Yrkeschaufförer???

Har varit ute på vift... till Skåne och Österlen. Vi åkte 50 mil ner och 50 mil tillbaka. Vilket alltså innebar en himla massa timmar på vägarna. Det var torsdag till fredag vi var ute i trafiken, vilket också betyder att vi körde om, blev omkörda och även mötte en mängd långtradare. Kan lätt säga att de flesta av alla vi mötte begick kraftiga överträdelser. De satt nämligen och skrev på antingen en laptop eller en skrivplatta. Möjligen fick de sina instruktioner från chefen om laster och dyligt... men det ursäktar inte beteendet.
 
För att förtydliga det hela... vi såg alltså en mängd lastbilar där föraren - alltmedan han framförde sitt "tunga fordon" - satt och skrev på dator...
 
Tilläggas kan också - att övervägande del av de förare som gjorde detta åkte i lastbilar med utländska skyltar.
 
Vad säger man? Vad gör man?
 
Ja du... inte mycket mer än hoppas att det inte blir just mig och mitt fordon som de slutligen kommer att ramma.
 
 
 
(Obs! Bilden ovan har inte med inlägget att göra. Detta fordon står still och ingen förare sitter i bilen. Men man kan ändå undra över det faktum att det får se ut så här inne i ett tungt fordon? Det finns redan en lag som säger att Du inte får göra något annat under bilkörning än att koncentrera dig på just bilkörningen. Om du pratar i mobil eller skriver på data då går väl det in under det förbudet... eller? Alltihop är märkligt, mycket märkligt... alltså kolla bilden! Hur tusan kan du få ha det så här... i ett fordon som vägar flera ton? Trafikfara? Tydligen inte...)

Laserdome - eller "Hur man skapar en massmördare"!

Först vill jag säga, att mitt löfte att aldrig på min blogg nämna massmördaren i Norge vid namn eller att lägga ut bilder på honom som visar hans ansikte, tyvärr härmed är brutet. Och jag anser att tillfället inte kan vara bättre valt. Läs vidare så förstår ni:
 
Träffade en god vän utanför ICA i dag. En pappa (frånskild sedan några år) i sällskap med sin minste son på 6 år. Storebror var kvar hemma hos mamma i en stad ett 20-tal mil härifrån. Storebror på 8 år var nämligen bjuden på barnkalas och var pga detta kvar hos mamma över helgen.
Jaha sa jag. Va kul, barnkalas...
Min gode vän skakade då på huvudet och sa att han var så jäkla förbannad över det här kalaset, men kunde för husfriden skull inte kritisera kalaset. Så berättade han följande...
 
Det finns något som heter Laserdome på flera ställen i Sverige, bl a i stan där barnen bor hos sin mamma. Nu var det då 8-årskalas och alla barnen var bjudna till Laserdom... för att KRIGA. De får alltså vapen i handen och med en laserprick (röd) siktar dom på varandra och skjuter. När de träffat sin kamrat då "dör" han. Blir man träffad måste man gå till en av de anställda på Laserdom och "återupplivas". Efter det kan man ge sig ut i leken igen.
 
Min gode vän var vansinnig...
""Fattar du - dom är åtta år och ska springa runt och sikta på varandra med vapen och DÖDA varandra. Sen undrar folk varför de slåss i skolorna. Jag blir så jävla förbannad!!!""
 
Ilskan gick verkligen inte att ta fel på...
 
Jag hade otroligt svårt att tro det var sant. Frågade om det inte var åldersgräns på eländet - typ 15 år - men nej, det var absolut ingen åldersgräns.
 
Väl hemma igen gick jag in på den aktuella Laserdomen - och döm om min förvåning när jag fann bilden nedan på deras hemsida.
 
 
- JO DET ÄR SANT!  Bilden är inte fejkad. "Alla kan spela" säger Colin 3 år!
Och det värsta är... att det första jag tänker på - associerar till - när jag ser de här bilderna, är bilden av massmördaren Anders Behring Breivik... vilken Ni kan se nedan... Fler kommentarer är helt överflödiga!
 
 
 
 

Politiker och Generaldirektörer!

De är så fulla av skit och så välutbildade i retorik - alla dessa politiker och generaldirektörer som fyller våra maktens stolar och korridorer i landet Sverige.
 
Som nu senast den nye generaldirektören för Migrationsverket (sedan den 23 april i år). Anders Danielsson (bilden), tidigare chef för Sökerhetspolisen, som inför sitt nya uppdrag uttalade följande: 
 
"" - Jag är glad över att få möjligheten att leda en myndighet med ett så starkt fokus på att skydda de mänskliga rättigheterna. Det handlar om att tolka och tillämpa regelverk som har stor - ibland helt avgörande - betydelse för enskilda individer. Mänskliga rättigheter och rättssäkerhet har samma centrala plats i min nya roll. ""
 
I dag, endast några månader senare utvisar han - utan att blinka och skyller på våra lagar - en 2-årig flicka till en ensam och osäker framtid i Frankrike. Det handlar alltså uteslutande om att tolka vårt svenska regelverk... inte se individen. Sveriges märkliga regler och lagar slår alltså högre än barnkonventionen enligt denne "starke man" från Migrationsverket.
 
Att Danielsson själv har två barn gör tydligen ingen skillnad.
 
Skandal säger jag... och många många med mig!