Politiker och Generaldirektörer!

De är så fulla av skit och så välutbildade i retorik - alla dessa politiker och generaldirektörer som fyller våra maktens stolar och korridorer i landet Sverige.
 
Som nu senast den nye generaldirektören för Migrationsverket (sedan den 23 april i år). Anders Danielsson (bilden), tidigare chef för Sökerhetspolisen, som inför sitt nya uppdrag uttalade följande: 
 
"" - Jag är glad över att få möjligheten att leda en myndighet med ett så starkt fokus på att skydda de mänskliga rättigheterna. Det handlar om att tolka och tillämpa regelverk som har stor - ibland helt avgörande - betydelse för enskilda individer. Mänskliga rättigheter och rättssäkerhet har samma centrala plats i min nya roll. ""
 
I dag, endast några månader senare utvisar han - utan att blinka och skyller på våra lagar - en 2-årig flicka till en ensam och osäker framtid i Frankrike. Det handlar alltså uteslutande om att tolka vårt svenska regelverk... inte se individen. Sveriges märkliga regler och lagar slår alltså högre än barnkonventionen enligt denne "starke man" från Migrationsverket.
 
Att Danielsson själv har två barn gör tydligen ingen skillnad.
 
Skandal säger jag... och många många med mig!