Man vill bara ge upp!

När man ser reklamfilmer såsom den länkade nedan - då tappar man bara orken. Orken att försöka få människor att förstå hur viktigt det är att vi får behålla vårt fasta telefonnät, OCH hur farlig mobilen är.
Har vi bara mobiltelefoner att ringa med uppstår följande:
* INGEN, med symptom av trådlösa nät eller boende i glesbygd, kan längre ringa i telefoner.
* Är det strömavbrott och du av någon anledning inte har laddat din mobil - då kan du inte ringa SOS/112. Vanliga fasta nätet störs ej av strömavbrott, därför måste du alltid se till att ha mobilen laddad, då du inte hinner ladda den vid akuta situationer.
* Små barn är tvingade att använda mobilen och kan inte under sin uppväxt använda fast nät, vilket ökar risken för skador. Förresten, vaddå "risken för skador" - det är ju ett faktum att barn skadas....
Sen har vi då våra tanklösa politiker. Den senaste i raden har på direkt fråga om fasta telefonnätet svarat följande:
 
Hej,
tack för ditt brev till Folkpartiet liberalerna. Vi tycker självklart att det
är viktigt att alla människor i Sverige har tillgång till telefoni. Alla ska kunna använda telefoni i samället. Regeringen har därför bland annat avsatt medel för att konsumenter och småföretagare i glesbygd ska få fortsatt tillgång till telefoni. För att se till att hushåll har telefoni har regeringen gett Post- och telestyrelsen i uppdrag att snarast se till att de som har haft tillgång till fast telefoni, men nu saknar det, får tillgång till det om de begär det. Regeringen har avsatt flera miljoner för detta och PTS har upphandlat lösningar för de personer som tidigare blivit av med sina telefonilösningar. I de fall där det är så att någon inte har telefon har alltså PTS möjlighet att upphandla detta.
Jag hoppas att detta är ett svar på dina frågor.
Mvh
Anna Prucha

http://www.youtube.com/watch?v=I_SShopMGRQ

Har inte denna Anna sett ovanstående reklamfilm???
Nåväl, titta vad bolaget 3 anser att vi ska göra med det fasta nätet. Jag blev uppriktigt ledsen. Samtidigt undrar jag om inte detta är ett brott mot de Mänskliga rättigheterna? Elkänslighet (mot trådlös teknik) har ju klassats som ett handikapp. Vad skulle folk säga om man  på samma sätt hånade något som blinda, rörelsehindrade och psykiskt handikappade behövde i sin tillvaro? Om man skulle "riva" allt som gav dem trygghet och samtidigt sitta och hånskratta (precis som killarna i bilen gör i reklamen). För det är precis vad det fasta nätet är för alla elöverkänsliga och folk i glesbygd - en trygghet. En trygghet som borde värnas av alla.....
Att reklammakarna dessutom använt sig av Kärnkraftsmotståndarnas logga och bytt ut texten till "Telefonjack - nej tack" visar bara på ett bedrövligt dåligt omdöme.