Alla dessa insamlingar!

"Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet" säger Musikhjälpen i TV och syftar på de barn/unga kvinnor som blir gravida i tredje världen och muslimska länder. Ett tusen kvinnor per dag dör i samband med förlossning eller graviditet, på grund av brist på sjukvård men även på grund av attityder.
Men nu tror jag.... Ligger inte problemet i att dom BLIR gravida? Varför läggs inte krutet på männen? Hur kan man kalla deras sex med barn för attityd och kulturella beteenden? Jag tror nog det heter pedofili, eller? Blir bara så trött!!! Och ok, man menar väl bara väl, och kanske en del av pengarna Musikhjälpen samlar in verkligen gör någon RADIKAL nytta. Men...
 
NÄÄÄÄÄR... när ska omvärlden kräva av MÄNNEN att de sluttar sätta på dessa unga kvinnor? Varför godtas själva sexakten (kulturfråga) men inte graviditeten? Borde inte insamlingen istället heta: "Hjälp oss att få män sluta ha sex med unga flickor/små barn."
 
Hur vore det om vi skulle blunda för pedofili här i landet och istället säga.. "Nu måste vi hjälpa alla små flickor och pojkar så de klarar av pedofiler." Samtidigt som vi inte brydde oss om själva övergreppet... bara följden?
 
Är det rimligt att omvärlden engagerar sig i själva följd-frågan och inte i själva sak-frågan?
 
Sex med... och äktenskap med flickor som inte nått mogen ålder är och förblir pedofili. Och här sitter alltså Musikhjälpen och samlar ihop pengar till "offren" - när själva grundproblemet ligger i att kulturen och männen i dessa länder ser övergreppen som något naturligt. Borde inte detta vara en internationell fråga? Borde det inte bli ett förbud över hela världen? Borde inte FN kunna reglera detta och straffa länder som har denna kultur?
 
Ibland har man svårt att begripa - nej inte ibland, nästan jämt faktiskt - hur folk tänker. TRÖTTA MIG!!!