FARMEN . . .

Okej, okej... jag erkänner! Jag tittar på farmen i TV4. Har inte missat ett enda avsnitt sedan starten. Såg även alla avsnitt när det gick för X antal år sedan. Sååå fantastiskt att se människor hur de beter sig och hur det fungerar rent socialt. Farmen är mycket bättre än Robinson, Big Brother och andra liknande program. Big Brother t ex såg jag halva första säsongen, sen fick det räcka för mig.
 
I Farmen har de lyckats med konststycket att blanda de mest olika personligheter. Konflikterna avlöser varandra. Men, jag är inte dummare än jag förstår att det klipps hej vilt och att programmen ligger bra långt ifrån sanningen. Att bara visa 30 minuters avsnitt är också en miss... särskilt som tio minuter går åt till reklam.
 
Det vi tittare får se är mest deltagarnas kommentarer, åsikter och högmodiga självinsikter. Jag saknar de vardagliga sysslorna. Det har slaktats, men vi har inte sett dom äta någon middag. Det har gjorts ost, smör... men inte tusan har vi fått sett det... bara korta "inblickar".
 
Ni som sett programmet vet ju vilka deltagarna är. Min favorit har hela tiden varit Paul... denne märklige man med det stora självförtroendet. Och, som vacklat än hit än dit. I övrigt kan man nog säga att mycket fult har sagts. Men de som beskyller andra för illa beteende har i nästa stund varit likadana själva... kanske lite mer "i mungipan". Där är Paul uppriktigast. Underbara figurer är det i alla fall, och de skänker oss underhållning i form av renodlad social såpa.
 
Har kollat in deras stjärntecken... Paul, Kalle och Erik är Vädurar. Sören och Maria Vågar, Jannike Kräfta, AK är Stenbock och Rimon Vattuman. Övriga gick ej att finna. Finns mycket att säga om detta... men jag stannar här. Vem som vinner? Ja... det lutar nog mest åt Erik (bilden)... kanske Paul.
 
 
 

Gnäll, gnäll, gnäll...

 Förlåt, men jag kan inte låta att tjata om våra olika dårar inom industrin. Nu gäller det sådant som vi dagligen använder när vi torkar de allra minsta om mun, händer och stjärt.
 
Jag var hemma hos mina barnbarn och vi åt korv med bröd på kvällen. Vår flicka 4 år la sin tröjärm rakt över korven och fick ketshup på armen. Jag såg mig snabbt omkring och det jag tog tag i var en "Natusan Baby Wipe" (bilden nedan). Torkade av ketschupen från tröjan och till min förvåning försvann alltihop. Men jösses, tänkte jaga. Vad sjutton var det i den trasan?
 
Träffade några dagar senare en kompis som skulle till Friskis Svettis och hennes gympaskor var riktigt smutsiga. Hon gick då ut i köket och hämtade just en Natusan Baby Swipe och började rengöra skosulorna.
 
Men snälla du, sa jag... Det där är så milt så de går väl inte att använda till sånt? Du ska ju ha det i ansiktet på barnen, eller?!
 
Hon skrattade högt och sa, att hon inte på några villkor skulle använda det till sina barn. Paketet var gammalt och hon å hennes man använde det till fläckborttagning. Han hade t o m tagit bort oljefläckar på sina jobbarbyxor.
 
Jag köpte en paket och läste på deklarationen. Nedan ser ni bilder både på Ingredienserna och själva omslaget. Tänk nu på, att alla ingredienser står i fallande ordning. Det som är mest i produkten står först och så blir det mindre och mindre allteftersom.
 
På förpackningen finns även 3 symboler: En orange droppe / Inga mer rinnande ögon. Blå krans / Astma och allergiförbundet, Danmark - och underst det gröna Svanen-märket. Vid sidan om en blå rund cirkel som säger "Dokumenterad mild" samt texten "utvecklad för nyfödda". 
 
Jag har koncentrerat mig på de som var lättast att hitta på nätet, engelska sidor. Kolla även hållbarheten... nov 2011-maj 2014? Mycket konserveringsmedel blir det...
Här är resultatet:

Ethylhexylglycerin är relativt ny kemisk produkt på marknaden. Många företag använder det som ett alternativ til olika parabener och påstår att det är en helt naturell produkt. Jo visst, det kanske startade som en vegetabilisk olja, men den har gått genom en avsevärd mängd processer innan det blev ”ethylhexylglycerin”.  Detta är väl inte världens mest farliga kemikalie, men det finns få studier som har gjorts för att få veta riskerna med ämnet. De fyra studier som gjort säger alla att detta är en produkt som man ska undvika och att den är starkt allergiframkallande.

Carbomer. Men när man talar om att en polymer är ”syntetisk” så menas det att det är petrokemiskt, dvs framtaget ur råolja. Syntetiska kemikalier utvunna ur råolja är svårt nedbrytbara i naturen och kan därför ansamlas i kroppen när de går ut i kroppens blodbana. Men vad som är värre med Carbomer är, att det liksom i en vanligt smycke/kedja som du hänger på halsen och hänger ett vackert prydnadshjärta i, så kan det i carbomers långa polymer-kedja ”hänga” ett annat ämne som kallas "Bensen". Bensen är ett ”aggressiv cancerogent” ämne. Det betyder att det är starkt cancerframkallande, det ger lätt leukemi och det behövs alltså inga högre doser för det. Det är sedan länge förbjudet i mat, i barnleksaker och i olika lack., men används fortfarande i kosmetika (och Natusan baby wipes).

Glyceryl polyacrylate.  Bör används med försiktighet i kosmetika, tillverkningen förenad med stränga restriktioner. Mänsklig irriterande - starka bevis (endast för produkter som används runt ögonen, på huden eller runt slemhinnor) på att det är skadligt. En studie gjord på ämnet där det konstaterats att det kan innehålla gifter för människor.

Citrid acid är citronsyra. Används i livsmedel för att lägga en sur, syrlig smak i livsmedel och läsk. Lätt frätande. Hudirriterande.

Se där ja... ämnen som inte ska användas i ansikte och runt slemhinnor. Alltså inte runt mun, ögon och i rumpan.

Min man har fått med sig paketet i sin jobbarbil, för att ha till fläckborttagning och rengöring av händerna. Själv kommer jag aldrig mer att torka mina barnbarn i ansiktet med skiten. Och vad beträffar de tre symbolerna? Ja herregud... vilket skämt! Hur trovärdiga blir nu dessa?

Idiotin har inga gränser - och inte heller hur mycket pengar som industrin vill tjäna. Pengar först - hälsa sen!

 

 
 

Framför TV´n i dag...

Har slappat och zappat framför TV´n på fm. Och tyvärr, man blir inte särskilt upplyft precis.
 
Människor... vad är det för släkte egentligen? Hur i helvete har vi människor kunnat bete oss som vi gjort genom seklerna, och gör än i dag?
 
Min bonusdotter (15 år) kom hem häromdagen och berättade att de sett en film i skolan "Pojken i den randiga pyjamasen" som handlade om koncentrationslägren. De hade tydligen detta som tema i skolan nu. Lärarna hade sagt att detta var viktigt och att vi aldrig får glömma det hemska som hänt judarna under andra världskriget.
 
Ja, men det är väl självklart. Detta var hemskt. Det finns inte många i livet kvar som kan berätta om hur det verkligen var. Men jag undrar ändå... Hur kommer det sig att just detta med judarna har värnats om så mycket, att just detta tas upp i skolorna runt om i världen, år efter år efter år? Varför pratar man ínte lika mycket om Stalin och Ryssland? Det som hände där var ju snäppet värre. De dödade ju sina egna landsmän. 10 miljoner bönder flydde och många av dom dödades eller sändes till Sibirien och Gulag.
 
På TV i dag gick en dokumentär om ett specifikt tillfälle. När 8000 "klasslösa" sändes till en öde ö i norra Ryssland, där de inte hade varken tak över huvudet eller mat att äta. Kannibalismen blev direkt och de stympade liken flöt i vattnet runt ön... ibland in till land och folk i närliggande byar blev förskräckta.
Men de s k klasslösa var inte alltid klasslösa. Myndigheterna plockade in folk som saknade sina pass - kanske bara glömt dom tillfälligt hemma - bara för att fylla kvoten. En mamma lämnade sin 12-åriga flicka utanför en butik medan hon handlade bröd. Den flickan arresterades och sändes i väg ensam till Sibirien. En annan kvinna hade faktiskt alla sina papper i ordning, men det brydde sig inte poliserna om, de ville fylla sin kvot. Hon var gravid och på resa hem till sin man som var officer. Hon födde sitt barn på ön, båda dog.
 
Vi kan jämför hur många miljoner människor som dog i koncentrationslägren och hur många Stalin hade ihjäl... Vi kan tala om dödssiffror i afrikanska länder, massakrar och våldtäkter. Vi kan tala om slaveriet och alla de som fördes från Afrika till Amerika under frunktansvärda former. Vi kan tala om olika urinvånare... indianer i Amerika, aboriginer i Australien osv osv.
 
Det är inte antalet dödade och lemlästade som är det viktiga i sammanhanget... utan just det faktum att vi faktiskt INTE PRATAR OM  DET! Vi pratar bara om "Förintelsen". Varför?
 
Varför?
 
(Bilden nedan kunde lika gärna vara från ett tåg på väg mot koncentrationslägren, men det är en bild från Stalins ryssland på 30-talet... det som ingen talar om, inte ens historielärarna på våra skolor)