Mobilindustrin ställs till svars i USA!

Det är som jag alltid sagt. Luften kan inte fyllas med hur många signaler som helst... de kommer att störa ut varandra. Och då, gott folk har vi ingen trådlös teknik längre.
Hade det inte varit bättre att hålla tekniken på en rimlig nivå, så att människor inte tar skada? Och... så att vi kan fortsätta att många gånger förenkla tillvaron med mobiltelefoner?
Nej... det kan vi ju naturligtvis inte! Eftersom mobilindustrins enda och stora mål är VINST!
 
Likadant är det med alla de skador som uppstår när vi utsätts för strålningen. Hela tiden - varje dag! Vi kan inte värja oss - vi har inget val!
Över hela världen vaknar nu motståndet mer och mer för varje dag, och människor förstår mer och mer det allvarliga i situationen. Själv har jag bara väntat på det första rättsfallet mot mobilindustrin. Precis som det var med cigaretter en gång i tiden. Först då kanske det kan bli en förändring, en internationell varning. Och nu, nu har det hänt. Och var har det hänt då? Jo - i USA.
 
Inte för att jag är någon större beundrare av landet USA (men jag beundrar befolkningen, att dom orkar?)... men att det just nu är USA som väcker första åtalet mot mobilindustrin i flera fall av hjärntumörer... DET, gott folk, är helt mycket stort och helt fantastiskt.
 
USA är och har alltid varit vägledande. Så ock när det gäller att ställa industrier till svars. Att andra länder skulle göra det är en omöjlighet, eftersom USA - bakom kulisserna - motarbetar alla rättegångar när det gäller skadestånd, oavsett vad. Och detta gör dom för att förhindra att det skulle bli någon form av internationellt prejudikat. En fällande dom som kan vara ledande för andra länders domstolar. För det klarar inte USA av, eftersom de har ett så extremt skadestånds-system.
Kan en kvinna som själv spiller på sig sitt McDonalds-kaffe hävda att det var för varmt och få ett par miljoner i skadestånd? Ja tänk då vad en som fått hjärntumör av mobiltelefonen kan kräva? Tanken svindlar. Och nu har det då hänt.
 
"En domstol i USA har beslutat att en skadeståndsprocess mot flera av de största mobiltelefontillverkarna kan gå vidare. 13 hjärntumördrabbade eller anhöriga kräver vardera minst 100 miljoner dollar i ersättning av bland annat Motorola, Samsung och Nokia. Flera anhöriga hoppas processen ska öka medvetenheten om mobiltelefonernas allvarliga hälsorisker."

Nu är alltså stenen i rullning, och jag väntar med spänning på reslutatet. Att jag inte hört något om detta i svenska nyheter förvånar mig inte alls. Här i Sverige finns det ingen som "tror" på riskerna. Att en läsplatta strålar lika mycket som tio kanske upp emot tjugo mobiltelefoner betyder ju inget. Nädå. In med skiten på alla dagis och i alla skolor. Ju yngre användarna är, desto bättre. För då skapas ett behov hos individen för hela livet... eller rättare sagt... så länge de nu lever. Kolla bilden nedan. Hur tror ni den babyhjärnan mår?
Och media håller med Strålskyddsmyndigheten och Karolinska. Förmodligen får alla svenska journalister både mobil, dator och läsplatta gratis... och det är ju sååå häftiga grejer. Inte vill dom gnälla då! Häpp!
 
Här följer länken på artikeln:
http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2014/08/skadestandsprocess-mot-mobiltelefontillverkare-i-usa-far-gront-ljus/