"How to get away with murder"...

Åh, va roligt, Det ska börja en ny amerikansk TV-serie. Tydligen väldigt populär i USA, och nu ska vi här i Sverige oxå följa avsnitt efter avsnitt av "How to get away with murder".
Och vad handlar då denna fantastiska tv-serie om? Jo, precis vad alla andra amerikanska serier handlar om: Makt, sex, lögner och mord.
 
Äh fy fan - rent ut sagt! Vad har "the poeple over there" för hemlig agenda, som sprider denna skit över hela världen. Jo visst, svenska serier gör ju sitt för att hinna ikapp, men... Beck är rena barnprogrammet mot denna form av underhållning! Att följa dessa serier och fylla sitt sinna med dessa bilder av mord, övergrepp och hat? Kan aldrig va hälsosamt...
 
Är så heligt trött på skiten!!! Själv kollar jag inte på varken CIA, CSI, PTV eller nån annan serie som dyvlas på oss i tv-rutan. Nej tack. Jag håller mig till nåt enstaka avsnitt av "Glamour" vid 18-tiden på eftermiddagen, samt nåt avsnitt då och då vid 23 av favoriten "Skenet bedrar" (Hyacint och hennes man på bilden nedan). Kanske jag kollar in reprissändningarna av Aidensfield också när jag har tid. Såg alla avsnitt när det gick första gången på tv och ser dom gärna igen.
 
I övrigt är det komedier och dokumentärer, naturfilmer och frågesporter som fångar mitt intresse. Samt, ej att förglömma Dobidooo med Lasse Kronér.
 
Men den största energin av mitt liv lägger jag helst på mina nära och kära. TV´n blir mer och mer sekundär! Och det mår jag bara bra av. Häpp!
 
- I just Loooove Hyacint!
 
 
 
 

Vill vi verkligen ha det så här?

När jag var liten var mord något mycket ovanligt i samhället. Om det trots allt hände så hade polisen oftast inga problem att få tag i vittnen och få en chans att lösa fallet.
Men så är det inte i dag. Och särskilt svårt är det bland våra invandrarna i samhället. De invandrartäta områdena runtom i landet är tyvärr ledande när det gäller misshandel och mord. Men när polisen anländer finns det ingen som vill vittna, ingen som träder fram. Det kan vara upp till 50 personer på plats som kan ha sett vad som hänt, men samtliga vänder bort sina ansikten eller bara rätt och slätt går därifrån.
 
I dag på P1 hörde jag en journalist som besökte en invandrartät förort där ett mord skedde för en tid sedan. En man slogs ihjäl inför sitt barn. Det fanns många som såg händelsen, men ingen trädde fram och vittnade. Journalisten i fråga frågade ungdomarna varför ingen vågar vittna. Svaren blev bl a:
  • "Vi vågar vittna, men vi vill inte. Vi håller ihop här. Det ger oss trygghet."
  • "Jag förstår att det var svårt att ha en rättegång utan vittnen, men det är viktigare att vi håller ihop. Här på gatorna handlar det om liv och död, så vi håller tyst".
  • "Jag tycker synd om mannen som dödades, och vi är många som vet hur det gick till. Men vi håller ihop, för då blir vi tryggare tillsammans".
Jaha... på  våra gator handlar det alltså nu om liv och död? Och jo... jag talar om Sverige. Det är här i Sverige som det tydligen är okej att inte hjälpa polisen att fånga mördare, att ta fast brottslingar. Här i Sverige är det tydligen (för en del) viktigare att skydda varandra och hålla ihop?
 
Nä nä... jag köper inte detta. Så här vill inte jag att vårt land ska utvecklas. Jag vill inte höra talas om att folk ens tänker så. Denna attityd är fruktansvärd och hör inte hemma i vår kultur.
 
Och nu finns det säkert många av Er som läser detta och tänker: "Hon är ju rasist för fan!"
 
Okej... om ovan uttalande är likställs med att vara rasist - ja då är vi riktigt illa ute här i landet.
 
Nej... jag vill bara att vi inte ska "smyga" in vårt samhälle i ett tillstånd där det är helt ok att döda, mörda, misshandla, våldta - och att sen bli skyddad av den enkla anledningen att vissa "håller ihop" och detta inte pga av rädsla.
Nej, invandrarna i förorterna håller ihop för dom ser hela samhället med "vi och dom"-ögon. Och när det har gått så långt, att t o m andra generationens invandrare lever i "vi och dom"-tänket, då har vi misslyckats med integrationen. Misslyckats totalt. Här sitter det ungdomar som fötts i sverige, växt upp i Sverige, talar flytande svenska och gått i svensk skola med andra svenska barn. Och på något märkligt sätt tycker dom att denna amerikaniserade syn på samhället är okej? Okej??? Gud hjälpe oss! Och vad som ännu värre är, att när det uppstår situationer i samhället där vi "gammelsvenskar" på minsta lilla sätt hamnar i "vi och dom"-tänket så vrålar - inte bara invandrarna - utan även hela kultureliten och våra politiker "RASIST" åt oss med en och samma stämma. Varför? Hur tänker dom? Är det alltså okej när nysvenskar lever efter "vi och dom"-tänket, men inte när gammelsvenskar gör det?
 
Och med den slutsatsen undrar jag än en gång hur våra politiker tänker, när de vill att 200 000 nya invandrare/flyktingar ska komma till Sverige under 2015?
 
Eller... dom kanske inte tänker alls?
 
 
 
 
 

FEMINISM?

Vi läser dagligen i tidningen om våld mot kvinnor. Det kan vara allt från våldtäkt, misshandel till mord. Om vi nu talar om feminism så som vi ser på den i Sverige är det en sak jag inte förstår. Och, det är viktigt att påpeka i detta sammanhang att jag lämnar hedersmord och våld inom andra kulturer utanför detta inlägg. DET är något helt annat.

Såg en artikel i Aftonbladet, som uppmanade oss alla att bli feminister. I artikeln talades sen nästan uteslutande om våldtäkter och våld mot kvinnor. Detta är helt fel. Våld mot kvinnor har inget med feminism att göra. Det visar väl med all önskvärd tydlighet fallet med Göran Lindberg, poliskommisarie med officersutbildning, f d rektor på polishögskolan och f d länspolismästare. Göran Lindberg var en drivande kraft för att uppmärksamma problem kring könsdiskriminering, sexuella trakasserier och våld mot kvinnor, särskilt bland poliser.
Alltmedan han bakom kulisserna själv begick precis dessa brott. I mina ögon är våld mot kvinnor ett sjukligt beteende, en störning där man inte kan skilja på rätt eller fel, ett psykiskt tillstånd som kan bottna i "taskig barndom", ja orsakerna kan vara många. Men våld är våld, inget annat!
 
Om vi tittar på vad ordet femimism egentligen betyder ser vi följande förklaring: "Feminism -  ideologi vars målsättning bland annat är kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter och kvinnans likställighet med mannen."
Så långt helt rätt. Men, våld mot kvinnor är ett brott, medan ekonomi, sociala rättigheter och likställighet tydligen är förhandlingsbart. Brott är aldrig förhandlingsbart och det finns klara tydliga lagar att följa. Att sen domstolar med tveksamma tjänstemän inte klarar av detta, DET är bedrövligt!
Man gör helt enkelt kvinnovåldet en stor otjänst genom att blanda in feminismen i detta. Feminist-rörelsen skulle må bra av att renodlas till att handla om just ekonomi, sociala rättigheter och jämlikhet.
Återigen bör påpekas, att hedersmord och vardagsvåldtäkter som sker i bl a och Indien INTE har att göra i vår vardagliga feminist-debatt. Dessa kulturella skillnader, denna kvinnosyn tar energi från våra egna frågor. Frågor som är viktiga här i vårt land. Att hjälpa kvinnor i tredje världen är viktigt - men borde finnas i en helt annan agenda än att debattera det i samma andetag som våra svenska förhållanden.
 
Att blanda ihop våld mot kvinnor med feminism är lika fel som att använda ordet mobbing i skolorna. Ordet mobbing förskjuter problemet och isolerar det till att vara något som pågår inom skolans väggar, när det egentligen även här handlar om brott som finns reglerade i lagboken. Om vi skulle börja döma allt som händer i skolan efter brottsbalken tror jag mobbingen skulle minska radikalt.
 
Men men... tyvärr kommer nog aldrig detta hända. Våld mot kvinnor är en stridsspets för extrema feminister och ordet mobbing är något dåliga rektorer och slapp skolpersonal gömmer sig bakom. Att förändra dessa inställningar är nog i princip helt omöjligt! Tyvärr...