4,3 miljoner i månadslön - stolleprov eller inte?

Kalle Hellberg skriver (och jag håller med):
""Världen är full av psykopater som styr vår utveckling….. 
Inte minst bland makthavare! Hur kan det komma sig att de ekonomiska makthavarna, bland storföretagen, bankirer o d. som kanske äger 5000 gånger mer pengar än de kan göra av med under sin livstid, ändå strävar efter att roffa åt sig mer? Vad får en svensk politiker att tro att de är ”värda” en månadslön på 70 000:- eller en vd att tro att han är värd 200 000:- i månadslön + bonus + fri bostad + fria resor + en 13:e månadslön varje år (jodå, de finns i Sverige)? Om detta handlar bl a Wall Street rörelsens protester, men vi andra då, varför protesterar inte vi? Mot orättvisor, mot förtryck, mot våld…..""

Mycket bra fråga. Varför protesterar vi inte mer än vi gör? Civil olydnad? Tänk om ALLA vanliga "arbetare" stannade hemma en enda dag i protest. Alla, även de samhälls-stödjande yrkena som brandkår, ambulans m fl. Visst, det skulle bli kaos... men det skulle i alla fall visa vilka det är som gör jobben. För inte sjutton skulle det bli samma effekt om direktörerna eller makteliten stannade hemma en dag... eller hur?

Men å andra sidan... hur ska vi orka engagera oss, när myndigheter och samhälle gör det till ett litet helvete att vara vanlig arbetare... med all stress, alla krav på kontroll, skattemyndigheter, försäkringskassa, arbetsförmedling, arbetstillfällen som försvinner, barn som vantrivs i skolan, dagis som är överfulla, influenser och skit - allt i en strid ström. Har vi en stund över vill vi nog helst dimpa ner i soffan och strunta i allt! Och... detta (tyvärr permanenta) tillstånd för oss vanliga arbetare är nog en förutsättning för att makteliten ska kunna ta ut sina löner och leva sina överdådiga liv. De tröttar ut oss helt enkelt! Smart som fan!!!

Bilden:  Ane Uggla, dotter till den danske miljardären Maersk McKinney Möller och en av arvtagarna till danska Maersk-imperiet, drog förra året in en lön på hela 53,2 miljoner kronor. Därmed toppar hon listan på bäst betalda svenskar som fyllt 50 år, skriver Expressen.

Rockester tillägger: Med en månadslön på 4 430 000 kr kan man undra lite över vilka utgifter Ane Uggla egentligen dras med. Men det är också viktigt att i sammanhanget påpeka att jag INTE - på något vis - vill hävda att Ane Uggla är psykopat. Men, när en undersköterskas grundlön ligger på ungefär 19 000 kr i månaden, vilket innebär att A U`s månadslön skulle kunna betala 233 undersköterskelöner... då kan man faktiskt undra...