Galor och insamlingar!

Alla dessa insamlingar. Världens barn, Bröstcancer, Prostatacancer osv.
Vi har aldrig haft så många svältande och fattiga barn i världen som nu och antalet bröstcancer och prostatacancer ökar varje år. För att inte tala om hjärntumörer. Medan vården slår sig för bröstet och säger att de aldrig "räddat så många från cancer som man gör nu".
Och samtidigt samlar vi in pengar, ordnar galor och annat för att hjälpa!
 
Hur kan det va möjligt att det är så illa ställt med forskning, vård och antalet ökade cancerfall i dag - när vi genom åren har samlat in så mycket pengar till Cancerfonden? Borde det inte vända snart? Om inte... Varför reagerar inte någon? Varför fortsätter folk skänka alla pengar?
 
Är det inte dags snart att ta reda på orsaken till cancer, att ta i med hårdare tag mot regeringar som inte tar hand om sitt folk, att sätta hårt mot hårt? Tänk va mycket lidande vi skulle slippa.
 
När det gäller cancer så läggs hela tiden fokus på nya behandlingsformer, nya mediciner. Att de stora läkemedelsföretagen sponsrar insamlingarna världen över när det gäller bröstcancer är ju känt. Även det faktum att våra politiker är livrädda för att "stöta sig" med andra länders politiker. 
Och nu har Barncancerfonden insett att det saknas personal och resurser för att ta hand om det kraftigt ökande antalet cancersjuka barn.
Leukemi är vanligast, därefter hjärntumörer. Men var hittar man alla de artiklar eller rapporter som frågar VARFÖR det är så??? Ingenstans! 
Att mobil teknik orsakar hjärntumörer redan i fosterstadiet - det är ju inget vi behöver tala om. Det är ju konspirationer... Suck!
 
Detta är direkt kopierat från Barncancerfondens egen webbplats: 
"Barncancervården saknar personal, många experter faller för åldersstrecket, tillströmningen av vårdpersonal saknas…
En av fem barnonkologer är över 60 år.
80 procent av sjuksköterskorna saknar specialistutbildning.
Varje år drabbas drygt 300 barn av cancer i Sverige.
Runt 1000 barn är under cancerbehandling varje år
I genomsnitt 8 av 10 överlever sjukdomen *
De vanligaste cancerformerna hos barn är leukemi (drabbar cirka 30 procent) och hjärntumörer (drabbar cirka 28 procent).
Barncancerfondens granskning visar att barncancercentrum i södra Sverige drabbats hårdast av både personal- och platsbrist."
 
(Funkar inte länken så kopiera den och lägg in den i adressfältet, då kommer den fram)
 
Läs gärna länken ovan, där det berättas om läkemedelsföretagens inblandning i Rosa bandet. Rosa bandet sponsras till största del av läkemedelsjättar. Självaste Breastcancer Awareness Month – det vill säga urmodern till den kampanj som pågår nu i oktober – sponsras till största del av företaget AstraZeneca och ett av deras främsta syften är att uppmuntra oss till att gå och göra regelbundna mammografi-kontroller.
 
Har själv gjort en enda mammografikontroll. Aldrig mer. Insåg på plats att detta skadar mer än det hjälper. Trycka ihop ett bröst och sen bestråla det? Men, det är ju bara konspirationer när oberoende läkare varnar för detta och menar att undersökningen i sig skapar fler cancerfall än den upptäcker.
 
Världens barn? Ja där har vi alltså en insamling till. Hur kan vi i dag ha fler sjuka, svältande och utsatta barn än någonsin, när vi runt om i världen samlar in pengar och gör så mycket för att hjälpa? Ja, kanske vi gör fel? Kanske vi borde gå på orsak istället för verkan. Istället för att skänka pengar borde vi kanske försöka påverka våra politiker till handling? Alla dessa utredningar, konferenser, "vänliga påtryckningar" länder emellan - vad gör dom egentligen för nytta? Nej! Ta fram stora släggan direkt och smocka på bara.
 
"Tack vare ett rekordstort engagemang från såväl privatpersoner och företag samlade Cancerfonden under 2015 in 609 miljoner kronor. Det enorma engagemanget och givarviljan har gjort det möjligt för Cancerfonden att avsätta 449 miljoner kronor till svensk cancerforskning."
 
26,3 % - dryga 160 miljoner - av de insamlade medlen går till administration hos Cancerfonden.
Ja tänk - va vi är givmilda!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: