Anders Borg och budgeten!

Inför en samlad journalistkår redogjorde i dag Anders Borg för "sin" nya budget, .
Den ser ut som följer:

Stödja tillväxt och varaktigt öka sysselsättningen

Öka kunskap och stärka konkurrenskraften

Förbättra välfärden och sammanhållningen

Skydda miljön och klimatet

 
Och hur har nu Borg tänkts detta skulle gå till?
Jo, mer i plånboken för de som redan jobbar. Stödåtgärder för arbetslösa och nyanlända för de som finns med i arbetsmarknadspolitiska program. Sänkt skatt för pensionärer, men å andra sidan slås bromsen till för denna grupp och det leder till att de får mindre i plånboken. Mer undervisning i matte i skolorna, läxhjälp och bättre utbildning av lärare. Enklare regler för nybyggnation. De "ekonomiskt utsatta" får höjt bostadsbidrag samt "fritidspeng" för barn. Pensionärerna inkomstgräns höjs för bostadstillägget. Höjd kvalitét och effektivitet i sjukvården och fler platser på sjukvårdsutbildningar. Utveckla en prismodell för läkemedel så det blir samstämt med andra länder i Europa samt höjd alkoholskatt. Mer insatser för miljö och klimat och ökad fokus på kemikaliefrågor.
 
Detta, gott folk, är budgeten i sammandrag. Måste nog säga att det låter väääldigt bekant. Mycket av detta har sagts förut, om än i lite andra ordalag. De som redan har jobb blir vinnarna, med andra ord - se till att skaffa dig ett jobb människa! För orsaken till att denna grupp får mer i plånboken är... Borg vill att de ska handla mer och öka tillväxten!
Pensionärerna förlorar som vanligt. Punktåtgärder för att öka integreringen av nyanlända och ökade antal timmar för att de ska lära sig svenska? Detta togs bort för några år sedan, varför?. Mer matteundervisning i skolorna och bättre lärarutbildning??? Men herrgud, vi läser år 2013 - borde inte lärarna redan nu ha fullgod utbildning. Att detta överhuvud taget är ett problem visar ju bara på tidigare dåliga beslut av våra politiker.
Höja kvalitén och effektiviteten av sjukvården? Skitsnack, varför sänkte de den från första början? Prismodell för läkemedel? Varför privatiserades denna bransch? Det har inte lett till något gott för de som är beroende av läkemedel. Höja alkoholskatten? Varför då? När bussar och privatbilar går skytteltrafik ner till Tyskland och handlar billig alkohol som aldrig förr? Insatser för miljö och klimat? På vilket sätt då? När alla sådana åtgärder styrs från EU lär inte de svenska önskemålen vara av något som helst värde.
Kemikaliefrågor? Ja... där har vi ett problem. Vi människor är så fulla av kemikalier, att liken på bårhusen är fräscha i upp till 36 timmar mer än förr... det dröjer alltså ca 1,5 dygn längre innan kroppen börjar ruttna. Och VAD... VAD ska Borg göra åt detta?
 
Man kan bli trött för midre. Retorik, ordlekar, uddlösa löften och upprepningar - om och om och om igen.
När skall det blir en faktiskt förändring? Jag bara undrar... NÄR???