Pension - vilket skämt!

I april nu 2017 går jag i pension. Har inte några gigantiska summor i pension precis, faller under epitetet fattigpensionär. Jag har alltså valt att gå vid 61 år. Men, tänker fortsätta arbeta ändå. I och med att jag har så låg pension kommer jag inte upp i så stora summor när jag jobbar, att jag riskerar att få betala högre skatt.

Jag ansökte om jämkning hos Skatteverket och har fått det. Där meddelas att min s k "huvudbetalare" ska dra 21 % i skatt och övriga sidoinkomster ska dras av med 30 %. Så lång ok, men... och nu kommer det lustiga i kråksången.

Jag har fyra olika utbetalare av min pension. Något som staten beslutat i och med "privatiseringen" av våra pensioner. Det är min PPM, AMF, KPA Pension och SEB. I mina ögon är detta en och samma utbetalare eftersom dessa sammantaget utgör min pension.ELler hur? Men så är icke fallet. PPM som betalar ut den större delen av summan är min "huvudbetalare" och ska då dra av 21 % i skatt. Medan de andra ses som sidoinkomster (???) och ska dra av 30 % i skatt. Men, om jag jobbar någonstans och får inkomst därifrån - ja då är även detta en s k sidoinkomst. Öööh???

Nu fick fick jag således ett brev från AMF där dom säger att de inte kan dra av 21 % i skatt, då dom INTE är huvudbetalare. Men va f:n... dom betalar ju ut min pension? Förstår ni vad jag menar?

Skrev följande brev till AMF/S Dageryd:

""Hej!

Fick brev från Dig där du skrev att Ni inte är huvudbetalare gällande min pension.

Förstår inte hur man kan dela upp pensionen. Jag har fr o m april månad 2017 gått i pension. Alla summor jag får från olika fonder, ppm och annat är min pension sammantaget. Har jag pension - så har jag pension, eller? Därför anser jag att alla som betalar ut de olika delarna till min pension är huvudbetalare.

Det kan väl ändå inte vara den enskildes "fel" att staten valt att dela upp pensionen på olika aktörer?

Men ok. Jag förstår att de 53 kr det hela handlar om - skillnaden mellan 30 % eller 21 % i skatt - är en stor förlust för Er. 

Så för att rädda AMF´s ekonomi så får ni väl ta 30 % i skatt då.

53 kr??? Herregud!""

* * * * * * * * * *

Att vi har många fattigpensionärer torde väl inte undgått någon. Och att jag får ut en pension (sammantaget från alla aktörer) på 6200 kr efter skatt/månad är skandal. Jag har jobbat hela mitt liv och detta är vad jag får ut. Hade jag bott ensam kunde jag få bostadsbidrag och andra bidrag, men det går inte nu när jag är gift. Skit samma. Jag ska fortsätta jobba så länge jag kan stå på benen. Får se min pension som en slags trygghet, till de löpande utgifterna.

Att alla de som får en pension som ligger på och under EU´s gräns för "fattigdom" - 11 800 kr - borde vara skattebefriade är ett lågt krav. Men detta är inte aktuellt för våra politiker att ta ställning till. Dom tycker att de har gjort storverk, nu när Regeringen har gett pensionärerna ca 175 kr mer i månaden fr o m år 2018. Wow! Men de med lägst pension, de fattigaste? Där blir det ingen förändring... än. "Vi ska se över detta, tillsätta en utredning" säger Stefan Löfvén. Själv höjde han sin lön med 5000 kr i månaden för inte så länge sedan. 

Tack och lov har jag ett bra liv så jag klarar mig. Men alla andra? Alla ensamma som inte orkar?

Samtidigt som våra politiker sitter och utreder så går tiden, och våra pensionärer dör en efter en - utan att de fått njuta av den respekt de så väl förtjänar. Fy fan säger jag...

 

 

Jägare... vad är det för folk?

Skyddsjakt? Vad är det för ett j:a ord egentligen?
Skydda djuren genom att avliva dom? Men är det verkligen de vilda djuren som jägaren vill skydda?
 
Det jagas varg för att dom dödar hundar, det skjuts älgar för att dom går ut i trafiken, det jagas lodjur för att "hålla nere stammen", björnar för att dom är ett hot mot människor (?) och rävar för att dom sprider pest och kan smitta hundar... ursäkterna är många.
Men värst är väl ändå alla dessa jägare som hävdar att dom älskar jakten, inte för dödandet - utan för att det är så underbart ute i naturen?
Ja, jag kan hålla med om att det finns seriösa jägare. Absolut. Känner två stycken själv. De jagar med respekt och omsorg, söker upp skadade och sjuka djur. Sitter ofta på pass och släpper förbi stora fina älgtjurar med många taggar för att stunden senare kanske skjuta en av två kalvar som passerar med sin ko. Min gode vän satt också i fyra dagar på ett pass och väntade in ett trafikskadat rådjur när alla hans jaktkompisar sköt på alla rådjur de såg. Samma kille slänger tillbaka dom största kräftorna varje gång han fiskar kräftor. Allt för att de bästa generna ska föras vidare till nästa generation. Han har min största respekt för sin kärlek till jakt!
 
Men, dom flesta jägare är riktiga äckelpottor om ni frågar mig...
 
Har Ni varit inne på riktigt renodlade jaktsidor någon gång? Det har jag. FY FAN säger jag. Där frodas kommentarer som:
  • Jag fick ribba när jag såg älgen.
  • Det blev blött i byxan när jag fällde vargen
  • Att fälla en björn är bra mycket bättre än ett ligg med frugan
  • Jävlar va kåt jag blev...
  • Ett dött lodjur är en bra lodjur...
Osv osv osv.
 
Nu har det börjat skjutas kungsörnar i norra Sverige igen. Vad är det som händer? Och... kan ni tänka er. Under bilden på den döda Kungsörnsfamiljen stod en kommentar som verkligen tar priset:
  • "Kanske folk hatar kungsörnar så mycket för att dom tar katter?"
Om min katt blev tagen av en kungsörn skulle jag tycka det var
det bästa sättet nånsin för min katt att få dö på.
Istället för att bli ihjälkörd av en bil - som mina senaste
fem katter har blivit, med all den vånda
och plåga som det inneburit, både för katten och mig!!!
Inte tusan hör ni mig kräva att bilar ska förbjudas för det?
Näpp! Släpper jag ut min katt då får jag räkna
med att sånt händer... borde gälla även för jakthundar!
 
Jag är så uppgivet trött på människor just nu. Hur är det möjligt att man så totalt kan förlora respekten för djur och natur och inte minst - FÖR SIG SJÄLV SOM MÄNNISKA?!?! Vi människor är den ultimata parasiten - vi bara förbrukar och vi tillför absolut ingenting! Om alla människor skulle försvinna från Jordens yta i detta nu? Vad skulle hända då? Inte ett skit, tro mig!!! Världen skulle växa igen och djuren skulle få leva i fred, i symbios med naturen. Men den skulle inte gå under, nej! Undergången är det människan och enbart människan som kan ordna!
 
Förra året ansökte Jägarförbundet om att få skjuta Kungsörnar - för att de angrep deras hundar (ööhh??). De fick avslag på sin ansökan. Kungsörnen är och förblir fridlyst. Men, i veckan hände det ändå. Och det finns många hot mot våra örnar, inte bara jägare!
 
Kungsörnar är utrotningshotade -
men hundar och katter finns det gott om.
Valet är enkelt tycker jag...
 
* * *
 
 * * *
 
Faximil SVT 16 mars 2017 OBS en printscreen, går ej att klicka på filmen!
 
 
 
 
 
 
 
 

Känner inte igen mig i Sverige längre...

Att folk är ledsna, uppgivna, arga och till och med rädda - borde inte komma som någon överraskning för en enda politiker. Det som händer nu i vårt land är inget annat än en stor skandal.
Jag behöver inte räkna upp allt - är ganska säker på att Ni alla förstår vad jag menar.
När jag ser nyheter, läser tidningar eller kollar annan media - så känner jag inte längre igen mig. Jag känner mig som en främling i mitt eget land. 
 
Samtidigt finns det människor som fortfarande skriker om öppna gränser, att vi måste hjälpa andra människor. Att vi inte ska ha så stränga regler vid gränsen osv. Dom är nog inte så många, dessa Bror Duktig. Men dom skrämmer mig desto mer. Hur tänker dom egentligen?
 
Självklart ska vi hjälpa dom som är i behov av hjälp, renodlade flyktingar. Men dom är i underläge, dom kan inte ta sig hit. Kvinnor och barn blir kvar i hemlandet. Många av de som kommer till Sverige i dag är ekonomiska flyktingar som söker arbete och utbildning. Det är inget skäl för asyl!
 
Hur kan man missa allt våld, alla övergrepp, bedrägerier, ökade antal åldringsbrott och annat som bevisligen kommer från utländska grupper? För att inte tala om alla vägpirater (bilden) som kommer att dyka upp nu i sommar. Har själv stött på dom på småvägar flera gånger. Första gången stannade jag. Fy vad obehandligt det blev. Men lyckats åka igen, dock med en karl skrikandes jaga efter min bil. Och nej!!! Det är inte rasism att säga detta rent ut. Det måste sägas i klartext. För så länge vi fortsätter hymla om tillståndet i landet - så fortsätter SD att öka. Dom är nu näst största partiet i Sverige. Är det så vi vill ha det?
 
Till alla Er som fortsätter hävda att det inte finns några problem i landet Sverige, att övergreppen minskat istället för ökat, att ALLA som kommer hit går att hjälpa/utveckla/forma/integrera - till och med IS-krigare...
Till Er vill jag ställa en enda fråga:
 
- När ni går hemifrån, låser ni Er ytterdörr då? Det gjorde jag aldrig förr, men efter att ha fått oanmält besök ett antal gånger, haft folk stående i hallen utan förvarning? Ja, nu låser jag även när jag är hemma...
 
Det är hög tid att börja låsa ytterdörren på landet Sverige!