Poliser? Inte unika på något sätt...

Under länken nedan kan vi läsa om polisen som startade en facebookgrupp, som sedan kom att håna, förtala och vara oförskämda rent allmänt mot en mängd olika personer - då främst de som kritiserar eller på annat sätt har åsikter om den svenska polisen.
 
http://www.svt.se/nyheter/sverige/han-startade-polisernas-facebookgrupp
 
Min fråga: Skulle detta vara unikt på något sätt? Jag menar, att polisen talar illa om sina "kunder" i polisbilen eller på jobbet? Eller att de blir förbannade på de som anmärker på deras polisiära insatser? Eller... att de blir förbannade på journalister som i synnerhet kritiserar poliskåren och bara i allmänhet kritiserar makthavarna som undergräver polisens möjlighet att göra ett bra jobb?
 
Som jämförelse till att poliser klagar på allt och alla som de träffar på i sina jobb vill jag bara säga...
  • Migrationsverket har flera gånger uppmärksammats för att de har ett mycket grovt internt språk då det gäller invandrare.
  • En del lärare talar ofta och gärna om sina elever och deras föräldrar i lärarrummet.
  • Det finns vårdpersonal inom äldreomsorgen som hatar sina vårdtagare.
  • T o m våra politiker använder också språk genemot kollegor (inom andra partier) som många gånger lämnar mycket att önska.
 
Osv osv...
Polisens agerande är kanske en större sak, då de trots allt ska utreda brott gällande de personer de talar illa om, men det är på intet sätt unikt. Den stora skillnaden i dag är att det finns sociala medier att använda sig av, allt kommer upp till ytan på ett annat sätt. Självklart finns det poliser som går över gränsen i sina inlägg på denna fb-sida, och administratören likaså som tillåter detta. Men...
 
Det är och förblir våra politiker som genom sitt agerande bär det yttersta ansvaret. I dag är vår kära "offentlighetsprincip" helt satt ur spel i vårt samhälle. Där har Ni orsaken till konflikterna - inte poliserna i sig. Självklart växer frustrationen bland både medborgarna och journalisterna när ingen har någon insyn längre i polisens arbete. Det är lätt för de som missköter sina jobb att "gömma sig". Märk väl... De flesta poliser gör ett bra jobb och går att lita på. Detta gäller även lärare, vårdpersonal och alla andra yrkesgrupper. Synd bara att jag inte kan säga det samma om journalister.
 
Bilden: Sedan några år tillbaka kan vi se Yin/Yang-symbolen i de svenska färgerna på Svenska polisförbundets logga. Vem kom på den idéen? Kommentarer överflödiga...
Men jag kan ju för Er som inte vet, tala om vad Yin och Yang står för. Det står för universums urkrafter och symboliserar ytterligheterna. Den vita (gula) står för kvinnlighet och den svarta (blå) står för manlighet. I den ursprungliga symbolen ska det vara en liten prick med vitt i det svarta och en liten prick svart i det vita, vilket ska skänka balans. I polisförbundets logga har dessa prickar tagits bort... alltså saknas balansen... än en gång... Kommentarer överflödiga!