El-allergi? Men herregud... sluta kalla det för allergi!!!

I Svenska Folkhälsomyndighetens miljörapport 2001 berörs överkänslighet för elektromagnetiska fält med några enkla rader. Det kallas också i rapporten för el-allergi. Det är ingen allergi och det handlar inte om el! Om det hade handlat om allergi hade en enkel antihistamintablett fixat symptomen, vilket det inte gör. Om det handlat om el skulle vi få tolka det helt annorlunda, eftersom vi människor i elektriska varelser och drivs av korta intensiva elsignaler i allt vi gör. Att köra en spik i ett eluttag finns det nog ingen som kan göra utan att reagera, så att vi är känsliga för kontakt med el - DET är en sanning som gäller varenda levande varelse på denna jord! Men allgeriska?
 
I Svenska Folkhälsomyndighetens miljörapport 2001 kan vi läsa:
""Den idag befintliga forskningen rörande eventuella hälsoeffekter till följd av exponering för strålning från mobiltelefoni eller angränsande frekvensområden har utvärderats i flera sammanhang. Den senaste större genomången har gjorts av en oberoende expertgrupp tillsatt av den engelska regeringen. Gruppen kommer fram till i huvudsak samma bedömning av litteraturen som tidigare expertpaneler. Man skriver sammanfattningsvis att för exponering under befintliga gränsvärden indikerar en sammanvägning av forskningsresultaten så här långt att några negativa hälsoeffekter inte föreligger för den allmänna befolkningen.""
 
Lite längre fram i texten står det:
"För de mest lågfrekventa, de kraftfrekventa, fälten som förekommer i samband med produktion, distribution och användning av elektricitet, är det väl känt att elektriska strömmar kan induceras i kroppen och att dessa, om de blir tillräckligt starka, kan ha akuta effekter till exempel på nervsystemet. Mot sådana effekter skyddar befintliga gränsvärden. De exponeringsnivåer som förekommer i den allmänna miljön ligger flera storleksordningar under gränsvärdena."
 
 * * *
Nu ska vi ha lite utbildning i hur människokroppen fungerar. Till att börja med... VI ÄR ELEKTRISKA VARELSER!
Hela vår kropp är i elektrisk kontakt med vår egen jords yta. Vår kropp är en relativt bra ledare. Vår hud och jordytan utgör en kontinuerligt laddad yta med samma elektriska potentsial.
Nobelpristagaren Albert Szent-Györgyi, ungersk biokemist sa: "Livet är för snabbt och obestämbart för att förklaras av långsamma kemiska reaktioner och nervimpulser. Proteinerna är den skådeplats där livets drama utspelar sig och aktörerna är små och mycket rörliga enheter som elektroner och protoner".
 
Elektroner är en elementarpartikel med en negativ laddning.
Proton är en positivt laddad subatomär partikel.
Positivt och negativt. I en ständig dans. För att skapa en fullkomlig balans. 
 
En av de primära elektriska enheterna i vår kropp är hjärtat. Varje slag utlöses av en elektrisk signal inifrån hjärtmuskeln, en aktivitet som registreras när du genomgår en ekg-undersökning hos din läkare. Varje signal, vilken upprepas utan uppehåll under hela Din livstid, passerar genom hjärtats kretssystem. Detta i sin tur gör att hjärtat drar ihop sig och pressar blodet genom hjärtkamrarna och sedan ut i kroppen. Vid hjärtstillestånd stannar kroppen upp och skador på hjärnan och dess elektriska central kan bli bestående och allvarliga.
 
Elektromagnetisk strålning (ems) är en vågrörelse som fortplantas i tid och rum. Strålningens utbredning  består av ett elektrisk och ett magnetiskt fält. Denna strålning påverkar utan tvekan vår kropp.
I dagens moderna samhälle har det visat sig inte minst genom en stor ökning av arytmi.
 
Arytmi eller hjärtrytmrubbningar är samlingsnamnet för de tillstånd där hjärtat inte följer normal rytm. Hjärtat kan slå för fort, för långsamt eller oregelbundet . Det som kallas hjärtflimmer eller förmaksflimmer är en av de vanligaste rytmrubbningarna. Arytmi kan ge så svåra symptom att hela livshållningen förändras och kan i värsta fall leda till hjärtstopp och död. Plötsligt hjärtstopp innebär att hjärtats pumpförmåga av oväntad anledning upphör och den drabbade förlorar medvetande och är utan livstecken. Båda dessa fenomen ökar i dag ständigt.
 
På Hjärtlung-fondens hemsida kan vi läsa: "En hjärtsäker zon skapar trygghet. Med en växande efterfrågan att hjärtsäkra arbetsplatser och andra offentliga miljöer finns nu en svensk standard som beskriver hur man använder en hjärtstartare och vad som gäller för att en plats ska vara en Hjärtsäker zon".
 
Varje dag drabbas ungefär 27 personer av hjärtstopp i Sverige. En av dem överlever. Det är alltså ca 10 000
människor per år i Sverige som får plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus där bara ca 500 av dem klarar sig.
I England sker en ökning med cirka 200 000 fall av förmaksflimmer årligen. Orsaken till förmaksflimmer är enligt forskarna" tyvärr till stora delar okänt" och i dag drabbar det gamla svaga individer likväl som unga fullt friska.
Vid flimmer har de elektriska impulserna i hjärtat kommit i oordning. Detta gör att förmaken ”flimrar” med en hastighet som ofta är högre än 400 slag per minut. Den pumpande förmågan i förmaken går förlorad och även kamrarna slår snabbare än vanligt vilket leder till en ökad puls som oftast är oregelbunden.
 
Det finns i dag över 10 000 kontrollerade och registrerade hjärtstartare i Sverige, och antalet ökar hela tiden.
 
Vi återgår till vad forskarna säger om arytmi/plötsligt hjärtstopp och varför den ökar så i dag.
"Orsaken till förmaksflimmer är enligt forskarna tyvärr till stora delar okänt..."
 
Med allt det jag skrivit ovan i minne och med den information som finns om elektromagnetiska fält och dess enorma spridning/ökning i dag tror jag nog att jag inte är så långt ifrån sanningen om jag säger:
Det är den mycka mobila strålningen som ligger till grund för den ökade mängden arytmi-fall i dag.
 
Och många, många andra symptom som vi människor dagligen drabbas av...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mobilstrålningen!

Var har du hört det?
Hur vet du det?
Var finns den fakta som säger att mobiler är skadliga?
Hur kan du veta så mycket när jag aldrig hört något?
Konspirationsteorier - tror du på sånt?
Elöverkänslighet? Hahaha, du menar psykiskt sjuk?
 
Ja, variationerna är många på det jag möts med när jag någon enstaka gång vågar yttra att det "kanske inte är så bra att du låter barna sitta så länge med mobilen/paddan/datorn osv"...
 
Det finns massor av forskning från oberoende forskare och läkare världen över. Du kan (om du är intresserad) gå in på Kalle Hellbergs sida Maxicom.se och få tag i flera intressanta länkar att gå igenom.
 
http://www.maxicom.se/Forskningsrapporter.php
 
Vi som är intresserade av att ta reda på dessa risker vet naturligtvis mer än Du som inte är intresserad av att veta. Det är precis som med allting annat. Jag vet inte ett skit om fotbolls-EM som pågår just nu. Men fråga den inbitne fotbollsälskaren så vet han massor. Hur skulle det låta om jag då sa till honom:
- Hur kan du veta så mycket? Var har du hört det? Var finns all den informationen du slänger ur dig?
 
Jo, faktiskt lika korkat. För om Du är intresserad då tar du reda på det du vill veta. Men det blir inte lättare när myndigheter och makteliten i vårt land gör allt för att tysta ner, lägga locket på. Av en enda anledning - PENGAR!
 
Europarådets tog tag i detta med strålningsrisker och skrev en resolution 2011 med nr 1815. Den uppmanade medlemsländerna att informera brett om risker med trådlös teknik och kraftigt sänka gränsvärdena. Varför har dom gjort det? Och varför hör vi inte talas om detta här hemma?
 
Jag lämnar ämnet för denna gång och ber Dig som vill veta mer att klicka på länken ovan och utbilda dig. 
 
Ha en trevlig sommar alla Ni därute! Och de enda vågor du bör surfa på i sommar är vattenvågorna - inga nätvågor...
Och, glöm inte att andas djupt...
 
 
 
 

Aj aj aj!

Artros... 
Jo, jag har artros. För en dryg vecka sedan var jag i Halmstad och bytte knä. Ett helt nytt knä. De såga bort delar av det gamla och satte dit ett nytt. Smärta har för mig fått en helt ny betydelse.
Kräktes av det långtidsverkande morfinet redan första dagen och tackade därför nej till det vid hemfärd. Åkte alltså hem med korttidsverkande morfin och alvedon.
Mycket dumt beslut!
 
Ringde till Halmstad och fick recept på långtidsverkande efter en vecka, och vips - så la sig smärtan. Jävla mediciner!!!
Hatar att äta mediciner, och nu har jag tryckt i mig två sorters morfin, en inflammationshämmande och 665 mg alvedon x 2... flera gånger per dag. Magen? Ja den mår skit naturligtvis. Men men... det går åt rätt håll.
 
I vanliga fall har jag inte mycket till övers för sjukvården. Främst när det gäller förebyggande friskvård, vilket de har mycket liten eller ingen kompentens i alls. De gör allt tvärtemot - men vill väl att vi ska vara lite lagom sjuka hela tiden kan jag förstå. För att läkemedelsverket ska gå runt... eller?
 
Men när det gäller kirurgi och rena praktiska behandlingar så måste jag säga att läkare är fantastiskt duktiga. Länkar nedan till en animerad film som visar ingreppet i mitt knä. Samtidigt som jag uppmanar Er alla:
 
- Rör på er, ät nyttig mat. Inte halvfabrikat och härdade fetter. Det sätter sig på leder och blodkärl. 
Jag åt mig till min artros och mina besvär de första 40 åren i mitt liv - tills jag började med friskvård och träning på heltid. Men då var det för sent. Knät visade de första tecknen strax efter 40. Nu har jag fyllt 60 och har ett nytt knä. Det andra är ok än så länge. Men nu kommer jag göra allt jag kan för att slippa gå genom detta helvete en gång till. 
 
Ha en fin helg alla Ni därute... och som sagt... RÖR PÅ ER!!!
 
https://www.facebook.com/ScienceNaturePage/videos/828889653909961/?pnref=story