SSI VARNAR???

Svenska Strålskydds-Institutet skriver så här i en artikel i Aftonbladet. Artikeln behandlar ev fosterskador och gravida. Att strålningen stör hjärtat på ALLA oavsett ålder och kön, född eller ofödd tycks gå dom helt förbi, men... vad är det egentligen dom säger här? Säger dom att det kanske inte är helt ofarligt. Wow!
 
Citat ur artikeln i Aftonbladet lite längre ner i flödet:
""– Det är kraftiga elektromagnetiska pulser som hjärtat plockar upp, det händer på alla människor, säger Bertil Persson.
De problemen är bara temporära enligt honom.
Men på lång sikt kan det vara allvarligare.
– Vi har upptäckt grava effekter i försök på råttor, hjärnceller dör. I slutändan skulle strålningen kunna leda till utvecklingsstörningar, säger Bertil Persson.
Strålskyddsinstitutet (SSI) har skickat vidare rapporten till experter innan de kan ta ställning till den.
SSI har sedan tidigare rekommendationen att man ska vara försiktig med mobilanvändingen – oavsett om man är gravid eller inte.""
 
Att problemen skulle vara "temporära" rimmar ganska illa med alla hjärtstartare som i dag finns i varenda butik, gathörn och gym. Att våra myndigheter och forskare skrämmer mig är ju ingen nyhet, inte heller att dom verkar vara rent korkade och högt uppe i det blå alternativt mutade av industrin. Men att dom nu med stor försiktighet vågar gå ut och säga att det kanske, kanske, kanske inte är heeeelt ok att använda mobil? Ja, det är verkligen nytt för mig!
 
Ha en fin sommar gott folk! 
 
 

Samlade läkarvetenskapen skrämmer mig!

Vid TV´n i går morse fick jag en chock.
En läkare och neuroforskare  Mouna Esmaeilzadeh stod i Nyhetsmorgon, med en burk innehållande en människohjärna, och skanderade att vår hjärna är uråldrig och behöver uppdateras... med mobil teknik!
Hon påstod att vår hjärna inte utvecklats på 50 000 år?! Med tanke på att den moderna Homo sapiens funnits i 125 000 år känns det uttalandet mycket märkligt. Om inte vår hjärna utvecklats på 50 000 år? Hur har då världen kunnat utvecklats?
Hon menar att den fungerar precis som den gjorde för 50 000 år sedan och behöver därför bättras på. Och då helst med en mobil teknik som hon då tyckte var oerhört fascinerande. Hon gick nästan upp i falsett och var så på hugget att hon knappt kunde behålla tråden i allt hon sa. Peter Jidhe sa när hon var färdig: 
"- Jag måste nog smälta det här en stund". Han såg helt matt ut.
 
Nåväl, denna teknik hon talade om används redan på försök och har då hjälpt blinda människor att se. En omvandling av signaler sker i hjärnan och bilden framträder då på tungan på den synskadade. Men det förutsätter nog att personen ifråga inte föddes blind. För annars kan dom ju inte ha referenserna som krävs för att tolka avtrycket på tungan. Men visst. Det är jättebra om vi har teknik som förbättrar för olika handikapp. Men att därifrån mena att vår hjärna är uråldrig?
 
Om nu denna teknik ska förbättra vår hjärna, hur ska det då gå till? Ska tekniken falla från himlen ovan rakt ner i knät på forskarna? Nej, naturligtvis inte. Den måste ju "forskas" fram, studeras, analyseras, prövas. Och vilka ska göra det? Jo, forskarna så klart. Och hur ska dom göra det? Jo... gott folk... dom ska använda sin hjärna! En hjärna som alltså är uråldrig och måste uppdateras. Hua mig. Korkat så det förslår. Tror nog att det är forskarnas hjärnor som är brända - inte våra, inte Din och Min. För vi ser ju det rent komiska i det hela, eller hur?
 
Här nedan följer länken på inslaget i Nyhetsmorgon TV4. Hoppas nu bara den ligger kvar ett tag, så ni kanse inslaget och höra denna kvinnliga läkare.
 
https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3922641&utm_medium=social&utm_source=nyhetsmorgon_
fb&utm_campaign=nyhetsmorgon&linkId=39186767
 
Här är läkaren/neuroforskaren som uttalade sig om hjärnor och mobiler. Hon föreläser också om fördelarna med dagens teknik kontra vår hälsa (bilden). Hon har också sedan 2009 ett företag. Ett hälsoföretag med inriktning på djuågående hälsa. Här följer ett citat från intervju/artikel om företaget:
""Läkaren och forskaren Mouna Esmaeilzadeh är vd och grundare för Scilife Clinic, en privat klinik som kartlägger folks hälsa och potentiella riskzoner och därefter tar fram ett åtgärdsprogram. Kliniken har funnits sedan 2009, och allt började då Mouna Esmaeilzadeh, som nu är 32 år, arbetade inom vården.
– Det var frustrerande att se folk som var dödssjuka i sådant som kunde ha förhindrats. Jag ville se till att det inte hände någon i min familj. Så jag började leta efter en klinik som kunde tillgodose en mer djupgående hälsoundersökning, och tyckte inte att det jag hittade var tillfredsställande.""
 
MEN DEN MOBILA TEKNIKEN ÄR TYDLIGEN HELT TILLFREDSSTÄLLANDE ENLIGT DENNA KVINNLIGA FORSKARE?
 
 

Kan inte sägas nog ofta - Diabetes!

Det finns ingen annan sjukdom i världen som missbrukas så till den milda grad av den profithungriga läkemedelsindustrin som just Diabetes och då särskilt Typ 1.

När du fått diagnosen säger läkaren:

"- Nu måste du ta insulin resten av ditt liv!"

Hur är det ens möjligt att en läkare säger så? När dom VET att bukspottskörteln går att rädda?

Jo. Det vet dom. Men här är det Läkemedelsindustrin som styr diagnossättandet och förskrivningen. Bara dom och ingen annan!

Insulin innehåller:

Insulin på spruta innehåller också Zinkklorid (zink och klor), Glycerol (propantriol som också används i hudkrämer som bärämne för att krämen lätt ska gå genom huden), Metakresol (en Kresol som utvinns syntetiskt ur bensen och toluen, bensen är cancerframkallande och brandfarligt och tas upp i kroppens ämnesomsättning där den ofta tar död på naturligt förekommande ämnen som kroppen behöver), Natriumhydroxid (kaustiksoda), Saltsyra och vatten. Men det talas det aldrig om...

Typ 1 diabetes handlar i första hand om felaktig kost, stress och oro. Insulin är ett hormon som tillverkas i bukspottkörteln. Det utsöndras därifrån till blodet efter en måltid som ett svar på förhöjda nivåer av socker (glukos) i blodet. Människan har dock alltid en liten mängd insulin i blodet vilket håller sockerämnesomsättningen i balans. När bukspottskörteln indikerar att inget insulin längre tillverkas - då är den sjuk. Just det. SJUK! En sjuk bukspottskörtel ska tas om hand. Den ska hjälpas till läkning. Den ska ordineras rätt kost och vila! Men vad händer hos läkaren? Jo, du ordineras att ta sprutor med insulin och sen lämnas du vind för våg att fortsätta som förut. Frågar du mig så är detta "lättingfasoner" och "lojalitet" från läkarens sida. Lättingfasoner för att det är så jäkla enkelt att skriva ut insulin - istället för att ta ansvar som den läkare du faktiskt utbildat dig till. <Och lojaliteten? Ja inte ligger den gentemot patienten - nix, den ligger gentemot läkemedelsföretagen.

 Vill ni veta hur insulinet uppfanns? Varsågoda!

"I oktober 1920 fick den kanadensiske kirurgen Frederick Banting en idé om att matspjälkningsvätskorna från bukspottkörteln skulle kunna skada utsöndringen av det antidiabetiska ämnet från Langerhanska öarna. Genom att snöra av bukspottkörteln skulle man kunna stoppa tillflödet av näring dit. Då skulle körteln skrumpna och inte längre producera matspjälkningsvätskor. Därmed skulle de celler som antogs producera den antidiabetiska utsöndringen kunna extraheras utan att ta skada av matspjälkningsvätskorna.

Följande år, 1921, presenterade Banting sina idéer för den ledande diabetesforskaren i Kanada, Professor John Macleod vid Torontouniversitetet. Macleod hade inte stor tilltro till Bantings teorier. Trots detta lyckades Banting övertyga honom om att det var värt att försöka. Macleod ställde ett minimalt utrustat laboratorium till förfogande, samt tio försökshundar. Banting fick också en assistent, medicinstudenten Charles Best. De påbörjade experimentet under sommaren 1921.

Banting och Best började sitt experiment genom att ta bort bukspottkörteln från en hund. Det resulterade i följande:

- hundens blodsocker steg
- hunden blev törstig, drack stora mängder vatten och kissade oftare
- hunden blev svagare och svagare.

Hunden hade utvecklat diabetes.

På en annan hund snördes bukspottkörteln av för att stoppa näringstillförseln, så att körteln skrumpnade ihop. Efter ett tag avlägsnade de körteln, skivade upp den och frös in bitarna i en saltvattenblandning. När de var halvfrysta maldes och filtrerades de. Extraktet som blev fick namnet "isletin".

Extraktet injicerades i en hund med diabetes. Blodsockret föll, och den tycktes må bättre och bli starkare. Genom att ge hunden extraktet varje dag kunde de hålla den symptomfri.

Banting och Best visade sina forskningsresultat för Macleod, som blev imponerad, men ville göra fler tester för att bevisa att bukspottkörtelextraktet isletin verkligen fungerade."

Frederick Banting och John Macleod blev belönade med 1923 års Nobelpris i fysiologi eller medicin för upptäckten av insulin. De fick alltså Nobelpriset för en upptäckt som aldrig borde gjorts. Ett  (ursäkta uttrycket) rent jävla expreminent. Hade inte insulinet funnits i dag - då hade sjukvården varit tvungna att läka bukspottskörteln istället för att medicinera med insulin."

Humant insulin är alltså inget annat än frusen, torkad och mald bukspottskörtel. Hur vore det om dom lät körteln sitta kvar i kroppen istället?!?! Va!!!

Människans kropp är det mest fantastiska på denna jord när det gäller att läka sig själv - om den bara får en chans till det! En trött och stressad bukspottskörtel som lägger av ska läkas och stöttas med mat, vila och rutiner. Inte som nu - utrotas!

Samma princip gäller magsäcksoperationerna. Det är tydligen, enligt den samlade läkarkåren, bättre att stympa en människa för livet - än att lära dom äta och motionera från grunden. Ställa krav, tvinga! Dom är ju tvingade till precis samma sak EFTER operationen. Varför inte FÖRE istället? Jo, gott folk.Här är det återigen pengarna som operationerna genererar som är viktiga. Läkemedelsföretagen jublar!

PENGAR PENGAR PENGAR

Cirka 85-90 procent av de som har diabetes har typ 2-diabetes vilket gör den till den vanligaste diabetessjukdomen i Sverige. Förekomsten av typ 2-diabetes ökar med stigande ålder där 10-20 procent av befolkningen över 65 år får sjukdomen. Runt 50 000 människor i Sverige har typ 1-diabetes varav 7-8000 av dessa är barn. Varje år registreras cirka 400 nya fall, vilket gör att registret just nu innehåller drygt 10 000 patienter.  Man talar om den globala diabetesepidemin. För närvarande har cirka 250 miljoner människor diabetes runt om i världen och man räknar med att detta kommer att öka till 380 miljoner inom 20 år.

250 miljoner människor runt om i världen har alltså diabetes...

Kostnader för insulinbehandling:  Årskostnad för insulin vid en dos om 40 E per dygn = ca 5 000 kronor inklusive injektionsmaterial. Insulinpumpbehandling kostar ca 30 000 SEK per år för avskrivning av pump inklusive kringutrustning. Största delen subventioneras.

Vi behöver inte längre fråga oss var prioriteringen ligger.

Det förstår vi med all önskvärd tydlighet.

Men vad gör vi åt det?