Diabetes...

Insulin - som miljontals människor världen över är beroende av när de drabbas av typ 1 diabetes.
Vad innehåller själva produkten - mer än insulin?
Här har vi listan:
 
Zinkklorid (zink och klor)
Glycerol (ett bärämne som också används i hudkrämer för att krämen lätt ska gå genom huden)
Metakresol (en Kresol som utvinns syntetiskt ur bensen och toluen, bensen är cancerframkallande och brandfarligt och tas upp i kroppens ämnesomsättning där den ofta tar död på naturligt förekommande ämnen som kroppen behöver)
Natriumhydroxid (kaustiksoda)
Saltsyra
Vatten
...och så naturligtvis...
Insulin (Under lång tid behandlades diabetiker med insulin från gris. Grisens bukspottskörtel torkades, maldes och injicerades. År 1987 lyckades forskaren Herbert Boyer att transformera E. coli med den mänskliga genen för insulin. Bakterierna framställde kopior av mänskligt insulin som nu används istället för grisinsulin).
 
Därför undrar jag ibland...
Varför kan inte sjukvården se till att Bukspottskörteln blir frisk istället för att ersätta dess produktion av insulin med ett kemiskt framställt sådan? Och därigenom sakta men säkert bryta ner Bukspottskörteln och sätta den helt ur funktion?
Tycker det kan liknas vid att om man bryter ett ben - så gipsas benet! Och sen låter man benet vara gipsat livet ut?
Hur många skulle gå med på det?
Nej, då ser man till att läka benet och sen tas gipset bort.
Varför tar inte sjukvården tag i det egentliga problemet direkt? Tar reda på VARFÖR patientens Bukspottskörtel mår dåligt och lägger krutet där istället? Varför fokuserar dom inte på själva orsaken - istället för bara på effekten?
 
Kan det ha något med Läkemedelsindustrins intressen av att få sälja Insulin?
 
Har en väninnan som fick Diabetes typ 1 för några år sedan. Hon berättade för mig att hon inte visste vad felet var, när hon alltid var extremt trött och törstig hela tiden. När törsten slog till som värst köpte hon ofta en hel liter apelsinjos och tryckte i sig. Men herregud! Precis vad man INTE ska ge en skenande bukspottskörtel. Kanske, kanske hade hon kunnat hejda sjukdomsförloppet och gett sin hormonproducerande körtel en chans - OM sjukvården direkt hade satt henne på en strikt diet? Kanske hade hennes körtel haft en chans?
 
Men sånt får vi aldrig veta - eftersom sjukvården är så grymt snabba på att sätta in Insulin i alla lägen!!!
Själv blir jag bara förbannad när jag tänker på det. Bara för att det går att tillverka Insulin - så gör man hellre det, än ger våra kroppar en chans till självläkning.
Jag menar... när folk första gången kommer till läkaren och Diabetes konstateras - då är ju Bukspottskörteln fortfarande ett fungerande organ. Men istället för att hjälpa detta organ, behandla, underlätta och få det friskt igen så det åter kan producera det Insulin som kroppen behöver... så tar vården över hela ansvaret och pumpar i patienten konstgjort insulin som innehåller ämnena vi kan läsa överst i inlägget. Till slut skrumpnar Bukspottskörteln totalt och till slut dör den. Medan läkarkåren sitter där vid sitt skrivbord, med bister min och meddelar patient efter patient efter patient att: "Insulin är något Du måste ta livet ut"...
 
På bilden nedan ser ni i den röda cirkeln vad svenska staten betalat i förmånskostnader för just Insulin under åren 2012-2013. Det är nästan 2 miljarder. Detta bara på två år i Sverige. Sen tillkommer vad patienten själv betalat under samma tid. Vi vet ju också att Diabetes har ökat kraftigt de senaste åren. Att tänka på hur mycket Läkemedelsbranschen får in sammanlagt världen över - och hur mycket de fått in sedan Insulinet skapades år 1921 får tanken att svindla?
Samtidigt är det varje år 86 000 barn världen över som utvecklar Diabetes typ 1 - och deras Bukspottskörtel får aldrig en chans till läkning innan Insulin sätts in. Dom gipsar alltså ett brutet ben och tar aldrig bort gipset!

Detta är och förblir för jävligt!!!
 
(Skärmdump från SCB)
 
 
 
 
 

Kommentera här: