Martin, Martin, Martin....... vad håller Du på med Martin Lidberg?
Först är du Powerades ansikte utåt... en energidryck som inte innehåller nånting? Inget av värde i alla fall... Och nu, nu är du med och gör reklam för Becel, för vi ska "vara rädda om våra hjärta"???

Martin Lidberg, proffsidrottare och sundheten själv. Hur sjutton kan han låna sig till dylikt? Vet han inte hur farligt det är med energidrycker av alla slag? Han vet i alla fall inte hur värdelöst det är att ha margarin (växtsteroler)i maten?

Några vetenskapliga bevis på verkliga hälsofördelar av tillsatta växtsteroler finns inte. Men Becel har en lysande marknadsidé. Få folk att tro att deras kemikaliefyllda produkter gjorda på billigast möjliga råvaror är bra för hälsan, och sälj sedan produkterna dyrt. Det går lätt att räkna ut att vinsten trots höga reklamomkostnader kan bli rejäla. Tar man sen hjälp av en medialt älskad person som Martin Lidberg, ja då är succén (läs pengar) ett faktum!

Produkter med tillsatta kemiskt modifierade växtsteroler (som Becel) får enligt EU INTE MARKNADSFÖRAS SOM BRA MOT HJÄRTSJUKDOMAR.

I februari 2009 beslutade Hjärt-Lungfonden att avsluta samarbetet med Becel på grund av oklarheter i hur hälsosamt margarin är. Detta trots att Becel tidigare betalat dem mångmiljonbelopp årligen för att få använda HLF:s symbol. Det var tydligen inte värt denna summa pengar att låna sitt namn till Becel. Men Martin Lidberg är uppenbart av en annan åsikt. Martin Lidbergs namn är tydligen till salu, oavsett produkt? Pengar?
I Danmark finns det en varningstext på Becel som säger att gravida inte bör äta det. Hmmm....

Om gravida inte bör äta en produkt, då anser jag att INGEN annan heller ska äta den. Enkel slutsats tycker jag!

Nåväl, den som lever får se. Bilden nedan är innehållsförteckningen på en av Powerades produkter. Min stilla undran är: Varför ska man dricka detta när det finns vatten och mat? Och det där "socker 14 g", vad är det?

Istället för Powerade... pröva det här:
Vitamin B3
är ett vattenlösligt vitamin. Det finns i de flesta livsmedel, stor mängd i torrjäst, vetekli, jordnötter, solrosfrö, sesamfrö, berikade flingor, lever, kött, nötter och frön, kyckling, fisk och skaldjur och berikade mjölprodukter. Även i potatis, ris, grönsaker, frukt och bär. Mindre mängd i mjölkprodukter.
Vitamin B6 är ett vattenlösligt vitamin. Det finns i de flesta livsmedel. Goda källor är berikade flingor och bröd, inälvsmat, lever, kött, vetegroddar, torrjäst, vetekli, solrosfrö, fågel, baljväxter, nötter och frön, samt fullkornsprodukter. Mjölk, ägg, frukt och grönsaker innehåller mindre mängder.
Vitamin B-12 är ett vattenlösligt vitamin. Det finns främst i animaliska livsmedel som lever, fisk och skaldjur, kött, ägg: Även i alger som Chlorella och Spirulina. Mindre mängd i mjölkprodukter.
Magnesium finns en mindre mängd i alla baslivsmedel. Större mängd i sojabönor, övriga bönor, vetegroddar, vetekli, bovete, nötter och frön, paranötter, sötmandel, sesamfrö, solrosfrö, pumpafrö. Även i kakaopulver och övriga baljväxter, fisk, kött, gröna grönsaker, spenat, grönkål, spannmål och mineralsalt.

Rockester kommenterar: Om du i en påse gör iordning en blandning av solrosfrö, jordnötter, pumpakärnor, paranötter, mandel, torkad frukt, samt strör på lite mineralsalt, kanske lite flytande honung - då har du ett fullgott tillskott att ta under träningen. Drick sedan Chlorella/Spirulina-dryck och vatten till detta. Bonus blir alla nyttiga fetter som du samtidigt får i dig och en del andra vitaminer och mineraler... på naturlig väg.

Margarin är uteslutet om du vill hålla ditt hjärta och din kropp friskt. Ät smör istället - Bregott, grädde och röd mjölk! Fett (animaliskt) är bra för kroppen eftersom fettdepån tar över när kolhydraterna är slut och du riskerar inte lika lätt att "gå in i väggen" som idrottare. Och... light-produkter bryter ner vår kropp, konserverar den - pga av alla kemikalier som lagras i kroppen. Vet inte Martin Lidberg detta, då borde han fundera över sitt yrkesval. Som han beter sig nu, borde han (av mediadrevet) vara mer ifrågasatt än Annika Dahlvist... så de så!!!
Till sist... ja har länkat denna blogg till Martin Lidberg. Ska bli intressant att se om han kör "strutsvarianten" och tar pengar före hälsa, eller om han tar tag i saken.... hmmm?