Kvalificerat skitsnack!

Nu rasar västvärlden över domslutet i Egypen. Förre premiärministern Hosni Mubarak och hans folk har frikänts från morden på 800 demonstranter. De dödades i samband med demonstrationerna under revolutionen i januari 2011. Okej... 800 personer under en månad?
Varför fasar ingen över de 6 miljoner människor som dödats i Kongo?
I Egypten sköts människor ihjäl, pang bom, så var dom döda. I Kongo dödas de först EFTER att de våldtagits, stympats, traumatiserats, bortförts osv. Sex miljoner människor under tiotalet år? Hmmpf... vem bryr sig?
 
Och så har vi då det mest kvalificerade tramset: Bob Geldof och hans "Band aid". 1984 sjöng de in klassikern "Do they know it´s Christmas...", där pengarna gick till de svältande i Etiopien. I dag? Ja, nu sjunger Bob Geldof och hans kollegor in ännu en låt i välgörande syfte... för att skänka pengar till kampen mot Ebola?
 
Ebola har funnits sedan 70-talet, och har alltid - när den brutit ut - kunnat bekämpas. Men plötsligt i dag, 2014 går inte det? Varför? Ja, kanske för att läkemedelsindustrin har insett att "här finns det pengar att hämta". I dag, när vi har så mycket mer kunskap än på 70-talet, då kan man plötsligt inte stoppa Ebola.
Hur många har dött i Ebola-epidemin då? Ungefär 4000 personer. 
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen:
- Kom för bövelen inte och säg att "alla människor har lika mycket värde" för det har dom INTE.
Det har "krisen i Kongo" bevisat med all önskvärd tydlighet. Människor i Kongo är INGET värda. Av den enkla anledningen att det är just dom som står mellan mineralrikedomarna och länderna i Väst, FN och protifhungrika amerikaner, kineser och ryssar.
 
Det är första advent i dag. Det är dryga tre veckor kvar till jul. Och min fråga är:
Do they know it´s Christmas - in Kongo?
 
Bilden? Ja där kan vi se hur stort Kongo är i förhållande till Europa. Det är minsann inget "litet sketet afrikanskt land". Av de 50-talet länder som finns i Afrika är Kongo ett av de största. Dryga 65 miljoner invånare och ett av världens rikaste länder. Ett rikt land för alla - utom för de som bor i Kongo. Men vem bryr sig...