Politiker, Pokémon och Karolinska!

Vad har Politiker, Pokémon och Karolinska gemensamt?
De leker med våra pengar!
 
Allvarligt???
 
Universitetskansler Harriet Wallberg fick nyligen gå efter Macchiarini-skandalen på Karolinska institutet. Hon fick lämna både KI och ledamot i Nobelförsamlingen. Som tack för sitt "slarv" får hon 5,9 miljoner kronor och ett toppjobb som tröstpris för att hon misskött det förra, ett beslut förankrat hos Gustav Fridolin (mp)... och han är ju politiker. Och vems pengar är det hon får? Jo, Dina och Mina!
 
Samtidigt har vi Riksdagens högtidliga öppnande, med bl a prins Daniel på plats. Och vad gör då (s) representant Monica Green under tiden Löfvén håller sitt tal? Jo, hon letar Pokémon - på betald arbetstid. En lön som Du och Jag står för!
 
Och hon är inte ensam i politikerkretsar att göra så, tro´t eller ej! Både i Sverige och utomlands. Har dom inget annat att lägga energi på? Dessa folkvalda?
 
Regeringen slänger svenska folkets skattepengar omkring sig, hej vilt. Utan någon som helst urskiljning. År ut och år in. Spelar ingen roll vilket parti, alla är likadana. Hur f:n tänker dom egentligen? Eller är det just avsaknaden av en inre dialog som är orsaken? De tänker inte alls?
 
Nintendo, det stora spelföretaget som skapat Pokémon, tjänar 94 000 Skr i minuten. Jo, det är sant. Det är förmodligen det spel som dragit in mest pengar i hela världshistorien. Att barn och tonåringar faller för frestelsen och grupptrycket och dras med i jakten på Pokémon kan man till viss del förstå. Men vuxna människor? Politiker? Suck...
 
Förtroendet för både Karolinska och svenska politiker är i bott, och ingen av de inblandade verkar bry sig det minsta. Usch, tvi och helig ilska! Blir så trött!!!
 
 
 
 

Kommentera här: