Vin - en hälsovådlig produkt!

Ja visst är vin gott. Lite vitt på kvällskanten, eller rött till den där goda köttbiten. Så har vi haft det här hemma, jämt. Men det är slut med det... tack Kalla fakta för detta!
 
Om man jämför med vatten och de högsta tillåtna giftrester och kemiska ämnen som får finnas i det... så är ett av våra mest populära boxviner rent häslovådlig och borde inte få säljas alls. Det innehåller 54 gånger mer skit än vad ett vanligt glas vatten (som mest) får innehålla. Och detta dricker vi glatt och tycker är gott. Att sen en del viner inte ens innehåller vindruvor? Ja... varför inte? Vi kan ju köpa blåbärssaft på ICA som inte innehåller blåbär, och frukkakor som inte innehåller någon frukt. Så vin utan vindruvor låter ju faktiskt helt ok.
 
Nä, skämt åsido. På kakpaketen kan vi läsa och försöka förstå. Men på vinflaskan står det... ingenting!
 
Systembolaget svär sig fria från ansvar. EU har förbjudit innehållsförteckning på vinförpackningar...   just det - de går vinproducenternas ärenden. Stora företag och mycket pengar fÅr ju alltid gå före människors hälsa. Så har det alltid varit, så är det och så kommer det alltid att vara... om nu inte VI - du och jag - bestämmer oss för att reagera!
 
Så gott folk. Ska du köpa vin så släng upp en extra hundralapp och sök på nätet. Sök återförsäljare med det lilla extra. De som åker ner i Europa och följer druvans väg från stock till flaska. Beställ deras viner och njut... kanske lite mer sällan men ack så mycket bättre.
 
Nu väntar jag bara som med ett barns otålighet inför julafton... att även mobilindustrin ska bli tvungna att sätta varningstexter på sina mobiltelefoner, paddor, wifi osv osv. Precis som vi gör på cigarettpaketen! För så kommer det att bli, sanna mina ord!