i vartenda snabbköp, så det är hårklyverier, säger han.""

Detta har jag reagerat på många gånger förut i bloggen, och nu är det dags igen...
 
Är det inte dubbelmoral, att först låta alla elever i svenska skolor få ledigt för att fira Jesus födelse över jul, sen även påsk, pingst och alla helgon? Alla dessa är religiösa högtider som bygger på bibliska händelser. Och samtidigt tar Skolverket bort kristendomsundervisning i skolorna, förbjuder trosbekännelse och välsignelse i kyrkan samt bara "godkänner" några få psalmer av "kulturella skäl"?
 
Antingen får man sjunga psalmer eller så får man väl inte... eller???
Antingen är julen och de andra helgerna religiösa och då ska de firas i kyrkan - eller så är dom inte???
 
Muslimska elever hade ledigt över Ramadan (sept månad), de ska nu också vara lediga över jul - trots att det är mot deras religion. Hur skulle det bli om andra elever än de muslimska skulle vilja vara lediga över ramadan? Tror inte det går alls de... nä du!
 
Men herregud... vad håller skolverket på med? Är dom fullkomligt korkade eller? Vilken dubbelmoral!
 
Nä... om Ni frågar mig så tycker jag att ungarna kan vara kvar i skolan och inte ha varken jul, påsk, pingst eller alla helgon-ledigt. Låt de som vill fira dessa högtider få söka ledigt från skolan av RELIGIÖSA SKÄL, precis som de muslimska barnen fick göra under Ramadan. Som det är nu lär vi ju bara eleverna att dubbelmoral är helt ok!
Och, om detta blev verklighet... ja DÅ skulle vi verkligen uppnå den religiösa jämliket som Skolverket inbillar sig att de får med dagens beslut.
 
Alltså... Jan Björklund (bilden), Sveriges utbildningsminister... Vad säger Du om detta förslag?
 
För att inte tala om alla dessa människor som är lediga med betalning, eller kräver hög helgersättning om de måste jobba en helg som julen. Dom borde skämmas! Särskilt den man som ringde in till P1 i veckan och sa: "Religion inte har i skolan att göra", men själv firade han jul - trots att han inte trodde på "skiten".
 
Detta beteende stinker......
 
 

Att dom inte begriper???

""Polisförbundet har inlett en granskning av hur Rakel påverkar hälsan. Steg ett var att mäta strålningen från Rakelutrustningen i en vanlig polisbil. Resultatet är så extremt att forskaren som höll i testet misstänker att något är fel.

Hittills har Rikspolisstyrelsen inte gjort några mätningar, trots att frågan har varit uppe till diskussion flera gånger. En orsak är att Arbetsmiljöverkets expert har hävdat att en mätning är meningslös, eftersom den bara visar hur strålningsvärdet är i luften och inte inne i kroppen. Men efter påstötningar från både enskilda poliser och skyddsombud kommer Arbetsmiljöverket nu att genomföra en mätning tillsammans med Strålsäkerhetsmyndigheten i mitten av december.""

Jaha, så det är alltså helt meningslöst att mäta strålningsvärden om man inte vet hur det påverkar INUTI kroppen? Hur har dom då gjort när de mäter upp strålning från kärnkraftverk, röntgen och annat. Utsätter dom människor för strålningen då, bara för att få veta värdena inuti kroppen? Nähä du... det tror jag inte.

Min mamma brukar säga: "Vill man sjunga en visa hittar man alltid en sång".

Våra skyddande statliga myndigheter håller just nu på att sjunga olika sånger i kör - så det hörs vida omkring! Under tiden sitter våra poliser i "strålande" bilar, våra allra minsta sitter med iPad i knät och leker sönder sina fortplantningsorgan och alla våra ungdomar - vår nästa generation - bränner sönder sina hjärnceller och sina signalsubstanser med allsköns mobil teknik. Frågan är inte OM dessa människor blir sjuka - utan NÄR? Och, att Arbetsmiljöverket och Strålsäkerhetsmyndigheten kommer att godta resultatet av mätningarna i december - DET tror jag aldrig kommer hända. Nä, dom hittar nog ännu en sång att sjunga!

Och mobilindustrin skrattar hela vägen till banken!

 

(Bilden? Ja... det är en hjärntumör)

 

En fundering i vardagen....

Fick detta mail av min son härom dagen. Han hör till den mest vanliga kategorin i världen. En människa som arbetar 7-16 och har ledigt lördag å söndag. Det är lätt att hålla med i allt han säger:

""DET STÖRSTA HOTET MOT FOLKHÄLSAN.

TÄNK PÅ ATT: MÄNNISKOR ÄR DÄGGDJUR, SOM KATTER OCH ÄLGAR M.M

VI KAN ALDRIG GÖRA OSS AV MED DET FAKTUM ATT VI I GRUNDEN ÄR DJUR OCH HAR SAMMA GRUNDLÄGGANDE INSTINKTER OCH BEHOV DÄREFTER.

DU KAN INTE TVINGA ETT DJUR, TE X EN KATT ATT SOVA, ÄTA, ELLER UTRÄTTA SINA BEHOV.

DET SKER NÄR DET SKER, EFTER BEHOV. 

SÅ HÄR BORDE DET SE UT: 

MAN ÄTER NÄR MAN ÄR HUNGRIG

MAN GÅR PÅ TOA NÄR MAN ÄR NÖDIG

MAN SOVER NÄR MAN ÄR TRÖTT. 

SÅ HÄR SER DET UT: 

MAN ÄTER NÄR MAN HAR LUNCH

MAN GÅR PÅ TOA NÄR MAN HINNER

MAN SOVER NÄR MAN INTE ORKAR VARA VAKEN LÄNGRE

SÖMN ÄR FÖR ÖVRIGT ABSOLUT INTE OKEJ I ANDRA SAMMANHANG ÄN PÅ FRITIDEN, ELLER HUR?

MED ANDRA ORD; DU KAN ÄTA NÄR DU VILL OCH NÄSTAN VAR DU VILL (T EX VID DIN DATOR PÅ JOBBET) OCH DU KAN ALLTID GÅ PÅ TOA OM NÖDEN KRÄVER.

MEN TESTA OCH SOV EN TIMME ELLER TVÅ, T EX PÅ JOBBET SÅ SKA DU FÅ SE PÅ FAN.

SAMMANFATTNINGSVIS: ETT AV VÅRA VIKTIGASTE OCH MEST GRUNDLÄGGANDE BEHOV FÖR EN GOD HÄLSA OCH ETT BRA IMMUNFÖRSVAR ÄR STYRT AV ANDRAS VÄLVILJA, OCH DINA EGNA "MÅSTEN". SÅ SNÄLLA, SÄG INTE NÄSTA GÅNG DU ÄR SJUK ATT DU HADE FÖR LITE KLÄDER PÅ DIG NÄR DU VAR UTE OCH SPRANG.""

(Bilden: En trött busschaufför)