Journalister - igen!

Det handlar om mordet på Lisa.
Vid en presskonferens vid polishuset i Skövde uttryckte sig polisområdeschef Helena Trolläng på ett sätt som satt stora stenar i rullning - inom svensk journalistkår!
Trolläng förklarade att polisen fått göra insatser mot journalister som stört Lisas familj. I efterhand visar det sig, att det vid ett av tillfällena handlar om en oidentifierad man med kamera som ringt på hemma hos Lisas familj. De uppfattade och tolkade påringningen som att det var en journalist och sa också så till polisen. Trolläng agerade alltså utifrån vad hon fått veta av familjen.
Detta gott folk, har tagit enorma proportioner. Varför?
Jo, för att ÄNTLIGEN kan den samlade svenska journalistkåren neka till att det var någon av dom som ringde på och störde. Det har varit halvtimmeslånga program i P1, metervis med spaltrar i pressen, otal kommentarer i social media - och allt har cirkulerat runt att journalisterna känner sig illa behandlade. Det var ju ingen av dom som ringde på.
Tänk va, va skönt det måste varit för alla journalister att få en sådan gåva av Helena Trolläng? Ett tillfälle att kunna "ge igen" på alla som tycker att journalister inte beter sig etiskt korrekt när det handlar om att visa hänsyn till människor som är drabbade av olika händelser, den etiska delen av deras yrke alltså. Alla journalisters våta dröm kan jag tro...
 
Att sen verkligheten ser helt annorlunda ut? Vad spelar det för roll. Nu gör de gemensam sak mot Trollängs uttalande och att hon "drar alla journalister" över en kam.
Ha ha ha. Ursäkta mig... men är det inte just vad alla journalister alltid gör? Drar alla över en kam?
När de rapporterar om polisen i dagens Sverige, t ex? Hur låter det då?
Nåväl. Detta uttalande av Trolläng ledde också till en enorm hat-flod mot journalister. Det har hotats hej vilt på sociala medier och många journalister har känt sig otrygga. Hoppsan! Tycker jag känner igen det. Hur många är det inte i samhället som känner sig otrygga gentemot journalisters och pressens agerande?
 
"– Det är djupt osmakligt att nyttja en sådan här händelse för att vräka ur sig sitt journalisthat, kommenterade Expressens chefredaktör Thomas Mattsson."
Ok. Min fråga till Expressen och alla andra dagliga tidningar blir då:
 
Att utnyttja en händelse för att vräka ut sitt hat mot en speciell grupp? Det har alltså aldrig hänt i Er tidning? Jo det har det...
Men nu, NU var det EN gubbe, vid ETT tillfälle som kunde tas för journalist och som ringde på hos ett "offer". Och detta, ja som sagt - har tagit gigantiska former.
När jag hör sändningarna på radio, ser artiklar i tidningar, kommentarer på sociala medier från journalister som ondgör sig över hur de blivit behandlade? Ja då tycker jag inte det är mer än rätt. Äntligen får de känna på hur det känns. Äntligen får de lite av sitt eget agerande tillbaka!
 
Vad Helena Trolläng (bilden) beträffar så är hon en fantastisk person. Hörde henne svara på frågor i P1 angående ovan. Och hon var så strålande korrekt och bra. Skam åt den som intervjuade, som frågade samma sak om och om igen, på olika sätt - allt för att försöka få Trolläng att försäga sig, göra bort sig.
Se där, tänkte jag. Nu är journalisterna igång igen. 
Att dom aldrig lär sig!