McDonalds!

För en tid sedan la jag in bilder på en meny med cheesburgare och pomfritt som jag köpt på McDonalds. Drygt en månad sen. Ville gärna själv testa hur det blir om man låter en dylik ligga. Samtidigt stekte jag lite färsk nötfärs med salt, peppar och smör i stekpannan. Virade in även denna i smörpapper och la i en påse lik den från McDonalds.
Har alltså inte kollat in grejerna förrän i dag. Hmmm....
 
Vet inte vad jag skall säga. Det luktar absolut ingenting om maten, varken McD´s eller min egen lilla biff. Alla grejerna både menyn och min biff är mumifierade, alltså stenhårda. McD-maten ser ju ut som den gjorde vid köptillfället, medan min biff blivit nästan helt svart. Men ingen lukt?
 
Påsarna har jag också fotat. De har dragit ur allt fett ur maten, men inte heller detta luktar något. Ingen lukt? Ingen mögel? Inget äckligt alls, bara stenhårt?
 
Vad säger man om det? Hade ju inte precis förväntat mig att man skulle kunna äta skiten efter en månad, men åtminstone att det skulle se lite vidrigt ut. I alla fall min egen lilla biff som ju inte innehåller några konserverande ämnen eller andra kemikalier. Ja ja... inte blev jag klokare genom det här testet...
 
 
 
 

 
 
 
 

"Dom har ju inget att göra"

Kravaller i förorterna runt Stockholm. Bilar som bränns. Skylfönster och affärer vandaliseras. Polisstationer anfalls. Sten kastas på räddningspersonal.
Oroligheterna startade när några ungdomar samlats i Husby centrum och protesterade mot att en man blivit skjuten av polisen. Så långt allt lugnt.
Vi får i sammanhanget utgå ifrån att polisen förmodligen känt sig tvungna att skjuta mannen i det läget. Det var ju inte så att de bara åkte iväg till ett ställe och sköt en man och sen åkte hem igen, utan anledning... eller? Skulle inte tro det. Självklart förelåg det ett brott innan.
 
Nåväl. När polisen så kommer till platsen där ungdomarna samlats härsknar stämningen till ganska snabbt, och polisen begär förstärkning. Sen var eländet igång. Men, att eskaleringen innebar att det skulle brännas bilar och vandaliseras? Eller att ungdomarna "känner sig tvingade" att angripa räddningspersonal när de kommer för att släcka bränder? Varför?
 
I veckan var det en manifestation i Husby, där politiker och andra ställde sig upp och talade. Där sas det att det "var synd" om ungdomarna, att dom ju inget "hade att göra", att de "förstod dom".
 
Visst är det märkligt, att det alltid är politiker och kulturelit, med journalister i spetsen, som ställer sig på invandrarnas sida och tycker att allt dom gör är rätt? Det ska daltas och det krävs respekt - gentemot invandrarna. Det talas om polisvåld och hårda ord från polisens sida. Men dom andra då?
 
Är det inte just politiker och kulturelit som hela tiden hävdar att vi måste ta in fler flyktingar? Är det inte alltid politiker som kallar oss andra som protesterar mot invandringen för rasister? Och vad gör journalisterna när allt pågår som värst i förorterna? Jo, de sänder direkt från plats, dygnet runt, över alla tänkbara sociala medier.
I radion intervjuas boende i Husby. Jag hörde utländska röster som sa: "Det är synd om dom, de har inte ens råd att köpa ett gymkort". "Dom är frustrerade, det finns inga jobb". "Skolan har inte tagit hand om dom, de har inte fått lära sig något".
Ja det blir säkert bättre med alla kostnader runt vandaliseringen, eller hur?
 
Men en man sa faktiskt att: "Vore det inte bättre att skriva plakat och demonstrera vid riksdagshuset?"
 
Men... det är ju inte lika häftigt, inte lika amerikanskt. Och det skulle nog inte media bevaka direkt...
 
Hur får dom den ekvationen att gå ihop? Vi har nu de första månaderna 2013 tagit in snart 80 000 nya flyktingar i Sverige. De sitter väl å trycker på nån uppsamlingsplats, i väntan på att slussas ut bland våra kommuner.
De kommer till ett land, som har hög arbetslöshet (mest bland ungdomar), och arbetsgivare med dålig eller ingen förståelse för flyktingar. Ett land där det är i princip omöjligt för dom att skapa sig en dräglig tillvaro.
De kommer till ett land, där de kan få stanna i upp till tio år, innan det beslutas att dom INTE får vara kvar. De kommer till ett land, där polis mitt i natten slår sönder balkongdörrar och bryter sig in i lägenheter för att avhysa de som bor där. Ett land som inte drar sig för att skrämma livet ur små barn när deras familjer ska avhysas... med våld. Barn som är födda i Sverige och inte vet om nåt annat slussas i väg till krigsdrabbade och fattiga länder.
De kommer till ett land, där flyktingar och invandrare får klä skott för en usel invandringspolitik. De kommer till ett land som gärna släpper in dom - men sen skiter i dom.
Och... vem är det som driver den politiken?
 
Ja, inte är det Du och Jag i alla fall..
.
Men det är just Du och jag som blir kallade rasister när vi protesterar mot eländet...
 
Bilden nedan... jo, det är Sverige vi ser. Ett f d "folkhem", där vi en gång i tiden hade en god social standard..
Detta har våra politiker på några årtionden raserat. Varför? Vad har våra kära politiker vunnit på detta? Vad har dom för hemlig agenda bakom sin invandringspolitik - som "folket" aldrig får ta del av?
 
 
 

TELIA !

Så har då Telias mobila telefoner trasslat rejält. Denna gång i och runt Falköping i Västra Götaland. Orsaken sades vara kabelbrott vid tre mobilmaster i och runt Falköping. På radion intervjuades Marcus Haglund, presstalesman på TeliaSonera. Och kan Ni tänka er, Gott folk, va han säger?
 
Jo, han uppmanar folk som fått problem med sina mobiltelefoner att felanmäla dessa. För detta ändamål tycker han att Telias kunder ska söka upp "en fast telefon".
 
Telia gör inget annat än undergräver den fasta tekniken, och erbjuder privatpersoner, företag och andra ett mobilt alternativ. Det går enligt Telia alldeles utmärkt att bara ha en mobil enhet i hemmet - eftersom täckningen är så total i deras nät.
 
Men nu, när det brister... ja då passar det att stötta sig på de fasta telefonerna. Hade Telia fått som dom velat sen lång tid tillbaka, hade det inte funnits några fasta telefoner. Har kunden dessutom ett mobilt bredband till sin dator... ja då kan man verkligen undra hur den felanmälan hade gått till.
 
Dom e allt bra korkade på TeliaSonera...