Det har gått för långt...

Såg Kalle Ankas jul i går. De hade klippt bort dockan som ramlar ner på löpande bandet... hon som säger "Mama" och blir stämplad med ett "OK" i rumpan. Kvinnokränkande och sexistitskt tyckte kulturetablissimanget och klippte bort henne.
En annan tjomme har suttit och räknat alla figurer i samma film och kommit fram till att det är övervägande manliga figurer i filmen. Detta är skandal sa han i radio, men värst var att ingen, INGEN förut reflekterat över det...???
 
Att ingen reflekterat över det kanske beror på att vi inte bryr oss. Det är oviktigt! Det är nog snarare den som sitter och räknar, eller de som ser det sexistiska och kränkande i filmsnutten som har problem, eller?
 
Tidigare i år har vi sett hur pappa negerkungen i Pippi Långstrump klippts och nu bara kallas för "kungen"- och hur vissa dagis förbjuder pepparkaksgubbar - båda är rasistiska. Pojkar krävs av föräldrar att få vara lucia... att sen killen står och skäms inför kamraterna? Det är ointressant...
 
Ordet neger förresten... får man ju inte säga, inte ens för dom själva. Tycker det är lite märkligt, eftersom de människor på jorden som är svarta kallas för "det negroida" folkslaget. De med sneda ögon kallas "det mongoloida" folkslaget, medans vi vita här i Europa kallas "det europoida" folkslaget. Att hänga upp hela tänket kring hur vi är som människor på de talade orden känns bara fel. Vi får inte säga svarta... men det gör ju inte att de blir mindre svarta för det...
Neger, bara ordet... vad spelar det för roll egentligen? I USA har de förbjudit ordet "nigger" för länge sedan. Men det hindrar inte de vita poliserna att skjuta oskyldiga svarta unga män. Nu inträffade det tredje mordet i går... på mindre än bara några veckor.
 
Vi älskar att ändra ord på saker och ting. Kalhygge kallas "föryngringsyta" i dag, men det är lik förbannat ett kalhygge. Städare är "lokalvårdare"... hmm ok då. Men det senaste ordbytet... blodapelsin? Det kallas i dag för "röd apelsin" (Coop). Fruktleverantören tyckte nämligen att det lät lite obehagligt med ordet "blod" framför apelsin," lite läskigt" sa dom i radion. Ja käre tid... vad säger dom då om blodpudding? Som ju faktiskt innehåller rent blod. Ska det kallas för "röd pudding" nu då eller? Men det gör ju inte att puddingen innehåller mindre blod, eller hur?
 
Handlar det inte istället om beteende? Handlar det inte mer om den dagliga respekten för sina medmänniskor? Hur vi människor på allvar integrerar och beter oss mot varandra?
 
Jag kan villigt erkänna att jag säger negerboll-  och att jag skrattat åt den lilla dockan som sa "mama". Men å andra sidan reagerar jag inte överhuvud taget när det kommer en svart människa på gatan... jag ser dom liksom inte. Dom är en av oss, de bara finns där. Inte heller vill jag kallas feminist, gillar varken det ordet eller ordet jämlikhet. Så förbannat uttjatat! Men jag står ändå upp för människors lika värde, till hundra procent. Även om det i verkligheten är långt ifrån så, att alla människor har lika värde, eller behandlas därefter... så är ändå min innersta ambition att det borde vara så.
 
Till slut... En riktigt God fortsättning till Er alla därute... med en liten fin jullåt från Mig till Er!
 
https://www.youtube.com/watch?v=ZVM_Co48VEQ