I have a dream!

Hurra Hurra! Nu tar EU bort "födelseorten" på köttet. D v s ursprungslandet varifrån vårt kött kommer. Allt för att trygga producenter i Europa och för att "svälta ut" våra fina bönder här i Sverige. Istället för att det nu står t ex Polen på köttetiketten, så kan det nu stå Sverige. Vilket förklaras genom att polska uppfödare kan transportera djuren från Polen till Sverige, och slakten genomförs här... i Sverige. Vips, så har köttet blivit svenskt. Vi som vill köpa kött från producenter med en dräglig hantering av djuren blir alltså lurade. Och vad gör detta med djuren... och köttet?? Hur mår dom av att transporteras hundratals mil i lastbilar? Vi har en fantastisk djurlag här i Sverige - om den följs! Men detta offrar gärna våra svenska politiker. Allt går att påverka, bara man har tillräckligt många lobbyister nere i Bryssel. Lobbyister som bjuder stort och dyrt samtidigt som de talar sig varma å sina uppdragsgivares räkning. Fy fan säger jag - rent ut - fy fan gånger hundra!!! Sverige avfolkas, avproduceras, invaderas och avvecklas - under livligt påhejande av alla våra korkade "folkvalda"!!! Låt oss tänka på det när vi går till val nästa år. En blank röst är faktiskt också en röst. Jag har en dröm, där antalet röster på de olika partierna är så lågt, att det enligt grundlagen är omöjligt att bilda en fungerande regering. Så lågt, att det måste till en radikal förändring. Och, då menar jag inte att antalet röstande skall minska. Nej... Drömmen är att alla röstberättigade går till urnorna och röster blankt! Visar att vi är trötta på hela skiten och vill ha en förändring. Och... att den förändringen inte finns att tillgå i de valbara partierna. Men, det är ju bara en dröm....

Anders Borg och budgeten!

Inför en samlad journalistkår redogjorde i dag Anders Borg för "sin" nya budget, .
Den ser ut som följer:

Stödja tillväxt och varaktigt öka sysselsättningen

Öka kunskap och stärka konkurrenskraften

Förbättra välfärden och sammanhållningen

Skydda miljön och klimatet

 
Och hur har nu Borg tänkts detta skulle gå till?
Jo, mer i plånboken för de som redan jobbar. Stödåtgärder för arbetslösa och nyanlända för de som finns med i arbetsmarknadspolitiska program. Sänkt skatt för pensionärer, men å andra sidan slås bromsen till för denna grupp och det leder till att de får mindre i plånboken. Mer undervisning i matte i skolorna, läxhjälp och bättre utbildning av lärare. Enklare regler för nybyggnation. De "ekonomiskt utsatta" får höjt bostadsbidrag samt "fritidspeng" för barn. Pensionärerna inkomstgräns höjs för bostadstillägget. Höjd kvalitét och effektivitet i sjukvården och fler platser på sjukvårdsutbildningar. Utveckla en prismodell för läkemedel så det blir samstämt med andra länder i Europa samt höjd alkoholskatt. Mer insatser för miljö och klimat och ökad fokus på kemikaliefrågor.
 
Detta, gott folk, är budgeten i sammandrag. Måste nog säga att det låter väääldigt bekant. Mycket av detta har sagts förut, om än i lite andra ordalag. De som redan har jobb blir vinnarna, med andra ord - se till att skaffa dig ett jobb människa! För orsaken till att denna grupp får mer i plånboken är... Borg vill att de ska handla mer och öka tillväxten!
Pensionärerna förlorar som vanligt. Punktåtgärder för att öka integreringen av nyanlända och ökade antal timmar för att de ska lära sig svenska? Detta togs bort för några år sedan, varför?. Mer matteundervisning i skolorna och bättre lärarutbildning??? Men herrgud, vi läser år 2013 - borde inte lärarna redan nu ha fullgod utbildning. Att detta överhuvud taget är ett problem visar ju bara på tidigare dåliga beslut av våra politiker.
Höja kvalitén och effektiviteten av sjukvården? Skitsnack, varför sänkte de den från första början? Prismodell för läkemedel? Varför privatiserades denna bransch? Det har inte lett till något gott för de som är beroende av läkemedel. Höja alkoholskatten? Varför då? När bussar och privatbilar går skytteltrafik ner till Tyskland och handlar billig alkohol som aldrig förr? Insatser för miljö och klimat? På vilket sätt då? När alla sådana åtgärder styrs från EU lär inte de svenska önskemålen vara av något som helst värde.
Kemikaliefrågor? Ja... där har vi ett problem. Vi människor är så fulla av kemikalier, att liken på bårhusen är fräscha i upp till 36 timmar mer än förr... det dröjer alltså ca 1,5 dygn längre innan kroppen börjar ruttna. Och VAD... VAD ska Borg göra åt detta?
 
Man kan bli trött för midre. Retorik, ordlekar, uddlösa löften och upprepningar - om och om och om igen.
När skall det blir en faktiskt förändring? Jag bara undrar... NÄR???
 
 
 
 
 
 
  
 

Ännu mer av USA´s agenda...

Det blivit inge´n attack mot Syrien. USA har "lugnat ner sig". Mycket tack vare Rysslands initiativ när det gäller att få Syrien att lämna över sina kemiska vapen. Men vad händer då istället?
Jo, Al Qaida har angripit -och tagit på sig ansvaret för attacken - och dödat fyra amerikanska soldater... i Aghanistan.
 
Och hur ska vi, Du och Jag, kunna kolla att detta stämmer?
Är det sen som jag alltid hävdat, att Al Qaida inte finns, utan är en ren produkt av de amerikanska säkerhetstjänsterna CIA och NSA... ja då säger det sig själv.
De mäktiga männen därborta i USA, med NSA i spetsen, bara MÅÅÅÅÅSTE få kriga. Dom bara MÅÅÅÅÅSTE få jaga terrorister. Dom bara MÅÅÅÅÅSTE få leka Bror Duktig och "värna demokratin". Det land som ligger riktigt risigt till just nu (förutom de där de redan påbörjat sin agenda) är Libyen. Där har USA de senaste veckorns tagit hem sina landsmän. Dröjer inte länge förrän det händer något där också, med all säkerhet utfört av Al Qaida. För dom kan ju inte köra "Kemiska vapen" en gång till. Riktigt så korkad är ju inte omvärlden, det har USA nog förstått.
 
USA dödar människor som dödar - för att få dom att förstå, att det är fel att döda.
 
Hur dum får man bli?Ja, inte dummare än Nobels Fredspris-vinnare Barack Obama...
Är Ni intresserade av USA´s härjningar så kolla in denna blogg. Mannen bakom artikeln är Peter Harold, skribent och författare. Här är länken: http://peterharold.wordpress.com/2013/09/11/lasvard-artikel-om-den-militare-makthavaren-som-charmat-till-sig-din-e-postkorrespondens/#comments
Här är ett utdrag från länken:
 
”Att genomskåda Libyenkonflikten är nästan avgörande för att förstå vår korrumperade massmedia, kontrollerade politiker och bakomliggande ekonomiska- och maktintressen för alla onödiga krig under 1900-talet. Jag ber er hålla ett öppet sinne och ha överseende att det faktiskt, trots allt vad vi lärt oss, kan existera en organiserad sammansvärjning som korrumperar vårt samhälle mot folkets och mänsklighetens bästa. Ordet ”konspirationsteori” hör inte hemma här, men jag kan mycket väl ha fel och är alltid öppen för alla motsägande sakliga bevis. "