Pandemier?

"En av fem drabbade dör.

Den nya fågelinfluensan H7N9 riskerar att bli en global dödsvåg.

– Det är inte frågan OM man får en pandemi utan NÄR den kommer, säger Björn Olsen, professor i infektionsmedicin vid Uppsala universitet."
Björn Olsen har skrivit en bok och här följer länken till en intervju med honom.

http://www.ur.se/Produkter/160635-En-bok-en-forfattare-Bjorn-Olsen

Han är helt fantastisk när han talar i ämnet, jag gillar hans sätt att se på människan. Men att han kallar förra årets svininfluensa (som började i Mexico City) för en pandemi... Han säger: ""En pandemi är något som "reser runt jorden" och handlar inte om hur många som dör eller hur allvarlig den är"". Okej, det var nytt för mig. Så har det inte låtit i media de senaste åren, men men...

Nu härjar det en ny form av fågelinfluensa i Kina. Vi får se bilder på människor med munskydd som går runt i det stora landet i Öster... Det varnas i media för en ny stor pandemi. Om jag blir rädd?
 
Nej, jag blir inte rädd. Dom amerikanska läkemedelsföretagen kan nu göra ett nytt vaccin och tvinga på alla människor - därför går dom nu ut med denna varning att "just denna virus har vi aaaaldrig sett förr och det finns iiiiingen vaccin mot just detta". Sanna mina ord... snart har något stort läkemedelsföretag gjort vaccin till just denna virus (fägelinfluensan H7N9) och så ska vi gå ner på knäna och tacka för det. Pengar pengar pengar!!!
 
Att detta skulle vara konspirationsteorier tycker jag synd om. Frågan är väl snarare hur vi, du och jag, ska kunna lita på alla rapporter som dyngas ut ur TV-rutan när det gäller virus, pandemier och andra länder. Hur ska vi veta att detta stämmer? Hus ska vi kunna dubbelkolla? Ska vi åka till Kina och fråga? Kanske ringa deras ambassad och kolla? Vem gör det?
 
Nej. Med det senaste vaccinet i frisk minne vill jag nog påstå att mina teorier snarare är en sanning än en konspiration. För de enda som tjänade på vaccinet som drog fram över vårt land förra gången... det var de stora läkemedelsföretagen i väster. Inte Du och Jag!
 
 
 

Mobilstrålning skadar foster!

EFtersom det så gott som aldrig skrivs några svenska artiklar om strålningsriskerna har jag här översatt en engelsk artikel (finns gott om sådana). Läs och lär!
Hugh Taylor, (bilden) förlossningsläkare och gynekolog på Yale University, diskutera här sina slutsatser om effekterna av mobilstrålning barn. La Grua Center i Stonington.
 
""Hugh Taylor, förlossningsläkare och gynekolog på Yale University, studerar inte mobiltelefoner - men han studerar deras effekt på fostrets utveckling. Inledningsvis var hans intresse att se hur mobiltelefonens strålning påverkar fertiliteten hos möss. Han lät därför möss exponeras av strålning från mobiltelefon.

Han utarbetade en studie där hälften av mössen exponerades mobiltelefoner som var påslagen och andra hälften av telefoner som var avstängd. Men istället för att hitta fertilitetseffekter, fann han beteendeeffekter. De mössfoster som strålades under dessa förhållanden blev som vuxna; hyperaktiva, hade minskat minne och deras oro fick dom att agera impulsivt. I mänskliga termer; de hade symptom på ADHD. Foster är mycket sårbara, sade Taylor.

Hjärnceller hos de bestrålade mössfostren betedde sig också annorlunda - på molekylär nivå - vilket kontrollmössen icke gjorde. Din mobiltelefon kommunicerar med tornet hela tiden, om det inte är avstängd vill säga. "Människor inte behöver alltså inte aktivt tala i telefonen för att få konstant exponering hela tiden. Den finns bara där", sade Taylor. Han råder därför gravida kvinnor att inte bära en mobiltelefon intill kroppen eller i fickan. Inte heller ha sin mobiltelefon vid sängen på natten.""

Detta alltså sagt av en läkare/forskare på Yale University. Men om vi frågar hans kollegor på Karolinska Institutet i Stockholm torde svaret bli, att Hugh Taylor inte är trovärdig och inte vet vad han talar om. I Ryssland finns det redan offeciella rekommendationer att gravida och barn under 15 år INTE bör använda mobiler alls. Men Ryssland är inte heller trovärdiga och inte heller är de välkomna i det Internationella kontrollorganet för mobilstrålnings - ICNIRP.
Hej å hå!
 
 

 

Valfrihet? Nej! Bedrägeri? Ja!

Valfriheten är väl ändå en av demokratins största hörnstenar. Men...
 
I veckan ringde de till mig från Viasat (vi har deras utbud i vår tv). De berättade om deras fina erbjudande; att vi nu snart hade Viaplay i vårt abonnemang.
- Har jag beställt det, frågade jag?
- Nej, den förmånen kommer automatiskt.
- Förmån? Jag vill inte ha något som jag inte beställt!
- Ja, men du kan inte välja bort det.
- Är det gratis?
- Nej, det kostar pengar, vi kommer att höja din avgift.
- Varför tvingar ni på mig något jag aldrig kommer att använda? Vi är inte tekniskt intresserade i vår familj och ser väldigt lite på tv.
- Men vi tvingar inte på er något. Detta är en bra tjänst, en förbättring i era tillval.
- Men jag kommer ju aldrig att använda det? Varför ska jag betala för något jag inte använder?
- Hur vet du det?
- Men snälla du, det vet jag väl!!!
- Ja men nu är det så....
- Jaha, svarade jag. Då vill jag inte ha Viasat längre.
- "Tystnad".
- Jag vill avbeställa Viasatt. Hör du det?
- Öhh, nu förstår jag inte?
- Du, fortsatte jag... jag skiter i det här. Det spelar ju ingen roll vad jag säger. Ni gör ju ändå vad FAN ni vill. JAG BRYR MIG INTE!!!!
Varpå jag slängde luren i örat på killen.
 
Var jag dum? Nä, tycker inte det. Hur skulle det se ut om jag och min man gjorde så i vårt företag.
 
En kund vill ha en ny altan byggd. Vi bygger altanen och sen bygger vi också en liten Friggebod på tomten. Kunden får fakturan och ser kostnaden för Friggeboden, som de naturligtvis inte vill ha/betala. Varpå vi svarar: Det är ju bara en fördel för er att få boden. Ni ska vara glada för det. Den bygger vi automatiskt, den går inte att välja bort, så ni måste betala!!!
 
Bedrägeri, svek, oärlighet, svindel, bluff, knep, skoj, båg, mygel, taskspeleri, lurendrejeri, bondfångeri, luftaffärer, förvillelse, illusion... kalla det vad ni vill. Det är dessa glosor som kännetecknar allt som har med den nya trådlösa tekniken att göra. Mobil/telefon-abonnemang, TV-abonnemang. Det ändras, nya tjänster läggs till, förnyas och "förbättras" - allt enligt ägarnas egna viljor. Vi, vi kan inget göra... vi kan inte välja bort nåt... vi ska bara betala.
 
Nu ska vi betala 249 kr i månaden för något vi inte bett om? Det blir 2988 kr om året. Låt oss säga att det är 10 000 hushåll som är i samma sits som oss, och aldrig kommer att använda skiten. Det ger nästan 30 miljoner om året. Och detta kan "de" göra utan att det är olagligt?
Fan va trött jag blir!!!