Julen?

Annandag jul, klockan är lite över nio på kvällen. Funderar lite över julen...
Har jagat julklappar sedan i slutet av september. Varit jättenoga och tänkt genom allt in i minsta detalj. Inte velat göra mig märkvärdig eller kostsam, gärna ge saker som man kan börja använda direkt.
Jag tror att alla som fick mina paket blev glada, kanske inte jätte jätte glada... men... nöjda.
Hur många av oss är egentligen helt nöjda med julklapparna vi får?
Är det inte ofta man ser att de typ "rafsat" ihop nåt i panik i sista stund? Och hur känns det? Är det inte bättre att bara skita i hela julklappsgrejen? Så slipper man sitta där och flina upp sig och låtsas gilla det som finns i paketen? Är det inte till och med så, att när man får en "felaktig" present... ja då blir man sårad? Eller? Man inser, att människor man lever tillsammans med... människor man känt i många många år - de känner en inte, vet inte alls vem man egentligen är?
 
Hur viktig är julklappen egentligen? Ska man ta det så personligt att man blir sårad, ifall inte paketet passar mot ens personlighet, ens sätt att vara? Ska man skaka av sig det? Som en våt hund som precis kommit upp ur vattnet?
Själv kan jag ibland se i ögonvrån hos människor runt omkring mig att de både blir lyckligt överraskade över presenten de nyss fått - men lika ofta ler dom och "åååhhh-ar" en stund, för att sen... när de tror att ingen ser... få en liten tår i ögonvrån - som de fort sväljer ner och istället börjar intressera sig för sin grannes paket. Gratulerar och gläds med han/henne istället.
 
Vi har bestämt att strunta i julklapparna nästa år. Mina svärföräldrar tog mig i hand och tyckte det var ett bra beslut (förmodligen för att de ändå har så många andra att handla till), och min familj blev lika glada dom. En utgift mindre, ett problem mindre, ett stressmoment mindre.
Men jag, jag tycker det är jättetråkigt. Mest för att jag älskar det här med julklappar. Men bara att ge bort - inte att få! Jag haaatar nämligen att få presenter - både vid jul och födelsedag. Bäst är precentkort, eller att jag själv får bestämma vad jag ska ha... Jag är svår, mycket svår...
 
Ofta, inte alltid, men ofta - så får jag saker som absolut inte har något som helst med mig som person att göra. Det är helt fel grejer, fel sort, fel färg, fel grej helt å hållet... Och ja, jag blir sårad, men det visar jag aldrig!
Kanske är det likadant med de som får presenter från mig... de bara låtsas bli glada. Vem vet.... Därför är jag nog tacksam för att vi nästa år inte köper ett enda paket!
Utom till barnbarnen förstås... eller... varför inte skippa dom också? De får ju paket på två andra ställen ändå, massor av paket. Hmmmm... det tål att tänkas på.
 
Vi får se... Det är ett helt år till nästa jul. God fortsättning på julen får vi väl ha ändå, även om den är både kort, intensiv och i vissa avseenden alldeles för dyr!
 
 
 
 

Det är något som är mycket fel i samhället!

Vi är många som vet att något är riktigt allvarligt fel på vårt samhälle. Inte minst när det gäller spionage och avlyssning, där Sverige spelar en avgörande roll... och går USA´s ärenden. Vi är på väg in i en global polisstat.
 
Björn Ulveus från Abba anser att all världens kriminalitet "från cykelstölder till mord" beror på att det finns kontanter. Men snälla lilla Ulveus... Du menar väl pengar? Att pengar är orsaken? Kontanter? Förstår inte varför just Du har låst dig så på... och gett kortsamhället ett ansikte? Varför?
 
Hmmm... Banken på min ort la ner kontanthanteringen pga rånrisken, samtidigt som vår ICA-butik vägg i vägg fortsätter hantera kontanter med tillhörande värdetransporter flera gånger i veckan. Lyxfällan, Tonårsbossen och flera andra program använder alltid kontanter för att visa pengars värde. Först då verkar människor begripa vad de gjort, samt att kreditkort inte innehåller deras pengar...
Staten gör aldrig något utan en baktanke och jag tror mig veta varför de vill ha bort kontanter och införa strikt kortbetalning... PENGAR! Just det Ulveus, staten är den största syndaren. Allting runt ett betalkort är förenat med pengar, avgifter, procenter, kostnader... Men det finns en ännu större orsak till att Staten gör sig allt detta besvär och frivilligt ställer sig som måltavla för folkets ilska.  Nämligen KONTROLL!
 
Med ett bankkort har staten full kontroll över oss medborgare? Hur mycket pengar vi har, vad vi köper, när vi köper det och hur mycket vi handlar. Det tar också bort möjligheten för svartarbete för folk som vill få in lite extra pengar.
 
Om man med Polisstat menar att staten agerar polis, ja då är vi på väg mot en polisstat här i Sverige (också)!
 
Om du begår ett brott och inte går att få tag på då brukar dina kort spärras omgående och du blir helt förlamad och kan inte ta dig någonstans och inte handla något. När nu kontanter är borta och alla människor ska använda betalkort/kreditkort istället... Ja då är det bäst vi sköter oss - Du och Jag - för om vi på minsta lilla sätt begår ett misstag, något som inte "passar" - ja då finns det inget som hindrar vår käre "Storebror" att dra in våra kort. Sen står vi där - omyndigförklarare. Japp, precis så är det. Kontantlöst samhälle är det sista ultimata som Staten tagit till för att ha total Kontroll på oss medborgare.
 
Till sist, jag har ett Ica-kort. Varje månad får jag ICA-tidningen och ett litet bonuskort samt kuponger med extrapris. Att varorna till extrapris alltid är just sådant som jag ofta handlar - keso, ädelost, mörk choklad, gammaldags mjölk, frysta grönsaker - kan man ju se som väldigt positivt. Men jag blir faktiskt rädd. HUR kan dom veta preciiiiiiiis vad jag vill köpa? Jo, ICA-kortet talar om det. Och... kan man lägga ner så mycket energi på en så trivial sak som att kontrollera mina matvanor på ICA, ja då finns det med all säkerhet resurser att kontrollera annat också... i mitt liv! Vi är inte längre anonyma....
 
God Jul på Er därute!!!
 
 
 
 

Alla dessa insamlingar!

"Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet" säger Musikhjälpen i TV och syftar på de barn/unga kvinnor som blir gravida i tredje världen och muslimska länder. Ett tusen kvinnor per dag dör i samband med förlossning eller graviditet, på grund av brist på sjukvård men även på grund av attityder.
Men nu tror jag.... Ligger inte problemet i att dom BLIR gravida? Varför läggs inte krutet på männen? Hur kan man kalla deras sex med barn för attityd och kulturella beteenden? Jag tror nog det heter pedofili, eller? Blir bara så trött!!! Och ok, man menar väl bara väl, och kanske en del av pengarna Musikhjälpen samlar in verkligen gör någon RADIKAL nytta. Men...
 
NÄÄÄÄÄR... när ska omvärlden kräva av MÄNNEN att de sluttar sätta på dessa unga kvinnor? Varför godtas själva sexakten (kulturfråga) men inte graviditeten? Borde inte insamlingen istället heta: "Hjälp oss att få män sluta ha sex med unga flickor/små barn."
 
Hur vore det om vi skulle blunda för pedofili här i landet och istället säga.. "Nu måste vi hjälpa alla små flickor och pojkar så de klarar av pedofiler." Samtidigt som vi inte brydde oss om själva övergreppet... bara följden?
 
Är det rimligt att omvärlden engagerar sig i själva följd-frågan och inte i själva sak-frågan?
 
Sex med... och äktenskap med flickor som inte nått mogen ålder är och förblir pedofili. Och här sitter alltså Musikhjälpen och samlar ihop pengar till "offren" - när själva grundproblemet ligger i att kulturen och männen i dessa länder ser övergreppen som något naturligt. Borde inte detta vara en internationell fråga? Borde det inte bli ett förbud över hela världen? Borde inte FN kunna reglera detta och straffa länder som har denna kultur?
 
Ibland har man svårt att begripa - nej inte ibland, nästan jämt faktiskt - hur folk tänker. TRÖTTA MIG!!!