Ingen dålig lönehöjning!

År 2006 uppgick hovets apanage till 48 miljoner kronor. I år var det 94 miljoner och till nästa år 2010 önskar kungen höjning till jämna 100 miljoner. Bl a för att båda döttrarna ska gifta sig.
Detta är mer än en fördubbling på 4 år. Vad är det som blivit så mycket dyrare i Hans Majestäts tillvaro som ursäktar denna höjning? Boendet, bensinen, maten, kläderna? Har han skaffat sig fler anställda? I så fall varför?
Hovet behöver inte redogöra för sina kostnader, märkligt bara det. Inte heller kan man döma kungen för något brott. Så om han nu gjort sig skyldig till ekonomiskt lurendrejeri - står vi där handfallna och kan inget göra.
Är det verkligen en sådan man vi vill ska representera Sverige utåt?
Dessutom kan ju tilläggas det faktum, att våra annars så kritiskt undersökande svenska journalister bara ser på, och blir alldeles till sig i trasorna om de får en stund på tu man hand med Carl Gustaf. Istället för att ifrågasätta kungahuset, apanaget och allt därikring, följer de lydigt etiketten och bockar snällt när kungafamiljen passerar.
Förresten... betalar kungen något skatt? Hundra miljoner plus inkomstskatt och sociala avgifter - då hamnar vi över 150 miljoner! Vem betalar kungens pension? Har han sparat själv? Var kommer dom pengarna ifrån?
Allt som vi vanliga medborgare reglerar med skattepengarna tar kungen också del av, eller hur? Är det rätt? 
Vi ser på en del medborgare som går på bidrag som parasiter. Apanage är också bidrag. 

Nu säger en del att kungen gör reklam för Sverige och hjälper till med handelsförbindelser och annat. Vad för slags människor imponeras av kungahuset? Ett slutet sällskap som solar sig i glansen av varandra, festar och dricker ihop och sen med ett handslag bekräftar affären. Ska det inte behövas mer? Suck!