Politik - förstår faktiskt ingenting av det!

Politik- vad är det egentligen? Om man kollar Wikipedia så står det:
 
"Politik betyder ursprungligen 'statskonst', och avser som regel alla de åtgärder och handlingar som hör till det allmänna livet (kommuner, stater, mellanstater), och inrymmer allt från diskussioner om offentliga angelägenheter till statlig verksamhet och organisation."
 
Men vad är då resultatet av det aktiva politiska arbetet?
 
Ojojoj, listan är gigantisk. Men just nu, i dag, har jag hängt upp mig på det här med våra pengar, fysiska pengar. Våra kontanter!
 
Kontanterna ska bort. Sverige är i dag främsta landet i världen som blint strävar mot att ta bort kontanterna i samhället. SAMTIDIGT har man just nu gett ut nya sedlar och mynt. Bara här faller allt! Varför?
För att locka fram alla pengar som ligger i "madrasser", spargrisar, myntbukar och annat, eller?
Ja, det kan inte vara så mycket. Svartjobb då? Tror INTE det hjälper där heller.
 
Dagligen läser vi om folks uppgivenhet över att inte kunna växla in ogiltiga sedlar och mynt. Bankar som inte längre tar emot kontanter. Betalningar som krånglar när inte kontanter kan tas emot. Och jag blir så trött, sååå trött!
 
När man sätter på tv´n och kollar på Lyxfällan, då är det just kontanterna dom använder för att få människor förstå pengars värde. Och det är ju faktiskt så det är. Pengar på ett konto säger egentligen ingenting. Kreditkort innehåller för många pengar som "är deras". Har t o m träffat en yngling på 15 år som på fullt allvar sa: "Jag tänker inte jobba när jag går ur skolan, jag ska ha bankkort istället"!
 
Vet verkligen våra politiker vad dom ställer till?
 
Dom skyller på rånrisken för bankerna. Dom säger att vi måste hänga med i utvecklingen. Dom säger också att kontanter måste bort för svartjobbens skull, så staten får in sin moms. 
Okej. Rånrisken har nu istället flyttats över till affärer och privatpersoner - främst våra gamla och försvarslösa. Äldre med rollator, på väg från bankomater, är i dag mest utsatta. 
Utvecklingen? Tillåt mig småle! Hur många gånger har inte kassörskan haft problem när hon ska ta betalt? Den nya tekniken är INTE trygg! (Här kan man jämföra med mobiler. Ner med det fasta nätet och in med ett mobilnät - som INTE fungerar. Åh så bra den nya tekniken är).
Svartjobb? Hahaha! Så aningslöst och korkat. Som om det skulle ha nån skillnad. Att byta tjänster är också svartjobb och DET sker hela tiden. Elektrikern fixar elen och snickarn ger en altan tillbaka. Massören masserar och får lite ekologiskt kött istället. En lärare pluggar lite med din son i hemmet och pappan byter avgasrör på lärarns bil som betalning. Detta kommer aldrig staten åt, aldrig! Sen har vi alla andra traditionella svartjobb. Betala vid sidan om är mer en regel än ett undantag i dagens samhälle. Och då är det kontanter som gäller - var nu dom kommer ifrån. Förmodligen samma sedlar som cirkulerar hela tiden. Och allt fusk med ROT-avdrag. Jösses vilken soppa!
 
Men nu till det riktigt lustiga i kråksången. Att inte erbjuda kontanta tjänster i samhället är och förblir ett LAGBROTT! Jo, det är det. Enligt vår Riksbankslag är kontanter ett lagligt betalningsmedel i Sverige. Något som våra politiker fullkomligt skiter i, tydligen. Eller tänker de ändra lagen?
 
Politik är pengar. Pengar är makt. Makt är pengar. Pengar är politik! 
 
 
 
 
 

Kommentera här: