Otroligt korkat och oerhört oansvarigt!!!

Ibland finner dumheten inga gränser.
 
I artikeln kan vi läsa: "Antalet ADHD-diagnoser på barn har ökat med 700 % de senaste tio åren i Västmanlands län och trenden kan ses över hela landet".
Trots att oberoende forskare över hela världen länge har varnat för att just detta ska hända så tas det inte upp i artikeln. Stress från trådlös teknik och att alltid vara tillgänglig ger precis dessa symptom!
Läser vidare i artikeln:
"- När vi gör skolbesök tar vi oss ibland för pannan efteråt och säger att det är fullt förståeligt att barnen får koncentrationssvårigheter, det skulle vuxna också få i en sådan miljö..."
Jaha... hur tänkte dom där? Det finns ju faktiskt vuxna i skolan, inte minst lärare? Och hur mår dom tror ni?
Jisses va dumt sagt!
 
Självklart finns det ingen struktur i dagens skola. Ungar springer runt och skiter fullständigt i lärarnas anvisningar. Men den största orsaken är ju faktiskt, att vi släppt lös tillgången på mobilerna. De ska vara på hela tiden och eleverna tar inte ett nej.
Har själv haft en dispyt med en rektor när jag jobbade som vikare. Talade om för honom att jag förbjuder mobiler på mina lektioner och att skolan har möjlighet att gemensamt göra så. Då tyckte han att jag var dum och motarbetade modern teknik (?). För, som han sa "barnen har jättestor nytta av mobilerna på lektionen"...
Va?
 
Att skriv- och läskunskapen går utför i dag, det vet väl alla vid det här laget. Ty nu kan eleven bara klicka sig in på mobilen eller den bärbara datorn (som skolan tillhandahåller) och få alla svar. De behöver inte kunna alfabetet för att söka i fysiska uppslagsböcker, dom googlar istället. De behöver inte heller lära sig hur de fyra räknesätten fungerar, för mobilen har ju miniräknare. De behöver inte heller lära sig stava då det finns rättstavningsprogram på internet och även att ta hem som appar.
Sen kastas eleverna ut i samhället. Ett samhälle som blir alltmer främmande för dom då det fortfarande bygger på att man ska kunna läsa, skriva och dra egna slutsatser. (För att inte tala om läsförståelsen?) Stackars dagens skolelever när de får sitt första brev från Skatteverket, Försäkringskassan eller liknande. De kommer inte att begripa ett dugg. Men kanske det finns en app som ska hjälpa dom, vem vet...
 
Nä, jag säger bara:
- Skäms på Er att skylla på skolan. Först försämras skolan ekonomiskt så läromedel får utgå. Sen ska det sparas in på kostnader för lärare/elevassistenter och klasserna blir större och urskiljningslösa. Sen släpper ni lös trådlös teknik - WiFi, bärbara datorer, mobiler - och så inbillar Ni er att skolan ska fungera?
 
Vet hut du som är skolminister, vet hur alla verksamhetschefer inom kommunen, vet hut alla ni inom barn- och ungdoms-enheterna och Ni "sakkunniga" i landstinget. Och ni forskare och läkare som förnekar riskerna? Ja, jag vet inte vad jag ska säga till er... Trötta mig!!!
 
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/orebro/verksamhetschef-slar-larm-efter-adhd-explosion-inte-bups-jobb-att-medicinera-mot-en-dalig-skola
 
Och det bara fortsätter...
  • Kraftig ökning av barn som utreds för ADHD i Stockholm
  • Kraftig ökning av försäljning av ADHD-läkemedel i Sverige.
  • Kraftig ökning av antalet ADHD-fall överallt i världen.
  • Kraftig ökning av antidepressiva läkemedel i allt lägre åldrar, världen över.
Stor undersökning omfattande 13 000 barn visar att barn till kvinnor som använt mobilen såväl under graviditeten och under barnets första år har ökad förekomst av beteendestörningar vid 7 års ålder jämfört med barn vars mödrar inte använt mobilen. (Danmark 2012)
Länk till  undersökningen... http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21138897
 
Jag köpte min första mobil när jag var dryga 40 år. Har haft mobil till och från i 19 år. När dagens ungdomar är 59 år har de uppskattningsvis haft sin mobil i dryga 50 år. Hur tror ni dom mår då? Om de ens lever...
 
 
 
 

Elöverkänslighet - inte elallergi!

Media har i dag en förkärlek att tala om "elallergi" som något vi inbillar oss, och att det inte finns människor som har "elallergi". Att allt som hänvisas till skador från trådlös teknik är bluff och att alla de människor som säger sig drabbats är antingen idioter eller psykiskt sjuka.
 
Jag håller med media, det finns ingen el-allergi. Ingen människa kan vara allergisk mot el. Men ingen människa klarar heller av att utsättas för direkt el. Sätt en spik i kontaktuttaget så förstår du vad jag menar.
Men, att som media dra likhetstecken mellan just denna form av el och elektromagnetisk strålning visar bara på otroligt stor okunskap och en ovilja att ta sig an ett viktigt problem.
Trådlös teknik och dess strålning är det största och mest enskilda farliga som drabbat mänskligheten genom hela historien. Och, att som journalist, med cynism och arrogans angripa problemet och idiotförklara de drabbade är bara tragiskt. För att inte säga korkat!
El-allergi existerar inte - men det gör däremot el-överkänslighet gällande strålning från trådlös teknik.
 
El-överkänslighet? Hur kommer det sig att vissa drabbas av det och andra inte?
Det har med flera faktorer att göra. Dels exponeringens omfattning och längd, dels kroppstypen och de medfödda förutsättningarna och dels hur hälsosamt man lever i övrigt.
För att undvika att bli överkänslig måste cellerna hinna reparera sig. Vilket de i dagens överflöd av trådlös teknik INTE klarar av att göra. De skador som i dag visar sig är bara toppen av ett isberg. Ge den trådlösa tekniken fem år till med allt vad det innebär av ökat antal "trådlösa makapärer"... ja, tanken svindlar!
Om man ständigt eller ofta utsätter kroppen för elektromagnetisk strålning så hinner inte kroppen återhämta sig och cellerna repareras inte ordentligt. God kost, sömn, motion och livsglädje är andra faktorer som får kroppen att läka. 
Ovanpå allt detta så har vi de människor som jag kallar förnekare. Inte bara förnekar dom riskerna med strålningen från trådlös teknik, de förnekar även att de mår dåligt och varför.
Hur många har inte huvudvärk dagligen? Eller sömnproblem? Tinnitus? Rodnader i ansiktet? Arytmi? (Vi har ju hjärtstartare i varenda gathörn snart. Varför?) Hur många små barn har i dag blivit överaktiva pga mobiler och läsplattor? Föräldrar sätter gärna dessa tingestar i sina barns små händer, för att få en stunds vila från föräldraskapet och lite tyst omkring sig. Titta på bilder, spela lite spel - oförargligt i sig... och sååå skönt att få sätta sig med den där tidningen, gå ut på nätet och surfa, kanske laga mat eller ta en dusch. Jo tack, jag vet. 
Men nu är det så, en gång för alla - att har man barn? Ja, då har man barn. Thats it. Gilla läget!!!
Ingen förälder skulle väl komma på tanken att låta ungen leka med ett skarpladdat vapen, eller ge dom en cigarett eller en sup - för att få vara lite lediga. Eller hur?
För mig är det samma sak. Bara en skillnad. Sprit, cigaretter och vapen gör ganska uppenbara skador och tar kanske slut på ungen direkt - medan strålningen från trådlösa grejer tar slut på ungen sakta... men säkert.
I detta sammanhang går mina tankar direkt till något min gamla svärfar brukade säga, när det handlade om att skjuta upp saker, ta genvägar eller bara att vara lat. Ha en bra dag!
 
 
 
 
 

Cancern förväntas öka!

Här tiggs det pengar i media, främst i TV-reklamen. Pengar behövs till cancerforskning. Det finns mängder av olika insamlingar. En del direktsänds i TV. Men det finns också privatpersoner, föreningar och företag som startar insamlingar till Cancerfonden på eget initiativ. 
Sedan Cancerfonden grundades 1951 har dom delat ut drygt 8 miljarder kronor till svensk cancerforskning. Åtta miljarder? Plus det som staten bidrar med...
Är det då inte märkligt, att vi i dag förväntas öka sjukdomstalet? Och varför är det så? 
Ja, ni som följer min blogg vet ju svaret:
 
Trådlös teknik!
 
 
Det fanns en tid då vi människor inte förstod att radioaktivitet från radium, uran och plutonium, medicinens röntgenstrålar och solens ultravioletta ljus faktiskt skadar oss, ja, till och med kan döda oss. Men i dag vet vi det. Ändå debatteras inte detta??? (Nja, jo - solens strålar är vi snabba att kritisera, trots att den är det minst skadliga för oss.)
 
I nedan länk kan ni läsa:
""Världshälsoorganisationen WHO har släppt en dyster framtidsprognos. Antalet nya cancerfall väntas öka från 14 miljoner till 25 miljoner per år de närmaste 20 åren – en ökning med 70 procent.
- Trots glädjande framsteg visar rapporten att vi inte kan behandla oss ut ur cancerproblemet”, säger Christopher Wild, medförfattare till rapporten.""
 
Jag hoppas Ni alla läste ordentligt vad det stod? Cancerfallen kommer att öka från 14 milj till 25 milj PER ÅR de närmaste 20 åren. Hörde ni det? Alltså 11 miljoner fler cancerfall - PER ÅR!!!

http://newsvoice.se/2014/02/12/snart-for-sent-cancern-forvantas-oka-med-70-nasta-20-ar/

En gång för alla, låt oss klargöra en sak:

Det förekommer en mängd diskussioner i media och på Internet ifall strålningen från trådlös teknik skulle vara skadlig eller ej! Det påstås bl a att forskningen skulle vara oense om det finns några risker eller ej. Detta är totalt fel!

Den elektromagnetiska strålning som avges från t ex mobiler, trådlösa telefoner, trådlösa nätverk eller från mobilbasstationer är mycket skadligt för allt levande, alla påstående om motsatsen är felaktigt! Det är också ett klart och tydligt ett faktum, att forskningen är helt ense när det gäller skaderisken. Men då talar vi om OBEROENDE forskare. Inte de som sitter på "två stolar". 

Alltså... De forskare/läkare som dels forskar om riskerna och dessutom sitter som sakkunniga i Telias styrelse, vid Erikssons långbord och i ICNIRPS styrelse - de säger tvärtemot att "inga risker förekommer". Och varför gör dom det? Jo, feta styrelsearvoden, bonusar och goda middagar. Pengar, pengar, pengar! 

Vi vanliga dödliga är inte mycket värda om vi ska ställas mot ett fett bankkonto! Thats it!

(Vill ni veta mer om ICNIRP, sök i min blogg. Det finns massor av info här...)