IS-terrorister ska få hjälp när de åter kommer till Sverige/Stockholm!

Det är väl ingen som undgått att höra nyheten, att återvändande IS-terrositer ska få bostad, sjukvård och jobb när det återkommer efter kriget (till Stockholm gällde detta). VI är också många som tänkt "kan inte vara sant"... 
Men se ni... det är det. Ni kan själva läsa Socialförvaltningens Strategidokument "Stockholms stads strategi mot våldsbejakande extremism".
http://insynsverige.se/documentHandler.ashx?did=1798005
 
Eller varför inte artikeln av gästbloggaren på SvD Nuri Kino, författare, journalist och grundare av organisationen A Demand For Action.
Visserligen har jag gått hårt åt journalister här på sidan - men allting har en motsats - Yin och Yang är en förutsättning för att samhället ska fungera.
Tjejen har helt sonika ring upp berörda parter och frågat om detta stämmer.
Svaren hon får från bl a ledamoten i Socialnämnden Rana Carlstedt (S) sjuksköterska är skrämmande. Hon förstår inte kritiken och säger bl a:

”Strategin handlar om att förebygga extremism, jag anser inte att det är premiering, jag anser att det är en human behandling. Jag menar att man ska sätta sig ned och ha en dialog med personer oavsett vilken extremism det handlar om, införa insatser för att få tillbaka dem i samhället.”

Dom ska alltså "sätta sig ned och ha en dialog med personen"? Men... har dom varit hos IS och stridit då är nog extremismen redan etablerad, eller? Lite sent att förebygga då.

Det måste vara den mest naiva och korkade människa på denna jord. Kan inte låta bli att va provocerande just nu, och lägger därför in en bild jag hittade på nätet. Läs gärna artikeln av Nuri Kino nedan - den är bra!

http://blog.svd.se/ledarbloggen/2015/05/19/gastbloggatnuri-kino-terrorister-kan-fa-ga-fore-i-bostads-och-jobbkoer/