Den mobila tekniken har inga gränser!!!

Vad är de som händer med vårt samhälle? 

 

Senaste uppfinningarna: 

"Genom att integrera sensorer och wifi i ett plåster kan föräldrar eller vårdare övervaka febern hos ett sjukt barn eller en patient utan att den sjuka personen behöver störas.

Det silikonbelagda plåstret, som man klistrar på bröstkorgen under armhålan, mäter temperaturen och skickar automatiskt informationen vidare till en app i en smart telefon var tionde sekund. Plåstret Temptrack kan sitta på patienten i ett dygn och kostar 20 dollar."

Sätta en sån tingest under armen på en sjuk person? Hur tänkte dom nu? Ständigt signalflöde till den sjuka kroppen hela tiden, var tionde sekund avläsning?

 

 
* * * 

* * * 

"På den stora konsumentelektronikmässan i Las Vegas visade Innomdle, en avknoppning från Samsung, upp produkten Tiptalk, som skapade många nyhetsrubriker.

Tiptalk är ett smart armband som förmedlar röstmeddelande från mobilen vidare in till örat via fingertoppen. Någon högtalare används alltså inte. Röstmeddelandet går direkt in i örat, och ingen utomstående kan höra vad som sägs."
Nej... det är inget skämt!

 

 

 
* * * 
För att inte tala om det nya påfundet med att operera in ett chip i handen, vilket sprider sig likt en löpeld över landet. Samtidigt som folk värnar om sin integritet och klagar på allt och alla som stör den... och så gör dom detta? Chipet gör dom utan tvekan tillgängliga för storebror staten på ett sätt som ingen kan föreställa sig. Inom tio år "förutspår" teknikfolk att ALLA svenskar, i alla åldrar, har ett chip. "Varför inte sätta in ett direkt på BB" läste jag någon säga. Öh?
Räkna inte med mig!
 

* * *