Är jag rasist nu?

Vi måste ta tillbaka rätten att få kalla oss svenskar - utan att per automatik bli kallad rasist.
 
Det är väldigt förbryllande måste jag säga, allt det här snacket om att vara svensk eller inte svensk?
På ett sätt är det inte alls fint att vara svensk numera, - eftersom man många gånger per automatik är rasist, bara för att man kallar sig just svensk. Jag menar, om jag säger att jag är svensk då förolämpar jag alla andra nationaliteter som finns i landet. I alla fall låter det så från den svenska kultureliten.
 
Att hävda "jag är svensk" innebär en storm av motkommentarer, oftast i form av "Ja men, vad är då svensk?"
Det som senast fick mig att höja på ögonbrynen var när samerna kände sig kränkta av att bli kallad minoritetsfolk och att de därigenom inte skulle avkrävas någon integration i det svenska samhället, utan att de skulle få fortsätta att vara just samer. Hela den innerbörden gick tydligen förlorad i informationsflödet... annars borde ju inte samerna ha reagerat så starkt som de gjorde. De hörde tydligen bara "Ni är inte svenskar". Och vems fel var det? Jo, medias fel!
 
Om jag börjar från början...
Samerna bor norröver, och deras "land" innefattar både Norge, Sverige, Finland och norra delar av Ryssland. De har alltid hävdat att de vill vara självständiga, med eget ting osv. Men när det nu klart och tydligt uttalades att de inte var svenska? Då blev det liv i luckan.
Såg ett program på tv i går med Roger Pontare, där sa han: "Jag har bara några droppar sameblod i mig så jag får inte kalla mig same, men jag är inte heller svensk, jag är mitt emellan. Jag önskar jag var en riktig same"...
Alltså, är du inte same i rakt nedstigande led, då är du ingen same. Du kan bara vara same om du är född same i flera generationer. Och detta är ett faktum som är accepterat, t o m av "vår fina" svenska kulturelit. Så jag undrar bara... Varför blev samerna så arga när det sades att de inte var svenskar? Och varför får inte Roger Pontare i så fall kalla sig same.
 
Vi kan fortsätta med andra folkslag. Romer t ex. Såg en programserie på tv om deras liv och kultur, om framför allt deras bröllop. De ser helst att romer gifter sig med romer, absolut inte med andra kulturer. Och de som ändå ville gifta sig med någon "utifrån" hade det tufft. Många släktingar kom inte till deras bröllop. Men om jag nu skulle drifta mig till att säga att de romer som bor i Sverige inte är svenska? Ja, då är jag rasist.
Judar? Likadant. Där ska man också helst gifta sig inom de judiska leden. Muslimer likaså. Och just muslimer har ju något som är mycket värre... hedersrelaterat våld. Om en kvinna inte vill vara aktiv muslim? Då har de rätt att döda henne, eftersom hon vanärat släkten. Men om jag i samma läge skulle säga att muslimer som bor i Sverige inte är svenska? Då är jag rasist.
 
Är det inte på tiden att vi skiljer på "att vara svensk" och "att vara svensk medborgare"?
 
Vad är då svensk?
Att vara född i Sverige av föräldrar som bott i landet i generationer, det är att vara svensk. Precis på samma sätt hävdar ALLA andra länder sitt ursprung - på just detta sätt. Att vi här i Sverige idag inte får lov att göra detta är kanske den absolut största och enda orsaken till, att SD vuxit sig så starka. Att inte få hävda att vi som bott i landet Sverige länge är svenskar, utan att bli kallad rasist, är rent ut sagt fruktansvärt tragiskt. Och vi som bott i landet Sverige länge? Ja vi kan se ut precis hur som helst... absolut inte bara blonda och blåögda!
 
Min familj (mors sida) härstammar för länge, länge sedan från Frankrike. De kom till västkusten och arbetade som fiskare. Men jag skulle aldrig för den skull kunna kalla mig fransk. Det har gått alldeles för många generationer. Det finns inget i mig som är franskt, förutom mitt förnamn. Och likadant är det med alla som en gång invandrat till Sverige, oavsett varifrån de kommit.
 
Svensk kultur? Vad är då det?
Det handlar om hur vi beter oss i ord och handlingar, vår musik, vår mat, vår kultur och klädsel - vårt "sociala språk" helt enkelt. Det finns mycket som är typiskt svenskt.
Vi har vår egen folkmusik - precis som många andra länder, vår egen mattradition och våra nationaldräkter. Men Sverige är också skogarna, ängarna och de röda stugorna med vita knutar. Sverige är frihet och allemansrätt. Sverige är kusterna och insjöarna, Midsommarafton och vita fjäll.
 
Vi måste ta tillbaka rätten att få kalla oss svenskar - utan att per automatik bli kallad rasist.
 
Jag ÄR INTE rasist. Har många vänner med utländsk härkomst och en bror som varit gift med en vacker kvinna från afghanistan. Sååå, mina söner har en "invandrad" kusin. En av mina allra bästa vänner kommer från USA. (eller är inte USA räknat som utlandet kanske?) Hon har sju barn och alla dessa är födda i olika länder, på olika kontinenter. Bara det sista barnet är fött i Sverige. Hon är änka efter en man från Österrike. De hade genom åren sitt hem, sin fasta punkt här i Sverige. Hennes barn är flerspråkiga, utåtriktade och långt i från "svenska" - men dom är svenska medborgare. Däremot ser dom sig tillhöra hela världen i sitt ursprung, även om Sverige är "hemma" för dom. Till och med dom reagerar starkt mot statens invandringspolitik. Min vän brukar säga, att "det finns ingen värdighet i den svenska invandringspolitiken". Samtidigt som hon håller igång ett flyktingkafé med aktiviteter för barnen här på orten. Där delar hon också ut kläder, bl a säckar som jag samlar ihop till dom. Hon hjälper till med kontakter med myndigheter, advokater, skola - ja allt möjligt. Och hon är bedrövad över hur staten och migrationsverket behandlar de som söker asyl. Och, hon har tyvärr alldeles rätt i det hon säger...
 
* * * 
Men det största dilemmat är nog ändå... hur alla de som kommer till Sverige fortsätter hävda sitt ursprung och sin kultur och kräver förståelse för detta - alltmedan vi som redan bor här i landet och gjort så i generationer  inte får kräva förståelse när vi hävdar vårt ursprung?  Och märk väl... Det är INTE invandrarna som klagar, Nej det är våra politiker och vår kulturelit! Hur kan det få vara så? Och varför måste vi "hävda" allt hela tiden? Varför kan vi inte bara vara de vi är?
Hur är det möjligt att som muslim få bygga kyrkor för att kunna utöva sin kultur och tro, samtidigt som vi svenskar inte får använda vår egen kyrka för dess ändamål... utan att kultureliten i landet skriker "rasist" och vill förbjuda skolavslutningar i kyrkan så vi inte kränker främmande kulturer? Allt detta emedan våra utlandsfödda vänner står bredvid och ser ut som frågetecken och säger: "Men vi är inte kränkta av detta"...
 
Vi måste ta tillbaka rätten att få kalla oss svenskar - utan att per automatik bli kallad rasist.
 
Det har alltid funnits och kommer alltid att finnas en viss mängd människor som anser att "vi svenskar är bättre än alla andra" och att vara svensk menas med att vara blond och blåögd. Vi kommer aldrig att helt kunna få bort dessa människor i vårt samhälle, av den enkla anledningen - ett fenomen som kallas "motsatsernas kamp". Det bör alltid finnas en motsats till allting, annars upphör tingen att excistera. Men vi väljer själva hur stort utrymme vi ska ge dom. Dessa missanpassade ungdomar som springer runt och slänger med högernäven och skriker "heil... nånting", sprayar slagord på synagogor och moskéer - de är ändock relativt få.
Men att SD vunnit så mycket gehör runt om i stugorna beror inte på någon kvarleva från andra världskriget och Tyskland. Det beror på politikernas oförmåga att hantera invandringspolitiken. De flesta röster som lagts på SD har gjorts av folk som vill ha en begränsad invandring. Märk väl ordet "begränsad", det står alltså INTE "ingen invandring alls, och släng ut alla som redan kommit hit".
Så länge inte media och politiker kan se den skillnaden, så länge kommer SD att öka sitt röstantal. Och så länge vi svenskar inte får kalla oss svenska så kommer även detta ge ökat bränsle åt missnöjet.
 
Vi måste ta tillbaka rätten att få kalla oss svenskar - utan att per automatik bli kallad rasist.
 
 
 
 
 
 

Det har gått för långt...

Såg Kalle Ankas jul i går. De hade klippt bort dockan som ramlar ner på löpande bandet... hon som säger "Mama" och blir stämplad med ett "OK" i rumpan. Kvinnokränkande och sexistitskt tyckte kulturetablissimanget och klippte bort henne.
En annan tjomme har suttit och räknat alla figurer i samma film och kommit fram till att det är övervägande manliga figurer i filmen. Detta är skandal sa han i radio, men värst var att ingen, INGEN förut reflekterat över det...???
 
Att ingen reflekterat över det kanske beror på att vi inte bryr oss. Det är oviktigt! Det är nog snarare den som sitter och räknar, eller de som ser det sexistiska och kränkande i filmsnutten som har problem, eller?
 
Tidigare i år har vi sett hur pappa negerkungen i Pippi Långstrump klippts och nu bara kallas för "kungen"- och hur vissa dagis förbjuder pepparkaksgubbar - båda är rasistiska. Pojkar krävs av föräldrar att få vara lucia... att sen killen står och skäms inför kamraterna? Det är ointressant...
 
Ordet neger förresten... får man ju inte säga, inte ens för dom själva. Tycker det är lite märkligt, eftersom de människor på jorden som är svarta kallas för "det negroida" folkslaget. De med sneda ögon kallas "det mongoloida" folkslaget, medans vi vita här i Europa kallas "det europoida" folkslaget. Att hänga upp hela tänket kring hur vi är som människor på de talade orden känns bara fel. Vi får inte säga svarta... men det gör ju inte att de blir mindre svarta för det...
Neger, bara ordet... vad spelar det för roll egentligen? I USA har de förbjudit ordet "nigger" för länge sedan. Men det hindrar inte de vita poliserna att skjuta oskyldiga svarta unga män. Nu inträffade det tredje mordet i går... på mindre än bara några veckor.
 
Vi älskar att ändra ord på saker och ting. Kalhygge kallas "föryngringsyta" i dag, men det är lik förbannat ett kalhygge. Städare är "lokalvårdare"... hmm ok då. Men det senaste ordbytet... blodapelsin? Det kallas i dag för "röd apelsin" (Coop). Fruktleverantören tyckte nämligen att det lät lite obehagligt med ordet "blod" framför apelsin," lite läskigt" sa dom i radion. Ja käre tid... vad säger dom då om blodpudding? Som ju faktiskt innehåller rent blod. Ska det kallas för "röd pudding" nu då eller? Men det gör ju inte att puddingen innehåller mindre blod, eller hur?
 
Handlar det inte istället om beteende? Handlar det inte mer om den dagliga respekten för sina medmänniskor? Hur vi människor på allvar integrerar och beter oss mot varandra?
 
Jag kan villigt erkänna att jag säger negerboll-  och att jag skrattat åt den lilla dockan som sa "mama". Men å andra sidan reagerar jag inte överhuvud taget när det kommer en svart människa på gatan... jag ser dom liksom inte. Dom är en av oss, de bara finns där. Inte heller vill jag kallas feminist, gillar varken det ordet eller ordet jämlikhet. Så förbannat uttjatat! Men jag står ändå upp för människors lika värde, till hundra procent. Även om det i verkligheten är långt ifrån så, att alla människor har lika värde, eller behandlas därefter... så är ändå min innersta ambition att det borde vara så.
 
Till slut... En riktigt God fortsättning till Er alla därute... med en liten fin jullåt från Mig till Er!
 
https://www.youtube.com/watch?v=ZVM_Co48VEQ
 
 
 
 
 
 
 

Militära resurser ? ? ?

Under 2004 brändes 15 kvadratkilometer skog i området ner i Virungaområdet mellan Rwaanda och Kongo. Det är ett skyddat område, men satellitbilder som NASA tagit fram visar att skogen bränts ner. Befolkningen där vill öka den odlingsbara marken. Att bergsgorillorna får betala med sina liv är för dessa människor oftast helt ointressant.
 
"Virunga" heter en dokumentärfilm som hade premiär i början av november. Den handlar om just Virungas nationalpark. Den ligger i östra Kongo. I filmen får vi se hur parkvakterna försöker göra allt för att skydda parken mot tjuvjägare, väpnade miliser och oljebolag som vill exploatera parken. Parken är klassad som är ett av Unescos världsnaturarv.
Filmen har redan gjort stor succé världen över och är med på den korta listan över dokumentärfilmer som kan komma att nomineras för en Oscar i början av nästa år. En av huvudpersonerna i filmen är kongolesen André Bauma. Han har vigt sitt liv åt att ta hand om gorillaungar som blivit föräldralösa i parken. Det finns i dag ca 700 bergsgorillor kvar i världen, varav 380 finns i just denna nationalpark.
Under de senaste tio åren har många människor lagt ner ett hårt arbete för att rädda gorillorna, och stammen har faktiskt ökat med 56 individer under denna tid. Många fruktar nu att den nedbrända skogen är ett bakslag som på sikt innebär gorillornas utrotning.
 
Detta händer alltså i Kongo. Ett land som jag tidigare skrivit om här på bloggen. Där det pågår ett folkmord, med 6 miljoner dödade och minst lika många på flykt från landet. Det handlar om mineraler och ädelstenar. Det handlar också om olja. Det talas om att invånarna i landet vill ha "mer odlingsbar mark". Men frågan är om inte just denna odlingsbara mark egentligen är potentiella dagbrott - där det finns mineraltillgångar?
 
Kanske är det så, att det inte bara är människor som stympas, våldtas och mördas i jakten på dessa ädla metaller vi behöver till vår trådlösa teknik. Kanske är det även så, att bergsgorillorna får stryka på foten?
 
För varje utrotat djur på vår planet - gräver vi ytterligare ett spadtag i vår egen grav. För varje art i världshaven som utrotas - minskar vi tillgången på rent vatten. För varje ton miljöfarligt utsläpp - kväver vi oss själva lite lite mer.
 
Det finns i Västvärlden stora militära resurser. Och de används oftast för att kriga i underutvecklade länder. För att säkerställa tillgången på t ex olja, så vi kan driva våra industrier och köra våra bilar. Men det behovet minskar ju i takt med att vi "dödar" vår jord, eller hur? Så varför inte ta i anspråk dessa resurser till att skydda våra naturtillgångar? Skydda vår miljö och natur, våra världshav, djurarter av alla slag? Då behöver vi ju inte tänka på att skydda mänskligheten, den skyddas ju per automatik... som en slags bonus... eller?
 
Militära resurser används i dag bara för att skydda våra pengar, vår tillväxt och våra "maktens män". Men inte ens dom kan ju leva utan att ha en jord att leva på. Eller hur?