Boxer informerar!

I senaste Vi i VIlla finns en fråga från en Catarina hur hon ska få bättre täckning i sovrummet?
 
HJÄLP!
 
Och vad svarar Jakob Schenström, digital chef på Boxer henne? Jo, följande:
 
"Börja med att ställa routern någon meter från golvet med framsidan vänd mot sovrummet, testa dig därefter fram genom att vinkla routern på olika sätt för att se var du får bäst wifi-signal till sovrummet".
 
WiFi i sovrummet?   
Kommentarer överflödiga.
 
Nedan en faksimil ur senaste Vi i Villa samt en mycket talande bild som visar vad en mobil egentligen är - ett dödligt redskap!
 
 
  
 

Men hur tänker dom egentligen???

Föräldraansvar! Jag säger det igen med eftertryck...
 
FÖRÄLDRA-ANSVAR!
 
Det är och förblir föräldrarnas ansvar att reagera och påverka när det dyker upp saker som riskerar att skada våra allra minsta. Vi måste sätta gränser, säga stopp. Vi måste agera och påverka. Inte minst skolmiljön. Men, om man som nedan föräldrar inte har förstått problemet? (Bilden en faksimil från Vi i Villa nr 8/17) Ja, då ligger barnen jäääävligt risigt till. För att inte säga... katastrofalt risigt till.
 
Att sitta i en soffa och gladeligt utbrista att man är uppkopplad "hela tiden" är för mig fullkomligt obegripligt! Att vara så tacksam för en fiberinstallationen som den aldrig viker sig, att den finns där säker heeeela tiden? 
 
Barnen är 4 och 8 år. De sitter med sina paddor och spelar flera timmar om dagen tydligen. De sitter med paddan i knät, precis över sina genitalier. De genitalierna som förhoppningsvis ska ge de stolta och glada föräldrarna barnbarn i framtiden. Men tji får dom. Det blir inga barnbarn där inte. Vetenskapen har bevisat med all önskvärd tydlighet att spermier försämras, minskar i antal och t o m dör av mobil strålning. Men denna informationen söker nog inte Henrik och Kristina upp på nätet. Nej! I den här familjen är det Minecraft som gäller för barnen - på var sin padda. 
Pappa Henrik är lärare och mamma Kristina är arbetsterapeut. Två yrken som verkligen borde uppdatera sig på riskerna med tekniken. 
 
Blir så ledsen över deras oförstånd, deras aningslöshet, deras okunniga icke-ansvar för sina barn. Det är ju så enkelt. Googla på Strålskyddsstiftelsen och läs deras information. En stiftelse som inte har något politiska eller ekonomiska intressen. En stiftelse som enbart jobbar med att ta fram riskerna med tekniken, väl grundad på forskningsrapporter från helt oberoende forskare världen över. Inga intressen i mobilindustrin över huvud taget. Bara en genuin vilja att informera människor om den största hälsokatastrofen genom tiderna, det största missbruket som drabbat mänskligheten någonsin och den största ekonomiska vinsten som landat i en industris knä alla kategorier. Amen!
 
 

Buddhister...

"Militanta buddhister"???
Vad är det för något? Men tydligen finns dom i Burma och håller just nu på att jaga ut alla muslimer ur landet. Etnisk rensning säger nyheterna. Död, våld och övergrepp i dess väg.
Förstår inte alls detta???
För mig är en buddhist Dalai Lama. En religion som själva lnge varit på flykt undan Kinas övergrepp i Tibet. Men i Burma och tydligen också Indien är dom militanta?
Världen har blivit helt upp och ner vänd!
 
Dalai Lama gick så sent som i går ut och meddelade att han kan tänkas lämna sitt uppdrag som Tibetansk andlig ledare om det skulle rädda folket i Tibet. Han anklagas nämligen av Kina att ligga bakom alla upplopp bland tibetanska buddhister. Vilket i sin tur skulle betyda att Tibet inte vill bli fritt från Kina - att det bara är Dalai Lama som piskar upp stämningen... enligt Kina. Öh?
 
Västvärlden bryr sig inte om Tibet.  Dom är måna om att värna goda relationer med den ekonomiska bjässen Kina. Och ni när våldet eskalerar i Burka och de "militanta buddhister" som finns i det landet jagar ur muslimerna - då uppmärksammas detta dagligen till och med här i lilla Sverige. Visserligen är detta en snabbt eskalerande flyktingkris där tusentals människor flyr till bl a Banladesh. Och man ska ju som alltid "inte ställa grupper mot varandra" som det heter.... men de tibetanska buddhisterna och munkarna skiter ju media i och har alltid gjort.
 
Nåväl. Denna lära om kärlek, förståelse och anti-våld som Dalai Lama förespråkar stämmer tydligen inte in på alla buddhister - vilket jag i min lilla naiva hjärna trodde. Buddhismen säger att det inte finns någon Gud, att buddhismen inte är någon uttalad religion utan att alla människor själva ska ansvara för sina handlingar och att man ska göra gott mot sin nästa.
En underbar lära. Och Dalai Lama är en fantastisk människa. Men människor är som dom är...
Lite mörkrädd blir man dock!